Frimodig ja Piipari Kouvottarien uusi valmennusduo

Tulevalla kaudella Kouvottarien valmennuksesta vastaavat päävalmentaja Joonas Frimodig (1+1v) apuvalmentajanaan Reetta Piipari (1v). Kaksikko on kouvolalaiselle koripalloväelle jo entuudestaan varsin tuttu aiemmilta vuosilta.

Joonas Frimodig, 26, omaa Kouvojen juniorimyllyn käyneenä myös pelaajataustan, vyöllä on 21 ottelua Korikouvojen paidassa (M1DB). Paremmin nuorimies tunnetaan kuitenkin mainiosta valmennustyöstään. Kouvottarien päävalmentajana Frimodig oli nostamassa joukkueen alueellisesta kakkosdivarista 1 divisioonaan (14-15) ja heti vuotta myöhemmin naisten Korisliigaan (15-16).

Kouvottarien apuvalmentajana Joonas Frimodig on toiminut kahden kauden ajan (2018-2020). Näiden kausien aikana Kouvottaret on Mika Hartonen (päävalmentaja) – Joonas Frimodig kaksikon alaisuudessa pelannut viihdyttävää ja tuloksellisesti erinomaista koripalloa. Viime kausi päättyi ennen aikaisesti, mutta Kouvottaret oli marssimassa seurahistoriansa ensimmäiseen runkosarjan voittoon. Sarjan keskeytyessä kahta kierrosta ennen runkosarjan päättymistä, oli Taret sarjan piikkipaikalla ja kaikki oli omissa käsissä.

Kuva: Tuula Aronen

Joonas Frimodig on viime kauden aikana suorittanut huippukoripallovalmentajatutkinnon (HKVT) kahta lähijaksoa lukuun ottamatta. Tutkinto nimittäin keskeytettiin kaikkien kurssilaisten osalta Korona -viruksesta johtuen. Puuttuvat lähijaksot tultaneen suorittamaan lähitulevaisuudessa.

Joonas Frimodig paluustaan Kouvottarien päävalmentajaksi: ”Odottavin tunnelmin kohti kauden alkua, otan nöyrin mielin tarjotun haasteen vastaan. Mennyt kausi jätti sopivasti hampaan koloon, kun ei päästy mittaamaan pudotuspeleissä lopullista tasoa ja sijoitusta. Ensi kuun alussa laitetaan kesätreenit käyntiin yhdessä U19 -joukkueen kanssa. Tavoitteena on saada rinkiin riittävästi kotimaisia pelaajia, jotta voisimme pelata leveällä rotaatiolla intensiivistä koripalloa koko kentällä. Lähiaikoina julkaistaan toivottavasti pelaajasopimuksia ja lisäksi muutaman pelaajan kanssa odotetaan kesän kouluvalintojen tuloksia.”

”Hienoa saada Reetta mukaan valmennustiimiin. Parempaa aisaparia en olisi edes osannut toivoa. Hänen kokemuksensa ja meriittinsä koripallon saralla hakevat vertaistaan ja odotan innolla työskentelyä Reetan kanssa.” -Frimodig jatkaa.

Kouvojen junioripäällikkönä toimivan Reetta Piiparin, 40, pelaajaura on hienoa luettavaa. Piipari on niittänyt mainetta niin koti- kuin ulkomaidenkin pelikentillä.

Vuosina 1999-2003 Piipari pelasi Yhdysvalloissa NCAA:ta Xavier Musketeersin paidassa tilastoiden 126 ottelussa 10.8 pistettä, 2.6 levypalloa ja 5.2 syöttöä ottelua kohden. Keväällä 2001 Musketeers eteni aina NCAA:n valtakunnallisessa lopputurnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon. Tämä oli pienen yliopiston suurin saavutus koripallon saralla koko sen historiassa. Vuonna 2018 Reetta Piipari nimettiin Xavierin yliopiston Hall of Fameen.

Yhdysvaltojen jälkeen Piipari pelasi yhteensä neljä kautta Espanjan liigaa kolmessa eri joukkueessa. Kotoista naisten Korisliigaa Piipari on pelannut Peli-Karhuissa (96-99, 04-06 ja 11-15), Catzissa (08-11), Espoo Unitedissa (16-17) ja Tapiolan Hongassa (17-18). Reetta Piipari on urallaan voittanut yhden Suomen mestaruuden, kaksi Suomen Cupin mestaruutta, kaksi SM-hopeaa ja kolme SM-pronssia. 170-senttinen takamies pelasi korisliigassa 13 kauden aikana yhteensä 327 ottelua tehoilla 12.5/2.6/3.2/1.5r.

Kaudella 2015-2016 Reetta Piipari oli nostamassa Kouvottaria divarista naisten Korisliigaan. Tuolloin Joonas Frimodigin luotsaamassa joukkueessa Piipari viimeisteli tehot 16.4/3.8/4.3/2.3r. Kyseisellä kaudella Piipari valittiin 1. divisioonan parhaaksi pelaajaksi. Piipari on aiemmin valmentanut junioreita niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin.

Reetta Piipari ensimmäisestä aikuisten sarjan valmentajapestistään: ”Tosi hyvillä fiiliksillä mukaan ja kiitollinen mahdollisuudesta. Joonaksen kanssa tehtiin yhteistyötä jo divarikaudella ja keskusteluissa yhteinen sävel löytyi aika nopeasti. Innolla lähdetään rakentamaan seuraavaa kautta.”

”Hienoa, että pystyn tämän ohella jatkamaan nykyistä työtäni. Kiitos tästä kuuluu seurajohdolle, että saatiin rakennettua toimiva paketti.” -Piipari päättää.

Kouvojen puheenjohtaja Sami Laaksonen: ”Joonas on motivoitunut moderni valmentaja, joka on osoittanut laajan osaamisensa jo menneillä kausilla. Tähän kun pystytään yhdistämään Reetan upean pelaajauran tuoma näkemys, niin parivaljakko on Suomen tasolla erittäin kiinnostava. Kouvoille on myös hyvin tärkeää, että pystymme tarjoamaan tavoitteellisen valmentajapolun perinteisen pelaajakehityksen rinnalla.”