Hirvoselle ja Madsenille monivuotiset jatkosopimukset

Kouvolalaisen koripallon omat kasvatit, tällä kaudella Korisliigassa upeita otteita esittäneet A-juniorit Tuomas Hirvonen (178 cm/74 kg) ja Alexander Madsen (205 cm/94 kg) ovat tehneet Kouvojen kanssa monivuotiset jatkosopimukset. Takamiehenä pelaava Hirvonen pelaa Kouvolassa ainakin seuraavat kolme kautta, laiturina viihtyvä Madsen jopa vuoden pidempään. Molemmat pelaajat ovat myös nuorten maajoukkueiden runkopelaajia, viime kesänä heidät valittiin PM-kisojen alle 18 -vuotiaiden tähdistöviisikkoon, 47 kertaa Suomea edustanut Hirvonen saa pelata kyseisessä ikäluokassa vielä tulevanakin kesänä.

Madsenin keskiarvot Korisliigassa ovat olleet tähän mennessä 6,5 pistettä ja 2,4 levypalloa vajaassa 20 minuutissa. Hirvosen vastaavat lukemat ovat 5,9/2,1, jonka lisäksi hän on antanut 2,3 koriin johtanutta syöttöä hiukan .

-Tosi mahtavaa, että sain pitkän jatkosopimuksen Kouvoihin, jossa on tarjolla erittäin hyvää valmennusta ja muutenkin itselleni sopiva kokonaisuus. Koulu mahdollistaa useamman kerran päivässä harjoittelun. Tavoitteeni on nousta avausviisikkoon ja joukkueena tavoitella tulevaisuudessa Suomen mestaruutta, kertoo viime kesän EM-kisoissa ikäluokkansa syöttökuninkuuden ylivoimaisesti voittanut Tuomas ”Tumppi” Hirvonen.

-Helppo valinta tällainen pidempi sopimus minulle. Pystyn kehittymään täällä erittäin hyvin, kaikki ovat valmiita auttamaan kehittyäkseni paremmaksi pelaajaksi, niin valmentajat, seura kuin muutkin taustahenkilöt. Tavoitteeni on auttaa omalta osaltani Kouvot takaisin Suomen koripallon terävimpään kärkeen, toteaa todella ilmavia donkkeja ja torjuntoja Korisliigassa esittänyt Alexander ”Mad Zen” Madsen, jonka isosisko Mikaela Madsen on voittanut tähän mennessä kahdesti Suomen mestaruuden naisten lentopallossa salolaisen LP Viestin riveissä.

-Upeaa, että nämä kaksi huikeaa lahjakkuutta, jo nyt nuoresta iästään huolimatta vakuuttavia otteita kovatasoisessa Korisliigassa esittänyttä pelaajaa ovat valmiita edustamaan kotikaupunkiaan vielä monta vuotta, vaikka kansainväliset agentit ovat olleet heidän kimpussaan jo pidemmän aikaa, hehkuttaa Kouvojen päävalmentaja tyytyväisenä seuran laajasta menestymisestä maajoukkuetoiminnassa.

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi Kouvoilla on monivuotinen jatkosopimus Tanskan nuorten maajoukkuesentterin Tobias Reinholtin kanssa ja ensi kautta koskeva Daniel Dolencin sekä Juuso Kauppisen kanssa. Kouvojen puheenjohtajan Jukka Silenin mukaan seura pyrkii tekemään uusia sopimuksia ensi kaudeksi seuraavan parin viikon aikana.