Seuraava otteluKouvot — BC Nokia/12.12.2018/Jatke Areena

Brannen Greene Kouvojen uusi ulkomaalaisvahvistus

Kouvot on solminut pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen Brannen Greenen kanssa. 201-senttinen laituri on tähän mennessä pelannut urallaan vain kotimaansa sarjoissa. Greene saapui Kouvolaan maanantai-iltana.

Tiedän tulevani hyvin menestyneeseen joukkueeseen – Brannen Greene

23-vuotias Brannen Greene pelasi kolme vuotta Kansasin yliopistossa jonka menestyksekäs koripallojoukkue tunnetaan paremmin nimellä Kansas Jayhawks (NCAA I, Big 12 Conference). Viimeisenä kautenaan (2015-2016) Greene heitti 5.4 pistettä ja nappasi 2.1 levypalloa keskimäärin 12 minuutin peliajalla. Kolmen pisteen heittonsa nuorukainen upotti mainiolla 49%:n tarkkuudella.

Yliopistouransa jälkeen tarkkakätinen laituri on pelannut Yhdysvaltojen G-liigaa (ent. D-liiga) 29 ottelun verran Delaware 87ers:in (Philadelphia 76ers:in farmijoukkue) ja viimeksi Salt Lake City Stars:in (Utah Jazz:in farmijoukkue) joukkueissa. Greene pelasi kuluvalla kaudella Starsin riveissä viisi ottelua heittäen 7.2 pistettä ja hakien 3.2 levypalloa keskimäärin 20 minuutin peliajalla.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Brannen on kovan upsiden omaava pelaaja jonka isona haaveena oli päästä Kansasin tai G-liigan kautta NBA:han. Nyt hänen tavoitteenaan on luoda uraa Euroopassa. Kovana heittäjänä hän sopii erinomaisesti kansainväliseen pelityyliin ja omaa erikoisosaamista jota meiltä on puuttunut.”

Kouvolan katukuvaan jo saapunut Brannen Greene: ”Olen innoissani mahdollisuudesta paitsi pelata Kouvoissa, mutta myös asua Kouvolassa. Tämä on peliurani ensimmäinen reissu ulkomaille ja odotan sitä suurella innolla. Tiedän tulevani hyvin menestyneeseen joukkueeseen ja haluan auttaa joukkuetta menestymään jatkossakin. Haluan auttaa uutta joukkuettani kaikilla tavoilla jotka valmentaja näkee tarpeelliseksi ja voittaa niin paljon pelejä kuin mahdollista. Haluan kiittää seuraa ja sen kannattajia siitä, että minut on otettu tänne avosylin vastaan ja odotankin meidän päättävän kauden vahvasti.”

Kuva: Jari Kähärä