Aarni Korkiatupa HBA:sta Kouvojen paitaan

Kouvojen pelaajapakka tulevalle kaudelle täydentyy mukavaa tahtia kun viimeisimpänä sopimuspaperin signeerasi 198-senttinen Aarni Korkiatupa. Korkiatupa siirtyy Kouvolaan HBA:sta jossa laituri on pelannut viimeiset kolme kautta miesten 1 divisioona A:ta. Korkiatuvan sopimus on 2 -vuotinen ja sisältää ulkomaan option.

Aarni Korkiatupa, 18, on Rekolan Urheilijoiden kasvatti joka asuu tällä hetkellä Hiekkaharjussa Vantaalla. Aarni on pelannut koripalloa 12 vuotta eli kipinä lajiin syttyi jo 6 -vuotiaana. Nuorukainen toteaa, että lapsuuden aikana on tullut pelattua monessa joukkueessa, mutta parhaat muistot ovat jääneet juuri Rekolan ajoilta.

Valitsin Kouvot, koska mielestäni valmennustiimi on todella ammattimainen ja omistautunut sille, että pelaajat tulevat kehittymään – Aarni Korkiatupa

Aarni Korkiatupa suhteestaan ulkopaikkakuntalaisten lähinnä betoniarkkitehtuurista tunnettuun Kouvolaan: ”Tulen todella hyvällä mielellä Kouvolaan. Kaupunki on todella mukava ja rauhallinen, joten koripalloon keskittyminen on helppoa. Kouvolassa on tullut käytyä monta kertaa elämän aikana, koska yksi sukulaiseni asuu siellä. Kouvola on minulle siis jo ennakkoon joten kuten tuttu kaupunki.”

Aarni Korkiatupa on pelannut viimeiset neljä kautta miesten 1 divisioona A:ssa. Divariura alkoi 14 -vuotiaana Järvenpään Koripalloseurassa ja viimeiset kolme kautta Aarni on edustanut pääkaupunkimme HBA-Märskyä. Viime kaudella uusin Kouvo oli kolmen tehokkaimman märskyläisen joukossa viimeisteltyään 14.2 pistettä, 4.0 levypalloa, 2.1 syöttöä ja 1.3 riistoa ottelua kohden keskimäärin 24 minuutin peliajalla. Kolmoset upposivat 34%:n tarkkuudella ja teholukemakin oli mainio 14.2. Kaksi muuta olivat 20-vuotiaat kesken viime kauden Lahti Basketballin paitaan siirtynyt Erik Sajantila (15.6/4.9/4.4, teh 15.8) ja Kotkassa koripallon perusoppinsa saanut Thomas Exaucia (14.4/7.0/1.9, teh 15.0).

Aarni Korkiatupa on pelannut U16 ja U18 maajoukkueissa yhteensä 53 maaottelua kirjauttaen näissä keskimäärin 8.2 pistettä ottelua kohden.

Aarni, ja kaltaisensa lupaavat nuoret pelaajat, ovat useiden Korisliigaseurojen tutkassa. Aarnilla olisi ollut muitakin ottajia valtakuntamme korkeimmalla sarjatasolla: ”Valitsin Kouvot, koska mielestäni valmennustiimi on todella ammattimainen ja omistautunut sille, että pelaajat tulevat kehittymään. Myös Kouvolan sijainti on mitä mainioin.”

”Odotan tulevalta kaudelta joukkueen menestystä, sekä kehittymistä pelaajana ja persoonana mahdollisimman paljon. Yritän viedä omaa kehittymistä uudelle tasolle uudenlaisessa ympäristössä. Tavoitteeni koripallossa on tulevaisuudessa päästä pelaamaan Euroopan isoille kentille, mutta sen eteen on vielä paljon töitä tehtävänä.” -kertoo Aarni tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Aarni on nuori ja urheilullinen pelaaja jolla tulevaisuuden tavoitteena on ammattilaisuus. HBA:ssa on tehty hyvää työtä fyysisen harjoittelun ja intensiteetin kanssa, siitä kiitos heille. Meidän tehtävä on viedä Aarnia seuraavalle tasolle henkilökohtaisissa tekniikoissa ja joukkue taktiikoissa. Hän on jo nyt valmis pelaamaan minuutteja Korisliigassa mikä tuo loistavan kilpailutilanteen peliajasta kakkos-/ kolmospaikalle.”

Kouvot Basket Oy:n urheilutoimenjohtaja Jukka Kyöstilä: ”Haluamme olla menestyvä seura niin Korisliigassa kuin divisioona A:ssa. Kyetäksemme siihen tarvitsemme riittävän lahjakkaita ja kovaan työhön sitoutuneita pelaajia, Aarni on selvästi tällainen pelaaja. Pyrimme tekemään nuorempien pelaajien kanssa vähintään kahden vuoden sopimuksia, näin on myös Aarnin kohdalla.”

Loppuun annetaan vielä puheenvuoro ensi kaudella Kouvopaidan päälleen pukevalle Aarnille: ”Kouvojen kannattajille haluan toivottaa mukavaa kesää ja toivottavasti näemme hallilla pelien merkeissä jo syksyllä.”

Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2021-22: Tuomas Hirvonen, Oscar Storgård, Henri Permanto, Joel Mäntynen, Ilmari Toikkanen, Teemu Kristeri, Aapeli Syrjämäki, Daniel Rantapaju ja Aarni Korkiatupa.