Entistäkin vajaamiehisempi Kouvot niukkaan kotitappioon

Kouvot taisteli keskiviikkoillan puolivälieräottelussa Seagullsia vastaan sen mitä bensa antoi myöden, mutta lopussa hieman väsähtänyt kotijoukkue joutui lopulta tunnustamaan vieraat paremmaksi pistein 72-76 (37-49). Kouvojen rivit harvenivat entisestään kun Tuomas Hirvosen ja Teemu Knihtisen lisäksi myös Thomas Gipson (0/1) oli puolikuntoinen eikä pelannut ottelussa kuin yhdeksän minuuttia. Seagulls puolestaan on pelannut molemmissa otteluissa täydellä miehistöllään. Arttu Saarijärven maanantaina viitoittamaa tietä jatkoi tässä ottelussa huippumatsin pelannut Severi Kaukiainen (18/2/3) joka olikin koko kentän pisteykkönen. Myös kotijoukkueen Vili Nyman (5/1) ja Saarijärvi (3/5) pelasivat hyvän ottelun.

Eniten turboaan kuritti Severi Kaukiainen

Keskiviikon ottelu noudatti pääosin samaa kaavaa kuin maanantainen sarjan avausottelukin. Vierasjoukkue vie peliä kolmannen jakson loppuun, kotijoukkue nousee takamatkalta taistelemaan voitosta, mutta vieraat ovat lopun kolikon heitossa vahvempia. Seagulls tuli keskiviikon otteluun todella kovalla sykkeellä ja energialla. Ero kotijoukkueeseen oli selvä. Lokit hallitsivat koko ensimmäistä puoliaikaa ja kotikatsomossa odotettiin Kouvojen moottorin käynnistymistä. Thomas Gipson pelasi ensimmäisellä puoliajalla puolikuntoisena puolitehoilla yhdeksän minuuttia, mutta 20 minuutin tauon jälkeen järkälettä ei enää kentällä nähty. Puoliajalle lähdettiin Seagullsin 12 pisteen johdossa (37-49).

Seagulls palasi myös puoliajan jälkeen tositoimiin väkevästi. Kolmannen jakson puolivälissä se oli nykäissyt eron jo 20 pisteeseen (41-61) eikä Kouvot tuntunut löytävän lääkettä vieraiden vauhtiin. Hienosti läpi ottelun kannustanut kotiyleisö sai odottaa omiensa moottorin käynnistymistä aina kolmannen jakson loppupuolelle asti, mutta kun kone käynnistyi, ulisi turbo oikein kunnolla. Eniten turboaan kuritti Severi Kaukiainen joka heitti lyhyen ajan sisällä 11 pistettä. Kouvot vei kolmannen jakson lopun ja neljännen jakson ensimmäiset minuutit puhtaasti 20-0 (66-66) ja möly tuvassa oli korvia huumaavaa.

Kouvot onnistui vielä siirtymään johtoon (72-71), mutta Seagullsin Antti Kanervon (17/6) heittämät ottelun viisi viimeistä pistettä kallistivat vaakakupin lopulta vieraille. Kaksi viimeistä pistettä syntyivät vapaaheittoviivalta hieman kyseenalaisen tilanteen jälkeen. Yhteensä Kanervo heitti ottelussa kolmen virheen seurauksena kahdeksan vapaaheittoa jotka osuivat kaikki keskelle korirengasta.

Toinen osa-ottelu päättyi siis vieraiden voittoon (72-76, 37-49) ja näin otteluvoitot ovat tasan 1-1. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Helsingissä Töölön Kisahallilla ylihuomenna perjantaina.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Thomas Gipson kävi aamulla lääkärissä ja sai luvan pelata oman tuntemuksensa mukaan, mutta pelaamisesta ei tänään tullut oikein mitään. Ensimmäisellä puoliajalla ero tuli tänään toisenlaisesta Gipsonin pelaamisesta kuin mihin olemme tottuneet. Pelisuunnitelmamme meni sekaisin ja pelaajat joutuivat väärille pelipaikoille. Tuntuu kohtuuttomalta, että meiltä on otettu pois kaksi meidän parasta asetta eli Tuomas Hirvosen palloscreen-pelaaminen sekä isojen miesten korin alla möyriminen. Kaikesta huolimatta nuorten miesten hienot minuutit satavat tulevaisuudessa Kouvojen laariin.”

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Kouvojen Ville Kaunisto ja Seagullsin Michael Caffey. Samat pelaajat pokkasivat myös Subwayn nälkäisimmän pelaajan palkinnon.

Kouvot: Severi Kaukiainen 18/2/3/1r, Ville Kaunisto 16/10/1r, Wayne Bernard 13/2/8, Jamie Skeen 11/7/4/1r/3t, Drew Brandon 6/7/2, Vili Nyman 5/1, Arttu Saarijärvi 3/5/1t ja Thomas Gipson 0/1/1.

Seagulls: Michael Caffey 17/7/7/2t, Antti Kanervo 17/6/2/1r, Jermaine Marshall 12/8/1/2r/2t, Timo Heinonen 10/2/1r, Melsahn Basabe 8/3, Tuukka Kotti 7/7/2/2r, Remy Abell 5/1/1, Antti Niskanen 0/2/1t ja Alex Vaenerberg 0/1/1/1r.

Jaksot: 17-25, 20-24, 22-17, 13-10

Yleisömäärä: 1 170

Ottelun tilastot täältä

Kuvat: Tuomo Tulokas ja Matti Koskinen