Junioreiden kausi käyntiin Tallink tournamentissa

Syksyn perinteinen Tallink tournament pelattiin viikonloppuna Espoossa. Kouvot sai kutsun peräti viiteen kutsusarjaan, kun U19 pojat, U17 pojat, U15 pojat, U14 pojat ja U16 tytöt kutsuttiin selvittelemään Suomen kärkijoukkueiden välejä. Kovimmasta sijoituksesta vastasivat U16 tytöt.

 

Lopulta U17 paikasta luovuttiin ja 02-syntyneet liittyivät U19 ryhmään. Loukkaantumisista kärsivien A-poikien tie turnauksessa oli kivikkoinen. Ensimmäisessä ottelussa viime vuoden SM kakkonen Helsinki Rocks tuli kovaa ja korkealta. Kouvoille selkeä tappio. Tapiolan Honkaa vastaan A-pojat käväisivät puoliajalla johdossa, mutta lopulta Honkakin oli parempi. Viimeisessä alkusarjan ottelussa hyvä taistelu HNMKY:tä vastaan ei myöskään riittänyt.

Lopulta kuudella pelaajalla pelannut Kouvot hävisi vielä kahdeksan joukkueen kovatasoisessa sarjassa KTP:lle ja Honsulle.

 

B-tyttöjen U16 kutsusarjan alkulohkossa kohdattiin ensin latvialainen Riga BJSS. Kouvot oli vakuuttava kaaren takaa, eikä latvian tytöille jätetty mahdollisuuksia. Toisessa ottelussa Helmi Basket vastaavasti liian kova vastus. Puolivälierissä Orimattilan Jymy kaatui 15 pisteellä, mutta välierässä tuli tappio Tapiolan Hongalle. Pronssiottelussa kohdattiin uudelleen Helmi Basket, joka oli jälleen liian kova vastus. Tytöille hienosti neljäs sija kovatasoisessa sarjassa.

B-tyttöjen toinen joukkue vastasi osittain Kouvolaan tuodusta jalometallista, kun 04-tyttöjen Fun sarjassa juhlittiin hopeaa. Voitosta voittoon turnauksessa edennyt Kouvot totesi loppuottelussa virolaisen Kalev Cramon paremmaksi.

 

U15 pojat taipui ensimmäisessä ottelussa Tampereen Pyrinnölle, mutta seuraavassa kaatui Muki selkein lukemin. Lohkon viimeisessä ottelussa EBT oli parempi ja täten lähdettiin pelaamaan sijoista 5-8. Jatkuvasti otteitaan parantanut Kouvot päihitti sijoitusotteluissa ensin Karhubasketin ja uudelleen Mukin. Kahdeksan joukkueen sarjassa Kouvojen sijoitus oli hyvällä pelillä viides.

 

U14 pojat kohtasi ensimmäisessä ottelussa EBT:n. Ottelun alku oli vauhdikas ja tasainen. Temmon laskiessa EBT:n kokoylivoima oli kuitenkin liikaa ja EBT selkeään voittoon. Toisesta ottelusta Tampereen Pyrintöä vastaan tuli jännittävä hegemoniakamppailu, jonka Kouvot onnistui voittamaan viime hetkillä. Seuraavassa ottelussa Masu sekoitteli puolustusmuodoillaan Kouvojen pakan, eikä Kouvot päässyt peliin mukaan missään vaiheessa. Lohkossa pelattiin paljon ristiin ja viimeisessä ottelussa onnistuessaan Kouvoilla olisi ollut mahdollisuus mitalipeleihinkin. HNMKY:n kokoylivoimaan ei kuitenkaan pystytty vastaamaan. Viimeisessä sijoitusottelussa otettiin vielä taisteluvoitto Puhusta. Kouvojen sijoitus ristiin pelaamisen jälkeen 9.

 

U14 pojat osallistuivat myös ikäluokkansa Fun sarjaan. Sarjasta muodostui hyvin epätasainen. Kouvot hoiti kolme ensimmäistä ottelua selkeällä erolla, mutta välierässä tuli suurinumeroinen tappio Beat Basketille. Pronssiottelussa Lahti kaatui 40 pisteellä ja kotiin palattiin mitali kaulassa.

 

06-pojat osallistuivat ikäluokkansa Fun sarjaan. Ensimmäisessä ottelussa isokokoinen Seals Basket oli niukasti parempi. HNMKY ja WB-Pantterit kaatui kuitenkin alkulohkon muissa otteluissa. Toinen HNMKY selvitettiin ensimmäisessä sijoitusottelussa, mutta turnausväsymys näkyi viimeisessä ottelussa Topoa vastaan. Kouvojen sijoitus 6.

 

06-tyttöjen Fun sarjassa Lepy näytti ensimmäisessä ottelussa pelaamisen mallia. Toinen ottelu Honkaa vastaan oli jännittävä. Loppuhetkillä saatiin vielä voittoheitto ilmaan, mutta valitettavasti voitto jäi Espooseen. Jatko-otteluissa Topo oli muutaman pisteen edellä, samoin kuin EBT red. Kouvojen sijoitus 9.

 

Minitytöt-08 osallistuivat kahdella joukkueella Fun sarjaan. Black joukkue voitti alkulohkossa Puhun ja Beat Basketin. Puolivälierässä tuli kuitenkin harmittava tappio Tiksille ja Black pelasi sijoista 5-8. Ensin kaatui HNMKY selkein lukemin, mutta viimeisessä ottelussa Topola oli parempi. Blackin sijoitus 6.

White joukkue hoiti tyylikkäästi alkulohkossaan Hongan ja Tiksin. Voittokulku jatkui, kun puolivälierissä kaatui Beat Basket ja välierissä Topo. Loppuottelussa Pyrintö oli kuitenkin liian kova, mutta tytöille hienosti hopeiset mitalit kaulaan.

 

09-tytöt kokivat kaksi niukkaa tappiota alkulohkossa. Puhulle hävittiin neljä pistettä ja Tiksille kolme. Näin joukkueen tie vei pelaamaan sijoista 7-9. Sijoitusotteluissa  sekä Topo että EBT olivat Kouvojen tytöille suupala. Tytöt alkukankeksien jälkeen hienosti 7.

 

Uusi kausi on nyt virallisesti avattu! Kiitoksia Espooseen järjestelyistä ja mukavasta viikonlopusta.