Hirvonen ja Madsen vauhdissa Kouvojen kotivoitossa

tunnus_vaaka_liiga

Kouvot otti vakuuttavan voiton keskiviikkoillan korisliigakierroksella kun se kaatoi kotonaan Mansikka-aholla vahvan esityksen jälkeen sarjanousija BC Nokian pistein 102-68 (49-23). Kolmatta jaksoa lukuun ottamatta olivat nokialaiset melko vahvasti köysissä ottavana osapuolena. Kouvojen ilme kotisalissa alkaa pikku hiljaa olla alkukauden tasolla, mutta vieraspelaaminen takkuaa ainakin vielä toistaiseksi.

tumppi_ajo

Kouvot otti ohjat käytännössä heti ottelun ensi minuuteista alkaen ja vei ensimmäisen jakson 11 pisteellä (22-11). Toisella jaksolla Kouvot lisäsi höyryä koneeseen hyökkäyspäässä ja BC Nokia alkoi pudota kelkasta. Kouvot nakutti toisella jaksolla mainiot 27 pistettä ja kun kotijoukkue jätti vieraat samalla 12 pisteeseen, oli eroa puoliajalla jo 26 pistettä (49-23). Monella katsojalla kävi varmasti mielessä mitä tässä vaiheessa tapahtui viikonloppuna Kauhajoella ja samoin tuntui ajattelevan vierasjoukkueen pelaajat. BC Nokia tuli vahvasti puoliajalta ja kuroi pikku hiljaa Kouvojen johtoa pienemmäksi. Nokialaiset veivät kolmannen jakson seitsemällä pisteellä (19-26) ja pienimmillään ero kävi viimeisen jakson alkupuolella jolloin vieraat pääsivät pariinkin otteeseen 17 pisteen päässä. Jälkimmäisen lähentely-yrityksen jälkeen Kouvojen David Gonzalvez (15/1) heitti kolmosen pussiin (74-54) ja kun hetkeä myöhemmin Nokian Henri Hirvikoski (11/2) rappasi Tuomas Hirvosta EU-virheen arvoisesti alkoi ilmassa väreillä ratkaisun makua. Hirvonen heitti molemmat vapaaheitot sisään ja kun tätä seuranneesta hyökkäyksestä sama nuorukainen upotti kahden pisteen arvoisen hyppyheiton (78-54) oli ottelu käytännössä viimeistään ratkennut. Kouvot voitti neljännen jakson 15 pisteellä (34-19) ja näin ero repesi lopulta 34 pisteeseen (102-68, 49-23).

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Kauhajoen tapahtumat käsiteltiin aika tarkkaan, mutta oli hyvä, että se tapahtui tammikuussa eikä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella jolloin siitä olisi voinut tulla henkisesti vaikea paikka. Tänään meidän peli näytti siltä kuin se näytti lokakuussa. Me ei oltu vieläkään täydellisiä hyökkäyksessä, kuten ei oltu silloinkaan, ja puolustuksessa tapahtui virheitä, mutta kun kentällä oli viisi aktiivista pelaajaa jotka koko ajan liikkuivat ja auttoivat muita ja siitä tuli positiivinen lumipalloefekti. Koripallossa sitä kutsutaan rotaatioksi ja meillä on puuttunut se viimeisen parin kuukauden ajan. Yksi iso tekijä on siinä, että nyt meillä on ne alkukaudesta tutut kaverit jotka kaikki osaavat meidän konseptin ja me pystyttiin käyttämään hyökkäyksessä erilaisia juttuja ja puolustus oli paljon solidimpi. Myös luottamus kentällä vieruskaveriin oli tällä meidän pelaavalla seitsikolla aivan mahtavaa.”

ale_blokki

Kouvolauma oli oikeastaan täynnä onnistujia kun kuusi pelaajaa heitti kaksinumeroisille pisteille ja tämän lisäksi Thomas Gipson (9/4) jäi tästä virstanpylväästä vain pisteen verran. Tuomas Hirvonen (23/5/5s) pelasi huikean hyvän ottelun heittäen piste-ennätyksensä pääsarjatasolla sekä pelaten 32 minuuttia menettämättä palloa tänä aikana kertaakaan. Vahvasti pelasi myös Alexander Madsen (12/7) joka ajoi röyhkeästi korille aiheuttaen ajoillaan tukun harmaita hiuksia vastustajan pelaajien päälaelle. Muutoinkin Madsenin pelistä loisti tietynlainen kovuus jota ei alkukauden otteita lukuun ottamatta olla aiemmin nähty. Kaksikon lisäksi vahvasti pelasivat myös kolme neljästä kolmosestaan upottanut DJ Richardson (21/7) ja kaikki heittonsa upottanut ja erinomaisesti puolustanut David Gonzalvez (15/1). Ville Kaunisto (11/8) ei tällä kertaa tehoilla juhlinut, mutta kapteenin asenne ja puolustustyöskentely oli hienoa katsottavaa, ja lisäksi tehokasta. Kyle Shiloh (11/6/8s) sai joukkuekaverinsa näyttämään jälleen paremmalta ja miehen puolustuspään tekeminen helpotti oleellisesti joukkuepuolustuksen onnistumista.

Coack Lehtonen tuntuu olevan hyvin tyytyväinen Kyle Shiloh´n palattua pelaavaan kokoonpanoon: ”Shiloh´n rinnalla on kaikkien pelaajien helppo pelata. Hän tekee hyökkäyksessä pienet asiat oikein. Puolustuksessa oli välillä tilanteita missä meillä oli epäsuotuisa match-up sisällä ja Shiloh otti heikon puolen avusta sellaisen aseman, että ei tullut mieleenkään, että sinne sisälle pystyy syöttämään. Hänen kokemuksensa ja oikea sijoittuminen helpottaa meidän pelaamista. Shiloh on meidän glue guy eli hän ei välttämättä tee isoimpia tilastoja kaikissa peleissä, mutta hänellä on pieniä apuasioita ja sitten levypallopeli mitä me tarvitaan häneltä.”

BC Nokian onnistujat olivat vähissä keskiviikon liigakierroksella. Eldar Skamo (12/8) pelasi tasollaan kuten myös Henri Hirvikoski (11/2). Hirvikosken iltaa tosin synkistää muutamat turhan kovat virheet ja ylipäätään virhetilin täyttyminen ennen täyttä aikaa. Joni Harjula (13/1) nakutti hienot pisteet, mutta valtaosa (9) niistä syntyi ottelun viimeisellä jaksolla matsin jo ratkettua. Daniel Dolenc (8/2) pelasi entisessä kotisalissaan pirteästi. Nokialaisten ulkomaalaisnelikko heitti yhteensä vain 24 pistettä eikä yksikään noussut joukkueensa vastuunkantajaksi. Dragan Labovicin (4/5) puolustukseksi on tosin sanottava, että mies on vasta toipumassa sairastelustaan.

dj

Kouvot on pelannut kaksi viimeistä kotiotteluaan (BC Nokia ja Bisons) samanlaisella sykkeellä ja peli-ilolla jolla alkukaudesta irtosi kahdeksan voittoa putkeen. Kauhajoella vajaa viikko sitten ensimmäinen puoliaika oli niin ikään hyvää pelaamista (27-46), mutta toisen puoliajan romahdus jätti vierasjoukkueen nuolemaan näppejään kaukana pohjanmaalla. Kouvoilla on runkosarjaa jäljellä vielä 11 ottelun verran ja näistä peräti seitsemän kertaa joukkue pääsee pelaamaan kotiyleisönsä edessä. Vieraissa kohdataan vielä Lapuan Kobrat, Bisons Loimaa, BC Nokia ja Salon Vilpas. Näiden neljän ottelun aikana olisi myös vieraspelaamiseen saatava sama aggressiivinen puolustus ja yleinen intensiteetti kuin kotona ennen kuin pudotuspelit huhtikuun alussa alkavat.

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Kouvojen Tuomas Hirvonen ja BC Nokian Eldar Skamo. Taistelijapalkinto luovutettiin Kouvojen DJ Richardsonille.

Kouvot: Tuomas Hirvonen 23/5/5s, DJ Richardson 21/7/2s, David Gonzalvez 15/1/1s/3r/1t, Alexander Madsen 12/7/1s/1r/2t, Ville Kaunisto 11/8/2s/3r/1t, Kyle Shiloh 11/6/8s/2r, Thomas Gipson 9/4/1r, Arttu Saarijärvi 0/0 ja Miikka Luosmaa 0/0.

BC Nokia: Joni Harjula 13/1/1s, Eldar Skamo 12/8/2s, Henri Hirvikoski 11/2, Daniel Dolenc 8/2/1s/1t, Vincent Simpson 7/5/5s/1r, David Kravish 7/2/1s/3t, Daniel Bailey 6/8/4s/1r, Dragan Labovic 4/5, Niko Mattila 0/3, Joni Herrala 0/1/1s ja Timo Riihelä 0/0/1s.

Yleisömäärä: 1019

Kouvot pelaa seuraavaksi ensi viikon perjantaina kun Mansikka-aholle saapuu KTP-Basket. Runkosarjan molemmat jäljellä olevat Kymenlaakson derbyt pelataan Kouvolassa.

Kuvat: Matti Koskinen

 

Korisliiga_MV