OTTELUTAPAHTUMA

Muutama sana ottelutapahtumista.

Koko ikäni peleissä käyneenä olen aina kiinnittänyt huomiota myös itse kilpailun ulkopuolisiin asioihin. Tärkeässä roolissa mielestäni ovat aina olleet musiikki, oheisohjelmat, kuuluttajan tunnelmanluontikyky, myyntipisteiden tarjonta ja niissä helppous asioida, sekä yhteisöllisyyttä lisäävät elementit. Fanitoiminnan ja WAU – elementtien kautta kivat yllätykset ovat tapauskohtaisesti aina tuottaneet extra iloa, jolloin suosikkijoukkueen peliesityksestä riippumatta, tilaisuudesta on jäänyt positiivinen fiilis. Myöhemmin myös yrityksille tarjottavat palvelut ovat olleet huomioni keskipisteessä.

Ennen Kouvot pestiä olen ollut tekemässä noin 15 vuotta yritystapahtumia. Aika moni yllä mainitusta elementistä toimii myös siellä, vaikka niissäkin sisältö, eli ohjelman laadukkuus on keskiössä.

Näihin kokemuksiini viitaten olen asettanut tavoitteeksemme järjestää Kouvoissa Suomen viihdyttävimmät ottelutapahtumat. Me emme ole siellä vielä, mutta se on selkeä tavoitteemme.

Miksi näin?

Uskon, että ottelutapahtuma yhdistää seuran sidosryhmiä toisiinsa, kuten pelaajia, faneja, vapaaehtoisia, yhteistyöyrityksiä, seuran junioripelaajia, sekä alueen muita toimijoita. Ottelutapahtuma toimii parhaimmillaan kuin liima näiden kohderyhmien välillä. Me olemme yhtä!

Vaikka urheilussa on kyse voittamisesta ja häviämisestä, niin ottelutapahtumassa on kyse myös viihteestä, yhteisöllisyydestä, elämisestä joukkueen rinnalla, tunteiden jakamisesta ja monesta muusta meitä liikuttavasta asiasta.

Joitain toimenpiteitä on jo tehty viihtyvyyden eteen. Lähtökohtaisesti olemme kuitenkin vielä kartoitusvaiheessa ja siinä meitä on auttanut XAMKin opiskelijat kahdenkin eri taustatutkimuksen muodossa. Näissä on haettu teidän kommenttejanne otteluiden markkinoinnista ja sosiaalisen median hyödyntämisestämme, Jatke Areenan tilojen ja myyntipisteiden toiminnallisuudesta, ottelutapahtuman viihteellisyydestä, fanituotteista, fanitoiminnasta ja yleisesti yhteisöllisyydestä.

Vedämme vastaukset yhteen ja mietimme, että mitä voimme niistä toteuttaa ja millä aikataululla. Valitettavasti myös taloudelliset realiteetit kulkevat aina mukana yhdessä tilojen suomilla edellytyksillä.

Haluankin jo nyt kiittää näitä tutkimuksen tehneitä opiskelijoita, sparraajiani, teknisten välineiden lainaajaa ja kaikkia teitä esiintyjiä, jotka olette jo nyt viihdyttäneet meitä. Ja kaikille, jotka haluaisitte estradin esityksillenne, niin olkaa yhteydessä.

Viihdytään yhdessä ja tehdään tästä kaudesta unohtumaton.

Terv.
Jallu