B-junioreilla tiet pystyyn SM-karsinnoissa

B-pojat ja B-tytöt karsiutuivat SM-sarjasta viikonloppuna järjestetyissä SM-karsinnoissa. Molempien viikonloppuun mahtui haasteita.

 

B-pojat matkasivat SM-karsintojen ensimmäiselle kierrokselle Keravalle. Vastaan asettuivat paikallinen Kori-80, Peli-Karhut Karhulasta ja Tapiolan Honka Espoosta. Ensimmäinen ottelu Peli-Karhuja vastaan alkoi hyvin. Kouvot hallitsi selkeästi ottelua ja lopulta taululla komeilivat selkeät lukemat 76-46.

Toinen ottelu oli samana iltana Keravan Kori-80 vastaan. Vastustaja oli lohkon ennakkosuosikki, eikä isäntäseura antanut vierailijoilleen mahdollisuuksia. Loppulukemat 52-95.

Kolmannessa ottelussa Hongan pääsääntöisesti nuorempia B-junioreita vastaan panoksena oli jatkoon pääsy. Kouvolalaisittain lähtökohta ei ollut paras mahdollinen, sillä tiukan viikonlopun aikana pelaajistossa oli tapahtunut harvenemista. Elokuun lopun EHBT turnauksen finaalissa voitettu Honka oli nyt liian vahva ja vei viimeisen jatkopaikan karsinnoista. Hyvin koko kesän harjoitelleen kouvolalaisporukan tie siis nousi pystyyn. B-pojat huilaavat hetken, jonka jälkeen matka jatkuu kohti uusia haasteita.

 

Kouvojen pääosin nuoremmista B-tytöistä koostuva joukkue matkasi karsintoihin Lohjalle. Loukkaantumiset verottivat kokoonpanoa jo ennen ensimmäisen ottelun alkua. Ensimmäisessä ottelussa lohkon voittanut Turun Riento oli parempi lukemin 30-63. Ensimmäisen päivän iltaottelu Oulun NMKY:tä vastaan tiedettiin jo etukäteen tärkeäksi. Joukkueet olivat kohdanneet EHBT turnauksen välierässä, jolloin Kouvot nappasi niukan voiton. Ottelu etenikin Kouvolalaistahdissa puoliajalle asti. Puoliajan jälkeen Oulun siirtyminen koko kentän paikkaprässiin muutti pelin kulun totaalisesti. Kouvoilla oli hankaluuksia murtaa prässiä ja kun vielä virhevaikeudet sotkivat pelaamista oli hyvän taistelun jälkeen tyytyminen kuuden pisteen tappioon.

Kolmas ottelu oli paikallista LOU Basketia vastaan. Pakkovoittoa ei kuitenkaan tullut, vaan lohjalaiset olivat parempia lukemin 28-55. Viimeisessä ottelussa Kouvot kaatoi KTP:n melko selkeästi lukemin 75-39. Jatkopaikka jäi siis harmittavasti kuuden pisteen päähän. Innokkaasti harjoittelevat tytöt palaavat harjoitussalille ja kun lähes koko joukkue pysyy ensi vuoteen kasassa, on vuoden päästä uusi mahdollisuus päästä valtakunnallisiin sarjoihin.