Camille Zimmerman Kouvottarien kolmas ulkomaalaisvahvistus

185-senttinen yhdysvaltalainen Camille Zimmerman täydentää Kouvottarien ulkomaalaiskolmikon tulevalle naisten korisliigakaudelle. Aiemmin kesällä Kouvottaret on kiinnittänyt riveihinsä takamies Taeler Deerin (21v/165cm) ja sisäpelaaja Claire Lamunun (24v/185cm). Camille Zimmerman, 22v, pelasi täydet neljä yliopistovuotta (2014-2018) Columbia Lionsin (NY) joukkueessa. Zimmerman oli Ivy Liiga -konferenssia (NCAA I div) pelanneen Columbian yliopiston naisten koripallojoukkueen tähtipelaaja kaikkina neljänä vuotenaan.

Laitahyökkääjän pelipaikalla viihtyvä Camille Zimmerman nakutti hyvät tehot kaikkina yliopistovuosinaan. Koko yliopistouran keskiarvot olivat 17.5 pistettä, 8.3 levypalloa, 2.3 syöttöä ja 1.2 riistoa ottelua kohden. Viimeisenä kautenaan hän tilastoi tehot 19.5/10.2/3.3. Kauden 16-17 Zimmerman operoi peräti 22.5 pisteen keskiarvolla.

Camille Zimmerman rikkoi yliopistovuosinaan monia joukkueensa kautta aikain -ennätyksiä ja oli monessa kategoriassa myös koko Ivy Liiga -konferenssin kärkikaartia. Zimmerman on Columbia Lionsin historian paras pisteiden tekijä nakutettuaan neljän vuoden aikana huimat 1973 pistettä. Yliopistonsa tilastokärkenä hän on myös levypalloissa (938). Zimmerman pelasi Columbiassa 113 ottelua joista 111 kertaa avausviisikossa. Tupla tuplia syntyi yhteensä 39 joista peräti 30 kahden viimeisen vuoden aikana (30/56). Niin ikään kahtena viimeisenä vuotenaan Zimmerman oli koko Ivy Liiga -konferenssin ykkönen niin pisteissä kuin levypalloissa.

Yliopiston päätyttyä Camille Zimmerman sai näyttöpaikan hallitsevan naisten NBA-mestarin Minnesota Lynxin harjoitusleirillä. Lynx on voittanut viimeisestä seitsemästä jaossa olleesta mestaruudesta neljä joten kyseessä on kuluvan vuosikymmenen menestysseura. Leirille osallistui 18 pelaajaa joista 12 valittiin tulevan kauden joukkueeseen. Tällä kertaa ei ollut vielä Zimmermanin vuoro lunastaa pelipaikkaa joukkueeseen, mutta pelaaminen WNBA:ssa pysyy varmasti nuoren pelaajattaren lähitulevaisuuden suurena tavoitteena.

Arizonan Tempessä syntynyt Camille Zimmerman uransa ensimmäisestä ammattilaissopimuksestaan: ”Olen erittäin kiitollinen siitä, että voin jatkaa intohimoani, koripallon pelaamista, Suomessa ja Kouvottarissa. Tämä on minulle hieno tilaisuus haastaa itseni ja kehittyä pelaajana. Odotan jo kovasti elämääni uudessa maassa ja odotan innolla uusia ystävyyssuhteita pelaajien ja valmentajien sekä kouvolalaisten ihmisten kanssa. Haluan kehittää omaa pelaamistani Kouvottarissa ja tehdä samalla kaikkeni joukkueemme menestyksen eteen sekä antaa joukkueen kannattajille jännittävää katsottavaa otteluissamme. Tuskin maltan odottaa Kouvolaan tuloa ja kauden alkua.”

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen uusimmasta kiinnityksestään: ”Camille on monipuolinen 3/4 point forward, joka pystyy pelaamaan ulkona ja sisällä. Hän pystyy skoraamaan monipuolisesti ja on erityisesti hyvä hyökkäyslevypallopelaaja. Toivon, että hän pystyy auttamaan meitä varsinkin sisäpuolustuksessa. Camille oli tällä kaudella lähellä pelipaikkaa Minnesotan WNBA joukkueessa.”

”Kahdelta isolta (Zimmerman ja Lamunu) odotan erityisesti vahvaa peliä sisäpuolustuksessa ja levypallopelissä molemmissa kenttäpäädyissä. Taeler (Deer) taas on heittovoimainen ja syöttötaitoinen pelaaja. Lähtökohtaisesti odotan koko kolmikolta johtajuutta kentälle ja halua viedä joukkuetta eteenpäin sekä itsensä likoon pistämistä joukkueen puolesta.” -Hartonen jatkaa.

Kouvottarien pelaajasopimukset kaudelle 2018-2019: Veera Välimaa, Roosa Frimodig, Emma Virtanen, Taeler Deer (USA), Claire Lamunu (UG), Camille Zimmerman (USA), Elli Salovaara, Tuulia Marttinen, Henriikka Vähäuski, Alisa Hermonen ja Anni Mäkelä.

Kouvottaret kartoittaa vielä kotimaisia pelaajia joukkueeseensa.

Kuvat: Columbia University

Camille Zimmerman outstanding career -video

Camille Zimmerman WNBA

Camille Zimmerman Minnesota Lynx

Camille Zimmerman goes pro