Brandi Harvey-Carr sijaistamaan Lamunua

Brandi Harvey-Carr saapuu Kouvottariin sijaistamaan Claire Lamunua (15.1/11.8/2.8) tämän loukkaantumisen ajaksi. 193-senttinen sisäpelaaja on pelannut yliopiston jälkeen kovissa Euroopan sarjoissa niin Puolassa, Turkissa kuin Belgiassakin. Harvey-Carr on jo saapunut Suomeen ja on Kouvolassa vielä tänään.

Brandi Harvey-Carr pelasi yliopistoaikanaan kolme ensimmäistä vuotta DePaulin yliopistossa Chicagossa ja viimeisen vuoden Pittsburghin yliopistossa (Pitt Panthers). Viimeisenä vuotenaan sentteri viimeisteli tehot 9.6/4.7.

Brandi saapui Suomeen lauantaina iltapäivällä.

Ammattilaisuransa Harvey-Carr aloitti Puolan pääsarjassa (CosinusMED Widzew Lodz) kaudella 2017-2018. 24 ottelussa sentteri teki tehot 11.6/5.6. Seuraavan kauden syyspuoli sujui Turkin pääsarjassa (Kircicegi Bodrum) tehoin 16.8/8.3/1.2r ja kevät puolestaan Belgian pääsarjassa (Royal Castors Braine) tehoilla 9.5/4.3/2.3t. Kevään aikana Harvey-Carr pelasi joukkueensa mukana myös Euroliigaa (3.8/3.4). Tämän kauden syyspuolen Brandi pelasi Turkin kakkostasolla (Mardin BSB) tehoin 14.0/5.8/2.0/1.2r.

Brandi Harvey-Carr lähettää terveisensä Turkin maaperältä ennen lentoaan Suomeen: ”Tervehdys Kouvottaret -fanit. Olen erittäin innostunut aloittamaan tämän uuden vuoden liittymällä Kouvottarien joukkueeseen. Lupaan tuoda joukkueeseen mukanani lisää energiaa ja kovaa eforttia. Kiitos seuralle saamastani mahdollisuudesta, uskon ettette tule pettymään.”

Belgian vuotenaan (-19) Brandi pelasi maan pääsarjan lisäksi myös Euroliigaa.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen haastavasta prosessista: ”Clairen loukkaantuminen oli valitettavaa ja aloitimme sijaisen etsinnän jo ennen joulua. Paljon on tehty töitä ja siitä suuri kiitos mukana olleille. Nyt löysimme korvaavan pelaajan ja annamme Clairen kuntoutua kaikessa rauhassa. Prosessi oli kokonaisuudessaan todella haasteellinen ja hienoa kun nyt pääsimme maaliin. Oli vaikeata löytää pelaajaa lyhyelle ajalle, vasta muutama päivä sitten löytyi tästä tarjouksesta kiinnostunut pelaaja Brandi Harvey-Carr.”

Coach Hartonen uudesta pelaajastaan: ”Brandi on hyvin erityyppinen pelaaja kuin Claire. Hän on noin 10cm pidempi, ei niin nopea, mutta vahvarakenteisempi. Hyvin tyypillinen 5 paikan pelaaja. Uskon, että hän voi auttaa meitä omalla osaamisellaan tärkeissä peleissä. Brandin vahvuus on korin läheisyydessä molemmissa kenttäpäädyissä, hakee hyvin asemaa poustissa ja omaa hyvän keskimatkan heiton. Lisäksi uskon, että hänen kokonsa pakottaa vastustajat muuttamaan heittojaan. Siirto tuli myöhään ja annamme hänelle vähän aikaa tottua uusiin maisemiin ja uuteen pelitapaan.”

Kuvat: Terhi Vikström ja FIBA