Huippuvireinen Kouvottaret lauantaina kotiluolassa

Viiden ottelun voittoputkessa oleva Kouvottaret (12/8) kohtaa lauantaina kotonaan Jatke Areenalla sitä sarjataulukossa pykälän korkeammalla olevan Espoo Basket Teamin (13/7). Joukkueet ovat sarjassa kolmantena ja neljäntenä joten molemmat taistelevat pudotuspelien kotiedusta. Kouvottaret on voittanut molemmat joukkueiden edelliset tämän kauden kohtaamiset.

Lauantain parivaljakko on ollut viime aikoina hyvässä vedossa. EBT aloitti kauden vahvasti, minkä jälkeen meno on hieman tasoittunut. Kouvolaan joukkue tulee kolmen ottelun voittoputkessa. Kouvottaret pelasi vuoden vaihteeseen asti tasaisesti. Voitto siellä, tappio täällä, eikä pitkiä putkia kumpaankaan suuntaan. Tämän vuoden puolella kuudesta ottelusta viisi voittoa ovat nostaneet kouvolalaiset hyviin asemiin.

EBT, kuten Kouvottaretkin, on pelannut tasapainoisesti niin kotona kuin vieraissa. Espoolaiset ovat voittaneet kotonaan seitsemän (7/3) ja vieraissa kuusi (6/4) ottelua. Viimeisestä 10 ottelustaan EBT on voittanut puolet. Kouvottaret on voittanut niin kotona (6/3) kuin vieraissakin (6/5) kuusi ottelua. Viimeisestä 10 ottelustaan Taret on voittanut seitsemän.

Kouvottarien Taeler Deer valittiin naisten korisliigan tammikuun pelaajaksi TD:n merkkauttaessa vuoden ensimmäisen kuukauden aikana tehoikseen 26.6 pistettä, 9.2 levypalloa ja 7.4 syöttöä ottelua kohden teholukeman ollessa hurja 31.2.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”EBT on hyvä joukkue, laaja materiaali ja vahvaan 1-1 -peliin pyrkivä joukkue, joka on pelannut todella intensiivistä korista tällä kaudella. Joukkueessa on kaksi todella hyökkäysvoimaista amerikkalaista Hodgins ja Jackson, joka on todella hyvä levypallopelaaja ja syöttäjä. Lisäksi Lotta Aaltonen on yksi sarjan parhaista kotimaisista pelaajista. Lotta Eräkangas on ollut todella hyvä kauden edetessä.”

”Omassa tekemisessä on tärkeää keskittyä omaan toteutukseen molemmissa kenttäpäädyissä. Pitää pärjätä 1-1 -tilanteissa sekä juosta hyvin kenttää molempiin suuntiin. Varsinkin puolustuslevypallopelin tärkeys tulee korostumaan EBT:tä vastaan” – Hartonen jatkaa.

Kouvottaret – EBT lauantaina 9.2. klo 17.00 Jatke Areenalla. Tervetuloa lehtereille kannustamaan Kouvottaret kuudenteen peräkkäiseen voittoon.

Kuva: Niko Toivonen