Seuraava otteluKouvot — BC Nokia/12.12.2018/Jatke Areena

D’Asia Chambers Kouvottarien uusi vahvistus

Kouvottaret on solminut pelaajasopimuksen amerikkalaisen D’Asia Chambersin kanssa. 182-senttinen laituri pelasi alkukauden Tsekin liigaa SBS Ostravan joukkueessa 17 pisteen ja lähes 10 levypallon keskiarvoilla ollen joukkueensa tehotilaston (18.7) ykkönen. Tsekin liigan lisäksi Ostrava osallistuu CEW-liigaan (Central Europe Women League) jossa Chambers nakutti vakuuttavat tehot 17.3/8.8 ottelua kohden. Suomeen ja Kouvolaan D’Asia Chambers saapui sunnuntain vastaisena yönä.

25-vuotias D’Asia ”Dee” Chambers pelasi yliopistouransa pienehkössä 2.divisioonan Slippery Rockin yliopistossa Pennsylvaniassa. Neljän vuoden aikana otteluja kertyi yhteensä 96 joista Chambers oli 78 kertaa joukkueensa aloitusviisikossa. Viimeisellä kaudellaan 2014-2015 Chambers tilastoi keskimäärin 16.8 pistettä ja 9.6 levypalloa 26 minuutin peliajalla. Dee on yliopistonsa historian ensimmäinen naispelaaja joka on päätynyt pelaamaan ammattilaiskentille opintojensa jälkeen. Yliopiston ja Tsekin liigan välissä Chambers on pelannut Saksassa niin 2. divisioonaa kuin sen jälkeen naisten bundesliigaakin. Saksan ylimmällä sarjatasolla laituri viimeisteli 16.3 pistettä, 5.6 levypalloa ja 1.3 riistoa ottelua kohden reilun 31 minuutin peliajalla.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Tutustuin D’Asia Chambersiin jo ensimmäisenä kesänä, jolloin valitsin amerikkalaispelaajia. Hänen uransa on mennyt nousujohteisesti eteenpäin, josta varsinkin Saksan bundesliigassa menestyminen oli hyvä merkki. Tiedonhankinnassa sain myös apua eräältä Suomen naisten maajoukkueen pelaajalta. Hän auttoi antamalla tietoa niin pelaajan persoonasta kuin pelillisistä taidoista vahvuuksineen ja heikkouksineen. Toivon, että Dee pystyy auttamaan viemään peliämme eteenpäin sekä tuomaan onnistumisia, jotka auttavat joukkuettamme voittoihin. Kentällä toivon, että Dee on aggressiivinen, pelaa kovaa, ottaa levypalloja sekä antaa hyökkäyspäähän tehoja. Dee haluaa kovasti kehittyä ja mennä pelaajana eteenpäin.”

”Hakuprosessi tuli yllättäen ja oli hyvin haasteellinen. Kiitos tässä vaiheessa kaikille prosessissa mukana olleille ja siinä auttaneille.” –Hartonen jatkaa.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Kouvolaan saapunut D’Asia Chambers: ”Olen erittäin innoissani saadessani mahdollisuuden tulla Kouvottarien perheeseen. Olen jo nyt hyvin otettu siitä kuinka ammattimaisesti seurassa hoidetaan asiat. Olen mieleltäni hyvin positiivinen ja energinen ihminen joten haluan omalla panoksellani auttaa joukkuettamme voittamaan pelejä ja kenties jopa mestaruuden. Olen kuullut ennakkoon paljon hyviä asioita joukkueesta ja pelaajista joten odotan sopeutuvani nopeasti joukkueeseen. Olen ensimmäistä kertaa Suomessa, mutta minulla oli Saksassa joukkuekaverinani Evita Iiskola ja mikäli hän edustaa läpileikkausta Suomesta, tulen viihtymään täällä varmasti erinomaisesti. Odotan jo nyt innokkaasti, että pääsen tutustumaan joukkueemme kannattajiin ja Suomen kulttuuriin.”

D’Asia Chambers nähtäneen ensimmäistä kertaa Kouvottarien peliasussa viikon kuluttua sunnuntaina jolloin kotiluolaan Jatke Areenalle saapuu vieraaksi Tapiolan Honka.

Kuvat: Niko Toivonen