Seuraava otteluTampereen Pyrintö — Kouvot/27.2.2019/Pyynikin Palloiluhalli

Arttu Saarijärvi jatkaa Kouvoissa

Kaksimetrinen laituri Arttu Saarijärvi jatkaa Kouvoissa 1+1 -vuotisella sopimuksella. Kolmatta kauttaan Kouvoissa pelaava Saarijärvi tunnetaan kovana puolustajana ja ahkerana harjoittelijana.

Tällä kaudella laituri on pelannut miesten edustusjoukkueessa kuusi ottelua 3.0 pisteen ja 2.5 levypallon tehoilla. Viime kaudella Saarijärvi pelasi edustuksen paidassa 35 ottelua keskimäärin 20 minuutin peliajalla ja tehoilla 4.2 pistettä ja 2.5 levypalloa. Saarijärven todellista läpimurtoa odotettiin jo tällä kaudella, mutta loukkaantumiset ovat pitäneet nuoren miehen sivussa parketeilta valtaosan kautta.

Lahtelaislähtöinen Arttu Saarijärvi on tyytyväistä miestä uran jatkuessa tutussa ympäristössä: ”Omat tunnelmat ovat totta kai hyvät. Tämän kauden jälkeen tulee kolme vuotta täyteen Kouvoissa. Oli helppo päättää, että jatkan vähintään vuoden täällä. Kouvoissa on paljon nuoria potentiaalisia pelaajia joiden kanssa on hyvä treenata ja mukavaa viettää aikaa kentän ulkopuolella. Muutenkin asiat rullaavat tässä seurassa erinomaisesti.”

Rikkonaisen kauden jälkeen Saarijärvi ei halua pilata paluutaan kiirehtimällä: ”En aseta tässä vaiheessa sen kummempia aikatauluja lähitulevaisuuteen koska kausi on osaltani ollut todella rikkonainen. Tavoite on kuitenkin päästä kuntoon ja auttamaan joukkuetta kentälle kevään tärkeimmissä peleissä. Joukkueena odotukseni ovat tälle kaudelle tietysti korkealla kun katsotaan joukkuetta ja valmennusta. Uskon, että pelaamme pitkälle kevääseen. Henkilökohtaisesti odotan, että lyön itseni lopullisesti läpi korisliigassa ensi kaudella. Tulevaisuudessa haluaisin päästä pelaamaan kotimaan ulkopuolelle.”

Saarijärven kolmen vuoden Kouvolan taipaleelle mahtuu myös ikimuistoisia tapahtumia: ”Paras kokemukseni tältä ajalta on tietenkin Suomen mestaruus keväältä -16. Myös Salon Vilppaan voittaminen samana keväänä viidennessä ja ratkaisevassa ottelussa kotiyleisön edessä on edelleen tuoreessa muistissa.”

21-vuotias laitahyökkääjä pitää suuressa arvossa Kouvoissa vuosien aikana saamaansa oppia: ”Kouvoissa nuorten pelaajien valmentaminen on mielestäni Suomen eliittiä. Täällä keskitytään sekä henkilökohtaisiin lajitaitoihin että voimaharjoitteluun todella ammattitaitoisesti. Myös joukkueharjoittelu on todella hyvällä tasolla. Kentän ulkopuolella asiat ovat ainakin minun kohdallani luistaneet kitkatta ja tämä oli myös yksi tekijä miksi tein jatkosopimuksen.”

”Kouvot-faneille terveisiä. Muistakaa pitää samanlaista ääntä ja kannustusta mitä olette tähänkin asti peleissä pitäneet kunhan muistatte, että ääntä pitää riittää myös pitkälle kevääseen. Keväällä on taas lupa odottaa menestystä.” – toteaa Saarijärvi haastattelutuokion päätteeksi.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Artun upsiden tietävät kaikki suomalaiset koripallon seuraajat. Seurana haluamme olla tukemassa pelaajaa näinä vaikeina aikoina. Toivomme Artulle terveyttä jotta hyvä harjoittelu siirtyisi hänen otteisiinsa otteluissa.”