Huippuvireinen Kouvottaret tien päällä

Naisten Korisliigan tämän hetken eittämättä kuumin joukkue Kouvottaret (13/8) matkustaa keskiviikkona Kanta-Hämeeseen kohdatakseen Forssan Alun (10/11). Kolmanneksi sarjataulukossa noussut Kouvottaret on ollut kauden aikana vaikeuksissa kuudentena olevan Alun kanssa sillä forssalaiset ovat voittaneet molemmat aikaisemmat kohtaamiset. Kouvottaret hakee Forssasta jo kuudetta peräkkäistä vierasvoittoa.

Omassa pelissämme ovat raamit ja työkalut olemassa – Mika Hartonen

Mikä tekee Kouvottarista tällä hetkellä koko sarjan kuumimman joukkueen? Meneillään oleva kuuden ottelun voittoputki. Viisi perättäistä voittoa vieraskentällä. Viimeisestä 10 ottelusta seitsemän voittoa. Neljästä tiukasta ottelusta (+-5p) kolme voittoa. Sarjan ainoa joukkue joka on voittanut viisi viimeistä otteluaan. Sarjan kärkijoukkue Hyvinkään Pontevan voittaminen vieraissa 22 pisteellä (82-104). Tasapisteissä kolmantena olevan EBT:n voittaminen kotiluolassa 30 pisteellä (84-54). Viimeisen kuukauden sisään kuusi ottelua ja kuusi voittoa, korierolla +123 (ka 92-71). Näistä kuudesta ottelusta neljä pelattiin vieraissa.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”Oman pelin taso on pidettävä edelleen korkealla sekä huonon ja hyvän hetken vaihtelu on pidettävä pienenä. Korinaluskamppailu ja 1-1 -tilanteet nousevat isoon rooliin, samoin joukkuepuolustus. Omassa pelissämme ovat raamit ja työkalut olemassa, mutta miten toteutamme niitä, se ratkaisee.”

”Forssa on ollut meille aina vaikea vastustaja näiden kolmen kauden aikana. Joukkue on pelannut hyvin erityisesti kotona, jossa on voittanut viisi viimeistä peliään. Forssan amerikkalainen Mia Loyd on joukkueensa moottori. Hän on vahva 1-1 pelaaja ja todellinen haaste meille. Kotimaisista Hanna Vapamaa on nostanut tasoaan ja kolmen pisteen heitto on tällä kaudella uponnut tarkasti. Lisäksi Emily Kinneston luo tilanteita palloskriineistä ja on haaste nopeudellaan sekä aggressiivisuudellaan. Viimeksi meitä vastaan Ella Salminen oli vahva korin alla ja vaikea pideltävä” – Hartonen jatkaa vastustajan perkaamista.

181-senttinen laituri, jo viime kaudella Forssassa pelannut, Mia Loyd (24.3/11.3/2.6) on joukkueensa ehdoton johtava pelaaja. Joukkueen toinen ulkomaalaisvahvistus 172-senttinen takapelaaja Emily Kinneston (15.8/6.4/4.4/2.7r) on joukkueen toinen kaksinumeroisille pistekeskiarvoille yltävä pelaaja.

Kotimaisista pelaajista joukkueensa kapteeni Hanna Vapamaa (9.1/6.7/2.1), Meriem Eerikinharju (8.4/3.3), Meral Bedretdin (7.4/3.8/2.4) ja Ella Salminen (7.2/4.7) ovat olleet hyvällä pelipäällä. Julia Heinonen (2.7/1.2), Jenna Toivonen (1.1/1.1) ja Elli Koskinen (4.0/4.4) täydentävät pelaajiston.

Keskiviikkona kohtaavat siis viiden ottelun vierasvoittoputki sekä viiden ottelun kotivoittoputki. Toinen katkeaa, mutta kumpi. Se selviää tänään keskiviikkona klo 18.30 alkaen Vorssan Veeniksissä.

Kuvat: Mikko Tahvanainen ja Matti O Koskinen