Aliyah Collier Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvistus

Kouvottaret on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen Aliyah Collierin kanssa. 175-senttinen takapelaaja aloitti ammattilaisuransa viime kaudella Portugalista. Yliopistopelinsä Collier pelasi itärannikolla Clemsonin yliopistossa Etelä-Carolinassa.

Georgian Augustassa syntynyt Aliyah Collier, 22, pelasi koko yliopistouransa Clemsonin Tiikereissä. Neljän kauden aikana pelejä kertyi yhteensä 95 tehoilla 9.0/6.7/1.3/1.7r. Viimeinen kausi oli tehokkain: 11.0 pistettä, 7.1 levypalloa, 1.7 syöttöä ja 2.1 riistoa ottelua kohden.

Aliyah korkkasi ammattilaisuransa viime kaudella Portugalin pääsarjassa. Siellä, kuten muuallakin, kausi päättyi kesken jo maaliskuussa. Aliyah pelasi joukkueensa kaikki 19 ottelua, joissa viimeisteli 19.4 pistettä, 9.9 levypalloa, 4.7 syöttöä ja 3.1 riistoa ottelua kohden teholukeman osoittaessa hurjaa 25.9. Kolmoset tarkkakätinen takapelaaja upotti kovalla 42%:n ja vapaaheitot 80%:n tarkkuudella.

Aliyah on paitsi erinomainen pelaaja myös johtaja ja tsemppaaja kentällä. Elkeetkin ovat olleet kunnossa jo yliopistovuosina. Kuva: Clemson Tigers

Joukkueensa Uniao Sportiva oli keskeytyshetkellä 12 joukkueen sarjassa toisena voitettuaan 19 ottelustaan 16. Aliyah oli joukkueensa ykköspelaaja ja koko sarjassakin useassa kategoriassa kärkikymmenikössä: pisteissä kolmas, levypalloissa viides, syötöissä kuudes, riistoissa toinen ja torjunnoissa jaettu viides (0.8). Portugali tuntuu olevan hyvä ponnahduslauta Suomeen, tai ainakin Kouvolaan, sillä myös kahden edellisen kauden Kouvotar Claire Lamunu aloitti uransa sieltä.

Toiseen ammattilaiskauteensa valmistautuva Aliyah Collier: ”Olen innoissani liittyessäni Kouvottarien joukkueeseen ja odotan malttamattomana mitä uusi kausi tuo tullessaan. Toiveena on tietysti, että voittaisimme mestaruuden ja onnistuisimme kauden aikana joukkueena monella osa-alueella. Henkilökohtaisena tavoitteena on myös oppia enemmän koripallosta, saada lisättyä peliini uusia elementtejä ja samalla monipuolistaa peliäni millä tahansa pelipaikalla.”

”Olen kiitollinen siitä, että pääsen pelaamaan Kouvottarien kannattajille. Toivottavasti nautitte tulevasta kaudesta ja se olisi kaikkea sitä mitä odotatte ennakkoon.” – Collier jatkaa.

Pisteet eivät ole Aliyahin ainoa vahvuus. Takapelaaja hakee erinomaisesti levypalloja sekä riistoja ja syötötkin osuvat kohdilleen. Kyseessä on hyvin monipuolinen pelaaja. Kuva: Rogelio V Solis

Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig: ”Aliyah sopi ominaisuuksien ja taitojensa puolesta parhaiten siihen mitä haettiin. Hän on isokokoinen combo guard, joka pituutensa ja hyvän fysiikan ansiosta pystyy puolustamaan pelipaikkoja 1-4 sekä vaihtamaan palloskriineissä. Tämä oli viime kaudella meillä selkeä vahvuus Amerystin (Alston) kanssa ja haimme tätä samaa elementtiä alkavallekin kaudelle. Hyökkäykseen Aliyah tuo paljon tulivoimaa, erittäin hyvä kolmen pisteen heittäjä ja heitto osuu myös suoraan kuljetuksesta. Urheilullisena pelaajana hän ajaa kovaa kovarille ja on hyvä viimeistelemään.”

”Palloskriinipelaaminen oli videoilla hyvää ja tässä hän pääsee meillä parhaaseen oppii, kun Reetta (Piipari, apuvalmentaja) opettaa vielä lisää palloskriinin saloja kauden mittaan. Hieno viime kausi Portugalissa kovilla tehoilla antaa luottoa siihen, että Aliyah ottaa vielä ainakin yhden askeleen kehityksessä kohti Euroopan kovimpia sarjoja. Olen tyytyväinen, että hän valitsi eri vaihtoehdoista meidät.” – Frimodig päättää.

Kouvottaret kaudella 2020-2021: Henriikka Vähäuski, Yasmine Blomfelt, Sarah Toeaina (USA), Roberta Björnman ja Aliyah Collier (USA).

Ensi viikolla luvassa lisää pelaajauutisia.