Seuraava otteluKouvot — Kauhajoen Karhu/20.5.2019/Lumon Areena

David Gonzalvez palaa tuttuun kouvopaitaan

Kouvojen ja 30-vuotiaan David Gonzalvezin tiet kohtaavat jälleen kahden vuoden tauon jälkeen kun useita mestaruuksia Euroopan kentillä voittanut pelimies palaa ensi kaudeksi tutulle Jatke Areenan parketille. Gonzalvez oli tärkeä osanen palapeliä jonka valmistuessa Kouvolassa juhlittiin korisliigan mestaruutta keväällä 2016. Kokenut Gonzalvez on pelannut korisliigaa Kouvojen lisäksi myös Namika Lahden riveissä.

193-senttinen takamies/laituri David Gonzalvez on todellinen eurokoris-jyrä. 2010 ammattilaisuransa aloittanut Gonzalvez on pelannut yhteensä seitsemän kautta Euroopassa ja vyöllä roikkuu neljän eri sarjan mestaruus. Kultaa on ripustettu kaulaan Suomen lisäksi Hollannissa, Itävallassa ja viimeksi kuluvana vuonna Saksassa (ProA) joukkueensa SC Rasta Vechtan noustua mestaruuden myötä takaisin maan pääsarjaan (BBL).

David Gonzalvez: ”Vietän kesän Yhdysvalloissa 15-kuukautisen tyttäreni ja perheeni parissa. Ammattilaisena näen perhettäni harvoin joten vietän kesätauot aina heidän seurassaan. Samalla harjoittelen aktiivisesti ollakseni jälleen syksyllä valmiina uuteen kauteen. Haluan tulla joukkueeseen aina mahdollisimman hyvässä kunnossa.”

Gonzon edellinen visiitti Kouvoissa oli mieluisa menestystarina niin seuran kuin miehen itsensäkin kannalta. Korisliigan lokakuun pelaajaksi valittu Gonzalvez kirjautti 51 pelaamassaan ottelussa keskimäärin 13.7 pistettä, 3.5 levypalloa ja 2.4 syöttöä ottelua kohden. Kausi päättyi seuran neljänteen mestaruuteen kun finaalisarjan viidennessä ottelussa Kouvolan Lumon Areenalla, 3733 katsojan edessä, Tampereen Pyrintö kaatui pistein 100-76 (60-41) Gonzalvezin heittäessä 19 pistettä ja tarjoillessa kahdeksan namupassia. Finaalisarjassa Gonzalvez toimi ansiokkaasti muuan Damon Williamsin päällystakkina.

Richmond-yliopiston kasvatti paluustaan Kouvoihin: ”Viimeisen kahden vuoden aikana olemme olleet coach Lehtonen kanssa tiiviisti yhteydessä. Vuosi sitten olin jo hyvin lähellä palata Kouvoihin, mutta päädyin lopulta Saksaan. Olen hyvin tyytyväinen, että tällä kertaa paluuni Kouvolaan toteutuu. Edellinen kauteni Kouvoissa päättyi joukkueemme kannalta unohtumattomalla tavalla kuten varmasti kaikki hyvin muistamme. Muistelen edelleen lämmöllä tuon kevään tapahtumia ja kaikkia hienoja ihmisiä joiden kanssa sain olla tekemisissä. Joukkueen ja kannattajien välinen side oli uskomaton. Odotan jo kovasti paluuta Kouvolaan jota voin hyvin mielin kutsua toiseksi kodikseni.”

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen on luonnollisesti hyvillään tutun vahvistuksen paluusta joukkueeseen: ”Dave on voittajatyyppi. Kokenut pelaaja joka tekee muista ympärillään parempia. Dave puolustaa hyvin mitä pelipaikkaa tahansa, laittaa kolmoset sisään pienestä häirinnästä huolimatta ja on muutenkin match up -painajainen hyökkäyksessä. Ei ihme, että mieheltä löytyy neljän eri sarjan mestaruudet euro-urallaan. Koska signaamme ainoastaan kolme ulkomaalaista pelaajaa, on tärkeätä, että jokainen heistä osuu kohdalleen heti ensimmäisellä yrittämällä.”

Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2018-2019: Ville Kaunisto, Tuomas Hirvonen, Teemu Knihtinen, Arttu Saarijärvi, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, Ilmari Toikkanen, Benjamin Vanninen ja David Gonzalvez.

Kuvat: Jukka Rasimus