Kauden ensimmäinen Derby perjantaina kotiluolassa

Kouvot (5/2) ja KTP Basket (4/4) tarjoilevat perjantaina Kymenlaaksolaiselle koripalloväelle kauden ensimmäisen Derbyn Jatke Areenalla Kouvolassa. Sarjassa neljäntenä oleva Kouvot on voittanut Derbyn kolme kertaa (56-53) seitsemäntenä olevia kotkalaisia enemmän. Kouvot on voittanut viimeisestä 10 kohtaamisesta seitsemän.

Kouvojen perjantain kokoonpanosta löytyy peräti neljä kotkalaislähtöistä tai KTP:ssa pelannutta pelaajaa: Severi Kaukiainen (9.0/1.6/4.9), Tomi Lommi (1.9/0.4), Vili Nyman (2.7/1.3) ja Henri Permanto (0.5/0.3). Varsin suuri määrä 10 pelaajan rotaatiossa jossa on lisäksi neljä ulkomaalaisvahvistusta.

”Derby tuo pienen lisälatauksen ainakin omaan pelaamiseen” – Vili Nyman #10

Kouvot hävisi keskiviikkona kotonaan hallitsevalle mestarille Karhu Basketille (75-87) varsin huonolla hyökkäyspään toteutuksella. Samankaltaisella toteutuksella alkoi myös kausi Salon Vilppaan vieraana. Siinä välissä joukkue nappasi viisi voittoa joten niin valmennus kuin pelaajatkin tietävät miten ja millä keinoin paluu voittokantaan tehdään. Toteutuksen tasosta riippuen se voi tapahtua heti perjantainakin.

Pelirohkeudessa on myös palattava voittomatsien suuntaan. Karhua vastaan ei enää ”uskallettu” ottaa vapaita heittoja vaan vastuuta sysättiin toisille. Harmittavan usein tämä johti pallon jäämiseen jonkun käsiin ja hyökkäysajan loppumisen uhatessa huonoon ratkaisuun. Vastustaja kiitti ja juoksi toiseen päähän helpot pisteet. Pelirohkeuden lisäksi pelinopeus ja intensiteetti ovat tärkeässä asemassa Kouvojen hyökkäämisessä.

Vili Nyman pelaa Kouvoissa kolmatta kauttaan. Kouvojen paidassa on kertynyt 61 korisliiga- ja Korikouvojen 48 divariottelua.

Kotkasta Kouvoihin kesällä -17 muuttanut 198-senttinen laituri Vili Nyman (2.7/1.3): ”Joukkueen alkukausi on sujunut hyvin. Olemme ottaneet kovia voittoja ja paria tappiota lukuunottamatta jokaisessa pelissä olemme saaneet vietyä joukkuepeliä uudelle tasolle.”

”Derby tuo pienen lisälatauksen ainakin omaan pelaamiseen ja odotankin tiukkaa vääntöä. Molemmat joukkueet tulevat varmasti kovalla sykkeellä peliin, kova matsi tulossa. Meidän pitää liikuttaa palloa hyökkäyksessä enemmän kuin mitä Karhua vastaan. Heiton valintojen pitää myös olla hyviä, jotta KTP ei pääse juoksemaan nopeita hyökkäyksiä.” – ennakoi Nyman tulevaa Derbyä.

KTP aloitti kauden maltillisesti häviämällä ensimmäisestä viidestä ottelustaan neljä. Tällä hetkellä joukkue porskuttaa kuitenkin kolmen ottelun voittoputkessa kun se ryöväsi sarjapisteet kotona Tampereen Pyrinnöltä (104-96) ja Ura Basket eGameStarsilta (100-72) sekä vieraissa Uudenkaupungin Korihailta (71-106). KTP onkin tehnyt viimeisessä kolmessa ottelussaan jokaisessa 100 pistettä tai yli. Kouvot tarvitseekin puolustukseen kolmanteen otteluun viiden päivän sisällä energiaa ja intensiteettiä.

Tomi Lommi pelaa ensimmäistä kauttaan Kouvoissa. KTP:n kasvatti pelasi kaksi edellistä kautta Turussa Kristikan paidassa 1DivA:ta.

KTP:n kotimaisen osaston johtaviin pelaajiin kuuluvat tällä kaudella Michael Pounds (8.3/2.3), Joonas Lehtoranta (6.9/3.0/1.9) ja Eldar Skamo (4.4/2.4/1.1). Miika Heinonen (6.7/2.0/1.7), Topias Kuukkanen (3.5/1.8) ja Markus Rautasalo (3.3/0.8) ovat myös vastanneet hyvin huutoon.

Ulkomaalaisvahvistusten osalta kotkalaiset luottavat kokoon ja taitoon. 196-senttinen laituri Byron Wesley (19.1/6.1/4.3/2.0r) on nelikon lyhin, mutta toistaiseksi tehokkain (23.0). Suurella kohulla Suomen kentille tulleet 201-senttinen sentteri JayVaughn Pinkston (18.3/4.6/2.6/1.4r, 3p 49%) ja 203-senttinen DeAndre Daniels (12.6/3.9/1.0t) ovat aloittaneet ihan mukavasti. Jo viime kaudella Kotkassa pelannut 203-senttinen sentteri Kevin Langford (8.6/6.4/2.6) tuntuu vielä hieman etsimään rooliaan uudistuneessa joukkueessa.

Kymenlaakson Derby Kouvot – KTP-Basket perjantaina 1.11. klo 18:30. Nyt kaikki paikalle ja kunnon tunnelma halliin.