Jari Hautalasta Kouvojen uusi toiminnanjohtaja

Jari ”Jallu” Hautala on Kouvojen uusi toiminnanjohtaja. Hautala, 50, aloittaa tehtävässään 15.8. Kouvojen nykyisen toiminnanjohtajan Eero Lehtisen siirtyessä Åbo Båtvarvin markkinointipäälliköksi syyskuun 1. päivästä lukien. Koulutukseltaan Hautala on urheilumarkkinoinnin merkonomi.

Helsingissä syntyneellä ja pääkaupunkiseudulla valtaosan elämästään vaikuttaneella Jari Hautalalla on vahvoja siteitä niin koripalloon kuin Kouvolaankin. Hautala on aiemmin ollut Kouvoissa pääsarjatasolla pelaajana kuten myös seuran toiminnanjohtajana. Myös MYPA:n ja PK-35 Vantaan (jalkapallon Veikkausliiga) myynti ja markkinointi -puoli on tullut vuosien saatossa tutuksi. Koulutusakatemian johtajana Hautala on toiminut vuoden 2017 alusta.

Täällä minulla on aina ollut hyvä olla – Jari Hautala

Kouvojen uunituoreelle toiminnanjohtajalle Jari Hautalalle iskettiin heti kättelyssä pöydälle nippu kiperiä kysymyksiä joihin saimmekin vastaukset pikaisella tahdilla.

Minkälainen mies on Jallu Hautala?

Taustoiltani olen intohimoinen ja menestynyt tapahtuma-alan ammattilainen, jolla on näyttöjä niin tapahtumaliiketoimintojen, kuin urheiluseurojen tuloksellisesta konseptoinnista, markkinoinnista ja myynnistä.

Koripallo on ollut aina osa elämääni. Saavutuksia pelaajana muun muassa koripallon Suomen ja Pohjois-Euroopan mestaruudet Kouvolan Kouvoissa -95 ja valmentajana ToPo:ssa SM-hopeaa 20-vuotiaiden peräsimessä joskus -90 luvun alussa. Vuoden 1995 mestaruuden jälkeen olin myös seuran toiminnanjohtajana parin vuoden ajan.

Yhteisöllisyys on minulle erityisen tärkeää niin töissä, kuin vapaa-aikana.

Mitkä ovat parhaat muistosi koripallon parissa?

Jos oikein aletaan muistelemaan parhaita hetkiä, niin siinä kuluisi varmasti päiviä. Koripallon kautta olen kohdannut upeita ihmisiä, kokenut tiimihenkeä sen kaikissa muodoissa ja päässyt kilpailemaan Suomen parhaiden pelaajien kanssa.

Koripalloyhteisö on erittäin vahva ja toisista huolta pitävä. Tunnen lämpöä sydämessä, kun saan sanoa kuuluvani siihen edelleen.

Kouvoissa olen saanut nauttia pelaajana myös menestyksestä. Olin yhtenä joukossa mukana, kun nousimme ykkösdivarista mestaruussarjaan, voitimme Suomen mestaruuden ja samaisena vuonna Pohjois-Euroopan mestaruuden. Toki myös parin donkkikisan voitto saa edelleen hymyn huulille.

Mitä Kouvot sinulle nykyään merkitsee?

On jännä miten seuroista, jopa kliseisesti, sanotaan, että ne ovat kuin perhe. Mutta sitä Kouvot on minulle ollut ensimmäisestä päivästä lähtien, kun saavuin Manskarille treeneihin 1992. Jossain vaiheessa elämää ajelin peleihin Helsingistä mieluummin Manskarille, kuin vaikka Kisahallille. Täällä minulla on aina ollut hyvä olla.

Mikä on mielestäsi kouvolalaisen koripallon nykytila?

Tykkään Kouvojen tarinasta nuorten kasvattajana. Pienellä paikkakunnalla, missä on paljon kilpailua, laittaa talous suitset menestyksen ostamiselle, joten oma tarina pitää luoda toisin ja tässä Kouvot on minusta onnistunut hyvin. Ajatellaan menestystä pitkällä tähtäimellä, eikä haeta vain pikavoittoja. Myös tasa-arvo toteutuu seurassa hyvin, kun miesten joukkueen lisäksi satsataan naisten mestaruussarjajoukkueeseen.

Toivottavasti nuoret kyvyt vakuuttuvat Kouvojen tarjoamasta urapolusta. Täältä on hyvä ponnistaa.

Mitä haluaisit kehittää Kouvoissa eniten uudessa toimessasi?

Kyllä tässä vihkoon on jo piirtynyt asioita, mitä haluaisin kehittää tai luoda. Ottelutapahtuma on aina juhlatilaisuus ja ihmisille pitää pystyä tarjoamaan ottelussa muutakin viihdykettä, kuin ”pelkkä” peli. Punaisena lankana otteluissa itse peli, viihde ja business. Toinen tärkeä asia on löytää uusia ansaintalogiikkoja ja vastinetta kumppaneille sijoitetuille euroille.

Miltä Kouvojen pääsarjajoukkueiden ensi kauden näkymät vaikuttavat uudesta toiminnanjohtajasta?

On ollut paljon keskustelua ulkomaalaisvahvistusten määrästä ja minusta on rohkeaa tehdä päätös, että Kouvot lähtee kauteen kolmen tasokkaan vahvistuksen kanssa, eikä neljän, kuten kaikki muut seurat. Jo viime kaudella nähtiin, että Kouvojen nuoret lupaukset pystyivät haastamaan sarjassa jopa maajoukkuepelaajia, joten odotan innolla, että kuinka sillä saralla ollaan kesän aikana kehitytty.

Kouvottarilla on kaksi pääsarjakautta jo takana, joten sielläkin uskon joukkueen tappelevan play off -paikasta kynsin ja hampain.

Mutta haluaisin myös määritellä laajemmin, mitä menestys tarkoittaa Kouvoissa. On paljon muitakin mittareita menestymiselle kuin sarjataulukko. Siinäpä aihe kahvipöytäkeskusteluille.

Millä mielin otat tehtävät Eero Lehtiseltä vastaan ja mitä odotat uudelta toimeltasi eniten?

Olen intoa täynnä, kuin ilmapallo. On, kuin palaisin kotiin pitkältä reissulta, joten parasta on tietenkin nähdä perheen jäsenet ensimmäisenä. Odotan kaikkein eniten itseltäni, että voin auttaa osaltani Kouvoja menestymään niin kentällä, kuin sen ulkopuolella, sekä tuoda merkitystä kohtaamisiin.

I’m back – toteaa Jallu loppuun.

Kouvot haluaa kiittää Eero Lehtistä kahden vuoden tinkimättömästä ja aktiivisesta työstä seuran eteen ja toivottaa Eerolle kaikkea hyvää tuleviin tehtäviin. Samalla Kouvot toivottaa paluun seuraan tekevän Jari Hautalan tervetulleeksi perheeseen.

Kuvat: Jari Hautala