Kaisa Kuisma Kouvottarien vahvuuteen

Kouvottarien kotimainen osasto vahvistuu entisestään kun 180-senttinen Kaisa Kuisma liittyy joukkueen vahvuuteen tulevan kauden kattavalla sopimuksella. Sopimus sisältää kuluvan kuun loppuun ulottuvan ulkomaan option. Kuisma on kotoisen naisten Korisliigan lisäksi pelannut yhden kauden Portugalissa.

Kaisa Kuisma, 26, on kokenut ja monipuolinen pelaaja. Kuisma on pelannut naisten Korisliigassa seitsemän kauden aikana yhteensä 197 ottelua viidessä eri joukkueessa. Orimattilan Jymyn kasvatti on näissä otteluissa tehoillut keskimäärin 5.9 pistettä, ja 1.9 levypalloa ottelua kohden. Viimeksi Kuisma on pelannut naisten Korisliigaa Tapiolan Hongan paidassa kaudella 2018-19. Tuolloin laituri iski tiskiin tehot 8.3/2.7/2.0 kolmosten osuessa mainiolla 32%:n tarkkuudella.

Kouvottaret on aiemminkin yrittänyt saada Kaisaa liittymään joukkueeseen, tällä kertaa tärppäsi. Kuva: Ville Vuorinen

Viime kaudeksi Kaisa Kuisma siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan pelaamaan ulkomaille. Sopiva paikka löytyi Etelä-Euroopasta kun Kuisma ensimmäisenä suomalaisnaisena siirtyi Portugalin pääsarjaan Vitoria SC:n riveihin. Joukkueensa kuului liigan keskikastiin. Kuisma sai heti isoa roolia ja peliaikaa kertyi 33 minuuttia ottelua kohden. Tehotkin olivat mukavat, 9.3 pistettä ja 3.4 levypalloa.

Kaisa Kuisma paluustaan tutuille kotikonnuille: ”Seurasta on osoitettu kiinnostusta aikaisempinakin vuosina, mutta sopiva hetki siirrolle tuli kuitenkin vasta nyt. Viime kauden Kouvottarien sisältä kantautuneilla riemunkiljahduksilla sekä apukoutsi Piiparilla (Reetta) oli suuri merkitys siihen miksi päätin tulla Kouvottariin. Joukkueen pelaaminen on parantunut vuosi vuodelta ja toivon auttavani joukkuetta ylläpitämään tätä jatkumoa. Olen iloinen, että päästiin sopimukseen ja uteliaan odottavin mielin jatketaan kohti kauden alkua. Edellisistä otteluista alkaa olla jo sen verran aikaa, että kausi ei voisi tulla yhtään liian aikaisin.”

Kaisalla oli tarkoitus jatkaa ulkomailla pelaamista, mutta toisin kävi: ”Portugalista sain arvokasta kokemusta ammattilaisuudesta ulkomailla, uskon sen tuovan uudenlaista näkökulmaa päivittäiseen tekemiseen myös Suomessa. Tarkoituksena oli jatkaa tulevakin kausi ulkomailla, mutta vallitsevan koronavirustilanteen myötä sopimuksen tekeminen kotimaahan vaikutti kuitenkin varsin järkevältä vaihtoehdolta.”

Kaisan ensimmäinen kausi ulkomailla sujui kaikin puolin mukavasti. Tähtäin on tulevaisuudessakin ulkomaan kentillä. Kuva: Ville Vuorinen

”Tavoitteeni on pallollisen pelaamisen parantaminen, tasaisen suoritusvarmuuden ylläpitäminen ja kapteenin auttaminen sukan leikkuussa kauden päätteeksi. Naisten Korisliigan kannustavin kotikatsomo ei ole jäänyt huomaamatta, nähdään hallilla.” – Kuisma päättää.

Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig: ”Tosi hyvät fiilikset, kun Kaisa valitsi meidät. Hän on monipuolinen pelaaja ja hyvä kolmen pisteen heittäjä, joka on kehittynyt hienosti korin läheltä viimeistelyssä. Puolustukseen hän tuo meille runsaasti vaihtoehtoja sillä Kaisa pystyy jalalla puolustamaan pienempiä ja kokonsa ansiosta myös isompia pelaajia. Keskustelujen ja muiden kuvailujen perusteella saamme huipputyypin riveihimme.”

Kouvottarien pelaajasopimukset kaudelle 2020-21: ” Henriikka Vähäuski, Yasmine Blomfelt, Sarah Toeaina (USA), Roberta Björnman, Aliyah Collier (USA), Kaisa Lind, Jemina Airaksinen, Roosa Frimodig, Elli Salovaara ja Kaisa Kuisma.