Seuraava otteluTampereen Pyrintö — Kouvot/27.2.2019/Pyynikin Palloiluhalli

Elli Salovaara Kouvottarien paitaan

17-vuotias Elli Salovaara liittyy Kouvottarien vahvuuteen tulevaksi naisten korisliigakaudeksi. Salovaara on lahtelaisen koripallokoulun kasvatti ja opiskelee tällä hetkellä Lahden lyseon urheilulinjalla. Takamiehen tontilla operoiva Salovaara on pelannut yhdeksän vuotta koripalloa edustaen koko tämän ajan SBG:tä.

175-senttinen Elli Salovaara on pelannut SB-Girlsin riveissä yhteensä neljä kautta 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaa tehoin 12.2/4.4/1.8/1.9r. Viime kausi oli tilastojen valossa tehokkain Salovaaran heittäessä 18.5 pistettä ja napsiessa 6.1 levypalloa ottelua kohden.

Keväällä päättyneellä kaudella Salovaara pelasi joukkueen paidassa myös naisten I divisioonaa 15 ottelua hienoin tehoin 13.1/3.4/1.5/2.1r keskimäärin 26 minuutin peliajalla. Lisäksi Salovaara on urallaan pelannut 22 nuorten maaottelua.

Kouvottarien uusin kiinnitys Elli Salovaara: ”Odotan innolla tulevaa kautta Kouvottarissa. Kausi tulee olemaan minulle ensimmäinen naisten korisliigassa ja on hienoa päästä haastamaan itseään sekä päästä harjoittelemaan kovaa hyvässä joukkueessa.”

”Vahvuuteni pelaajana ovat puolustuspelaaminen ja korille ajaminen. Henkilökohtaiset tavoitteeni tulevalla kaudella on kehittää omia lajitaitoja ja fyysisiä ominaisuuksia sekä oppia mahdollisimman paljon uutta.” -Salovaara jatkaa.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Elli on lupaava nuori pelaaja. Hän on urheilullinen ja korintekoon pystyvä pelaaja, jolle Kouvottaret on varmasti hyvä paikka matkalla eteenpäin. Hän antoi viime kaudella naisten divarissa hyvät näytöt ja uskomme, että naisten korisliiga on seuraava vaihe. Elli sopii varmasti hyvin tulevan kauden pelitapaamme.”

Kouvottaret kaudella 2018-2019: Roosa Frimodig, Veera Välimaa, Emma Virtanen, Elli Salovaara, Tuulia Marttinen, Henriikka Vähäuski, Alisa Hermonen ja Anni Mäkelä.