Avery Woodson liittyy Kouvojen vahvuuteen

Kouvot on tehnyt pelaajasopimuksen 188-senttisen takamiehen Avery Woodsonin kanssa. Kyseessä on ”injury replacement” -mallinen sopimus. Woodson saapuu Suomeen loppuviikon aikana.

Avery Woodson valmistui Butlerin yliopistosta vuonna 2017. Viimeisellä yliopistokaudellaan Woodson viimeisteli Butler Bulldogsin paidassa tehot 8.9/2.6 keskimäärin 22 minuutin peliajalla. Kolmoset upposivat mukavalla 42%:n tarkkuudella.

Woodson aloitti ammattilaisuransa Kreikan liigasta kaudella 2017-2018. Panioniosin paidassa takamies pelasi 13 ottelua tehoin 7.2/3.1/1.8. Viime kauden Woodson tahkosi kotoista korisliigaa Ura Basketin riveissä. Hyvänä puolustajana tunnettu Woodson oli joukkueensa pisteykkönen (18.1), levypalloja tarttui 4.4 ja syöttöjä kertyi 2.5 ottelua kohden. Kolmen pisteen heitot osuivat 39%:lla. Woodsonin piste-ennätys korisliigassa on 39.

Toistamiseen Suomeen saapuva Avery Woodson: ”Olen todella innoissani liittymisestäni Kouvoihin ja sen koripalloyhteisöön. Haluan kiittää Tuomasta ja koko Kouvojen organisaatiota heidän osoittamastaan uskosta minuun ja kykyihini. Olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Uskon, että tämä sopimus on hyvä niin seuralle kuin itsellenikin.”

”Muistan hyvin viime kaudelta kun pelasimme Kouvoja vastaan, he olivat hyvin valmennettu joukkue ja joukkueen kannattajat loivat kotiotteluissa erinomaisen tunnelman otteluun. Tavoitteeni on tehdä mitä tahansa pyydetään, jotta voitamme vuoden vaihteen jälkeen mahdollisimman monta ottelua. Odotan jo innolla ensimmäistä kotiottelua uuden joukkueeni paidassa jotta pääsen tapaamaan myös joukkueen uskolliset kannattajat.” – Woodson jatkaa.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Avery on pelaajatyyppinä juuri sellainen jota etsimme tässä vaiheessa. Lisäksi hänellä on jo kokemusta Suomesta ja Korisliigasta, joten uskon hänen sopeutuvan joukkueeseen erittäin nopeasti.”

Kouvot etsii vielä pelaajamarkkinoilta joukkueeseen uutta sisäpelaajaa.

Kuvat: Ura Basket ja Ville Vuorinen