A-pojat I-divisioonaan!

A-pojat matkasivat viikonloppuna ratkaiseviin SM-karsintoihin Tampereelle.

Viiden joukkueen lohkosta kaksi parasta SM-sarjaan ja kaksi seuraavaa I-divisioonaan.

Ensimmäinen ottelu oli ennakkoon tärkein poikien tavoitellessa paikkaa valtakunnan sarjaan. EBT oli parempi kuukausi sitten kauteen valmistavassa Tallink turnauksessa, mutta nyt oli takaisinmaksun aika. Peli lähti hermostuneesti käyntiin ja EBT voitti suurimman osan kaksinkamppailuista. Lopulta levypallot alkoivat pudota myös Kouvojen käsiin ja hyvä puolen kentän hyökkäyksen toteuttaminen avasi vapaita heittopaikkoja, joita etenkin Niki Ahola käytti hyvin hyväkseen.

Lopulta Kouvot pääsi käyttämään materiaaliaan laajasti ja rullasi selkeään 113-55 voittoon.

 

Toinen ottelu Rocksia vastaan muodostui jännitysnäytelmäksi. Ottelu oli alusta asti kovaa ja tasaista vääntöä, jossa armoa ei puolin eikä toisin pyydetty eikä annettu. Ottelu eteni lopulta jatkoajalle, jossa Rocks vei lopulta pidemmän korren lukemin 89-74.

 

Sunnuntaiaamun ottelussa vastaan asettui lohkon suosikki Tampereen Pyrintö. Kouvot lähti pelaamaan ottelua laajalla rotaatiolla ja myös B-ikäiset pelaajat saivat laajalti vastuuta. Peli pysyi tasaisena pitkään, mutta lopulta Pyrinnön ylivoima vähän joka osa-alueella oli liikaa ja voitto Tampereelle lukemin 106-47.

Kouvojen sarjapaikka I-divisioonaan oli varmistunut jo ennen viimeistä ottelua. Munkkiniemen kisapoikia vastaan päästiinkin pelaamaan paineettomasti. Ensimmäinen 15 minuuttia edettiin tasaisesti, mutta väsyneiden joukkueiden taistossa Mukin materiaaliylivoima näkyi sitä paremmin mitä pidemmälle ottelu eteni. Mukille viimeisestä ottelusta voitto lukemin 93-67.

 

Kouvojen nuori joukkue siis hienosti valtakunnalliseen I-divisioonaan. Sarja alkaa 15.10.