Blomfelt jatkaa Kouvottarissa, Lampén uusi vahvistus

Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskien jatkosopimuksen viimeiset kaksi kautta joukkuetta edustaneen Yasmine Blomfeltin kanssa. Lisäksi joukkue on solminut pelaajasopimuksen viime kaudella naisten 1-divisioonassa pelanneen Emma Lampènin kanssa.

Helsingin NMKY-kasvatti Blomfelt tulee aloittamaan viidennen kautensa naisten pääsarjassa. Ensimmäiset kaksi kautta takapelaaja edusti espoolaista EBT:tä, jonka jälkeen päälle on puettu Kouvottarien peliasu.

Mennellä kaudella Blomfelt esiintyi 21 ottelussa ja kokosi tehoikseen 3,9 pistettä ja 1,7 levypalloa. Peliaikaa hän kerrytti lähes 13 minuuttia ottelua kohden. Blomfelt oli sivussa talvella hetken loukkaantumisen takia, mutta osoitti taitonsa heti toisessa ottelussaan loukkaantumisensa jälkeen, upottaen uransa ennätyspisteet (12) Lappeenrannan Catziä vastaan.

Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig:

”Yasmine tuo joukkueeseen paljon energiaa ja korintekotaitoa. Viime kauden loukkaantuminen toi lisää intoa harjoitteluun ja uskon tulevan kauden olevan Yassun paras kausi tähän mennessä.”

Vuonna 2003 syntynyt Orimattilan Jymyn kasvatti Emma Lampèn on viimeiset kaksi kautta pelannut Helsingissä Capitalsin riveissä. Pelejä on kertynyt naisten 1-divisioonassa, sekä alle 19-vuotiaiden SM-sarjassa.

Menneellä kaudella nuori takapelaaja kokosi naisten divisioonassa 9 ottelussa hienot tehot: 12,3 pistettä, 5,1 levypalloa ja 2,8 syöttöä. Peliaikaa kertyi reilut 23 minuuttia, avausviisikkoon Lampèn kuului 6 ottelussa. Alle 19-vuotiaiden SM-sarjassa tehot olivat vielä piirun kovemmat 16,0 pistettä, 6,4 levypalloa ja 3,4 syöttöä.

Lampèn on esiintynyt nuorisomaajoukkueissa yhteensä 20 ottelussa. Kauden 2019-20 PM-kisoissa viidessä ottelussa takapelaaja kokosi tehot 4,6 pistettä ja 2,6 levypalloa. Kaikissa maaotteluissa pistekeskiarvo Lampènilla on 3,3 pistettä.

Päävalmentaja Frimodig:

”Emmalla on alla rikkonainen kausi loukkaantumisten johdosta. Olen seurannut hänen uraansa jo useamman vuoden ajan ja uskon naisten Korisliigan olevan oikea paikka seuraavan stepin ottamiseen. Emma on urheilullinen pelaaja ja hyvä voittamaan 1vs1-tilanteita. Hienoa, että Emma valitsi meidät!”

Kouvottarien pelaajasopimukset kaudelle 2021-22: Sarah Toeaina, Roosa Frimodig, Henriikka Vähäuski, Yasmine Blomfelt ja Emma Lampèn.

Teksti: Santtu Tuviala / Kuva: Ville Vuorinen