Jemina Airaksinen Kouvottariin

Jemina Airaksinen, 22, siirtyy tulevaksi kaudeksi Kouvottarien vahvuuteen. Airaksinen on pelannut aiemmin pääsarjatasolla kahdessa eri joukkueessa yhteensä kolmen kauden ajan. Divarista kokemusta on karttunut lisäksi viideltä kaudelta.

185-senttinen Jemina Airaksinen on pelannut naisten korisliigaa kauden verran Espoo Unitedissa ja kaksi viimeistä kautta Hongan paidassa. Viime kaudella laituri teki tehot 3.1/1.6 keskimäärin kahdeksan minuutin peliajalla. Pääsarjaotteluita Airaksisella on vyöllään yhteensä 65. Toistaiseksi kirkkaimpana kruununa urallaan Jemina Airaksinen oli voittamassa SM -hopeaa Espoo Unitedin pelaajana kaudella 2016-2017.

Kausilla 2013-2019 Airaksinen pelasi myös, osin korisliigan ohella, naisten 1 divisioonaa Honka akatemian ja Hongan riveissä. 70 ottelussa tehot olivat 8.7/7.0 kolmosten osuessa mainiolla 31%:n tarkkuudella.

Tapiolan Hongan kasvatti Jemina Airaksinen: ”Olen erittäin innoissani tulevasta kaudesta ja pelaamisesta Kouvottarissa. Odotan jo kovasti, että päästään kunnolla itselleni uuden joukkueen kanssa treenaamaan ja pelaamaan.”

”Henkilökohtainen tavoitteeni tulevalle kaudelle on päästä liigajoukkueen rotaatiopelaajaksi. Vahvuuksiani ovat pelinlukutaito sekä heittäminen ja viihdynkin paljon kaaren takana. Pelaajana tavoitteeni on auttaa joukkuetta kaikilla mahdollisilla tavoilla kentällä ja sen ulkopuolella.” – Airaksinen jatkaa.

Kouvottarien päävelho Mika Hartonen: ”Jemina on nuori pelaaja, joka haluaa kovasti kehittyä pelaajana ja haluamme auttaa häntä siinä. Hänellä on kokemusta naisten korisliigasta ja hän pelasi korisliigan ohella naisten divarissa viime kaudella. Jemina tuo heittovoimaa joukkueeseen ja hyvän lisän pitkän pään pelaajiimme. Hieno homma, että Jemina valitsi Kouvottaret seuraavaksi etapiksi.”

Kouvottarien pelaajasopimukset naisten korisliigaan kaudelle 2019-2020: Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen, Henriikka Vähäuski, Claire Lamunu, Camille Zimmerman, Yasmine Blomfelt ja Jemina Airaksinen.

Kuva: Sonja Herrala