Frimodig ja Vähäuski jatkavat Kouvottarissa

Kuudenteen kauteensa Naisten koripallon pääsarjassa valmistautuva Kouvottaret on solminut jatkosopimukset viime kauden kotimaisiin runkopelaajiin kuuluneiden Henriikka Vähäuskin ja Roosa Frimodigin kanssa.

Kolmannen kautensa naisten Korisliigassa pelannut Vähäuski on seuran oma kasvatti ja kolmen pääsarjakauden aikana ottanut suuria steppejä eteenpäin. Menneellä kaudella 185-senttinen nuori sentteri kokosi tehoikseen 8,4 pistettä ja 6,0 levypalloa erittäin hyvällä tehokkuudella (2p-heitot 54,1% ja 3p-heitot 37,8%). Vähäuski kuului joukkueen aloituskokoonpanoon jokaisessa pelaamassaan 29 ottelussa.Pudotuspelien kahdessa Vähäuskin vastuu kasvoi entisestään, kun peliaikaa kertyi yli 35 minuuttia ottelua kohden. Tehotkin olivat mallikkaat 8,0 pistettä ja 6,0 levypalloa ottelua kohden, ei pidä jättää huomiotta loistavaa korinalustaistelua vastustajan kovien isojen pelaajien kanssa. Alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa kouvolalaiskasvatti on esiintynyt 3 ottelussa upottaen keskimäärin 8 pistettä ottelua kohden.Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig on mielissään nuoren pelaajan jatkosta kotiseurassaan ja seuraavat kehitysaskeleetkin on jo maalattu:”Henriikka pelasi hienon läpimurtokauden, ollen yksi johtavia kotimaisia pelaajiamme. Hän on hyvä heittäjä ja tällä kaudella panostamme urheilullisuuteen ja pallollisten taitojen kehittämiseen.”

Roosa Frimodigia voidaan hyvällä syyllä pitää jo Kouvottaret-ikonina. Kokenut takapelaaja on pelannut joukkueen riveissä kaikilla pääsarjakausilla ja ollut mukana nostamassa Kouvottaret pääsarjaan 2-divisioonasta saakka.Menneellä kaudella Frimodig pelasi tilastollisesti uransa parhaan kauden tilastoidessaan 8,6 pistettä, 2,1 levypalloa ja 2,1 syöttöä ottelua kohden. Kakkoset upposivat 49% tarkkuudella ja kolmoset hyvällä 36,8% tarkkuudella. Kuten Vähäuski, kuului Frimodigkin joukkueensa avauskokoonpanoon jokaisessa pelaamassaan 27 ottelussa. Pääsarjakokemusta Roosalta löytyy myös kahden kauden ajalta Orimattilasta kausilta 2008-09 ja 2009-10. Yhteensä otteluita korkeimmalla tasolla on kertynyt 154.Pudotuspeleissä Frimodig äityi huimaan vireeseen, kun keskimäärin lähes 36 peliminuutissa syntyi 18,5 pistettä, 1,5 levypalloa ja 1,5 syöttöä. Mikään ihme ei lienekään, että Frimodigin nimi on usein vastustajan scoutissa isolla kirjoitettuna pelaajien kohdalla, joille ei haluta vapaita heittoja antaa.Päävalmentaja Frimodig:”Roosa oli meidän paras kotimainen pelaaja pudotuspeleissä ja pelasi upean kauden. Heittotaito on kaikkien tiedossa, mutta Roosa on kehittynyt paljon pallonscreen-pelaajana. Hieno jatkosopimus meille!”

Kouvottarilla on tulevaa kautta koskien sopimukset Sarah Toeainan, Henriikka Vähäuskin ja Roosa Frimodigin kanssa. Joukkuetta valmentavat Joonas Frimodig ja Reetta Piipari.

Teksti: Santtu Tuviala Kuva: Ville Vuorinen