Alstonin megailta siivitti Kouvottaret kotivoittoon

Takamies Ameryst Alston oli 40 pisteellään isossa roolissa kun Kouvottaret voitti kauden kotiavauksessaan viimeiset kaksi mestaruutta vieneen Peli-Karhut pistein 84-73 (39-42). Alston tykitti ottelun ratkaisseella toisella puoliajalla huikeat 28 pistettä. Kouvottaret on voittanut molemmat kauden ottelunsa. Paikallisottelua oli seuraamassa yli 400 silmäparia.

Molemmat joukkueet olivat voittaneet kauden avausottelunsa selvästi useamman kymmenen pisteen erolla, mutta perjantai-iltana Jatke Areenan parketilla tilanne oli toinen. Joukkueet pelasivat tasapäin ensimmäiset 35 minuuttia, mutta sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. Kotikatsomon riemuksi tuo joukkue oli Kouvottaret.

Ameryst Alston (7) heitti 40 pistettä pelitilanneheittojen osuessa 67%:n tarkkuudella. Claire Lamunu (22) säesti kauden toisella tupla tuplalla.

Ensimmäinen jakso oli kokonaisuutena tasaista pelaamista (22-20), ei siitä sen enempää. Kouvottarien Ameryst Alston ja Claire Lamunu saivat kaksi virhettä naiseen jo ensimmäisellä kympillä joten kaksikko istui penkillä toisen jakson ensimmäiset kuusi minuuttia. Tuossa vaiheessa kotijoukkueen sapluuna hajosi hetkellisesti ja PeKa kiihdytti kuuden pisteen johtoon (34-40). Puoliaikaan mennessä Kouvottaret onnistui puolittamaan tuon eron (39-42).

Toisen jakson tavoin PeKa oli vahvempi kolmannella jaksolla (15-17). Viimeiselle jaksolle lähdettiin lopulta viiden pisteen vierasjohdossa (54-59). Viimeisellä jaksolla Kouvottarien kiri voidaan jakaa kahteen osaan: ensimmäisellä viisiminuuttisella rinnalle ja ohi (67-65), jälkimmäisellä viisiminuuttisella ei enää taustapeiliin katsottu vaan kiihdytettiin 11 pisteen voittoon (84-73).

Illan kirkkain tähti oli ensimmäistä kauttaan Kouvolassa pelaava Ameryst Alston. Kovissa sarjoissa pelannut takamies heitti joukkueelleen käsittämättömät 40 pistettä pelitilanneheittojen upotessa maagisella 67%:n tarkkuudella, kakkoset 69% ja kolmoset 63%. Claire Lamunu (17/10) syttyi toisella puoliajalla, mutta Camille Zimmermanilla (11/10) oli hieman vaikeampi ilta heittojen osuessa vain 24%:lla (4/17) renkaan keskelle. Lopuista kotijoukkueen pisteistä vastasivat Henriikka Vähäuski (7), Maria Koskinen (6) ja Kaisa Lind (3).

Henriikka Vähäuski onnistui Zykera Ricen puolustamisessa erinomaisesti. Henkalle lisäksi seitsemän pistettä ja kolme levypalloa.

Peli-Karhuilta onnistujiin voidaan laskea ulkomaalaistrio vahvistettuna Elena Meltolla (12/6) ja Minna Stenillä (9/3). Ellen Järvinen (4) vastasi lopuista pisteistä. Zykira Lewis (15/4) pelasi kelpo pelin sillä takamies oli saapunut maahan vasta päivää aikaisemmin. Tiasha Gray (18/2/5) johti vieraiden peliä mallikkaasti ja Zykera Rice (15/10) taiteili tupla tuplan.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen oli hillityn tyytyväinen voiton ratkettua: ”Sanoin Joonakselle pelin jälkeen, että kävikö meillä lopulta onni kun muutama pelaaja joutui alussa virhevaikeuksiin ja joutui istumaan pitkäänkin penkillä sillä meiltä löytyi hyvin energiaa pelin lopussa. Neljännellä jaksolla alettiin selkeästi pelaamaan joukkueena, pallon liike oli parempaa kuin kolmella ensimmäisellä jaksolla. Samoin levypallopeli oli meiltä toisella puoliajalla huomattavasti parempaa. Pallonmenetyksiä ja niistä syntyneitä pisteitä ei myöskään juuri tullut enää toisella puoliajalla.”

”Ameryst Alstonin henkilökohtaisella suorituksella on totta kai myös tällaisessa pelissä iso merkitys. Kova pelaaja tulee esille. Hän ratkaisi itse mutta myös syötti todella hienosti. Pelasi todella fiksusti. Henriikka Vähäuskin puolustuspelaaminen oli myös todella hyvää.” – Hartonen jatkaa.

Kouvottaret: Ameryst Alston 40/4/2/1r, Claire Lamunu 17/10/1/1r/1t, Camille Zimmerman 11/10/3/1t, Henriikka Vähäuski 7/3/1/1r, Maria Koskinen 6/1/2, Kaisa Lind 3/5/1, Jemina Airaksinen 0/4, Roosa Frimodig 0/1/2/1r, Elli Salovaara 0/1/1r ja Yasmine Blomfelt 0/1.

Kuvat: Matti O Koskinen