Kauden kolmas Derby perjantaina

Sarjataulukon seiska Kouvot (13/16) isännöi perjantaina kauden kolmatta Kymenlaakson Derbyä kun sijalla neljä majaileva KTP-Basket (17/13) saapuu vieraisille. Kauden Derbyt ovat tasan 1-1 molempien voitettua kotiparketillaan. Kouvot voitti marraskuussa 12 (98-86) ja KTP joulukuussa 27 (98-71) pisteellä.

KTP-Basket on pelannut tasavahvan kauden. Pisin voittoputki on kolmen ottelun mittainen kun taas pisin tappioputki on kestänyt vain kaksi ottelua. Se on napsinut voittoja tasaiseen tahtiin ja se onkin tällä hetkellä sarjataulukon keskikastin kärjessä neljäntenä tasapisteissä viidentenä olevan Pyrinnön (17/13) kanssa. Vieraissa KTP on voittanut kuudesti (6/9).

KTP:n kokoonpano on elänyt kauden aikana hyvin vähän. Ainoastaan loukkaantunut 203-senttinen laituri DeAndre Daniels (14.1/5.6) on vaihtunut kolme senttiä pidempään laituriin Cullen Russoon (11.7/6.3). KTP:n ykkönen pisteissä, levypalloissa, syötöissä ja teholukemassa on 196-senttinen laituri Byron Wesley (19.7/6.5/4.0, teh 21.7). Kotimaisen osaston tehokkain on ollut Joonas Lehtoranta (8.6/3.3/3.0).

Kouvojen Derrick Barden Jr on ollut joukkueensa tehokkain kahdessa ensimmäisessä Derbyssä; 19.5 pistettä ja 9.0 levypalloa. Kolmoset ovat osuneet näissä kahdessa ottelussa mainiolla 54.5%:n tarkkuudella.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Tulivoimainen ja isokokoinen KTP asettaa jälleen uuden haasteen puolustuspelillemme.”

Toimituksen nostot:

1. Pelikovuus ja valmius fyysiseen peliin. KTP on isokokoinen ja fyysinen joukkue. Peräti kolme neljästä ulkomaalaisvahvistuksesta on yli kaksimetrisiä. Pisimpänä 206-senttinen laituri Cullen Russo. Kouvojen on oltava heti pelin alusta lähtien valmiina fyysiseen peliin. Kovuudessa pitää antaa samalla mitalla takaisin, peruutusvaihteelle ei ole sijaa.

2. Kolmen sekunnin alue. Ottelun ratkaisu nähtäneen maalatulla alueella, sen merkitys korostuu molemmissa päissä kenttää. Kumpi hallitsee painttia tulee olemaan vahvoilla. KTP tekee kolmanneksi eniten pisteitä (91.7) ja se ottaa kakkosia sarjassa eniten (44.6). Kahden pisteen heittotarkkuus on toiseksi parasta (57.4%). Vaikka Kouvot on aavistuksen tarkempi kaukoheittojoukkue ei se voi tyytyä pelkkiin kolmosiin. Myös korin alle on uskaltauduttava. Toisaalta puolustuksessa on pärjättävä myös maalatulla alueella.

Kotkalaislähtöinen Severi Kaukiainen on ollut viime otteluissa hyvässä vedossa. Viimeisessä neljässä ottelussa takamies on loihtinut tehot 13.8/2.5/4.0 teholukemalla 15.3.

3. Löytääkö yleisö uudelleen kotiluolan lehtereille. Kouvojen pitkähkön vaikean jakson aikana myös yleisömäärät ovat luonnollisesti olleet laskemaan päin. Kaikesta huolimatta Kouvojen yleisökeskiarvo on edelleen sarjan viidenneksi korkein (914). Derby varmasti kiinnostaa aina katsojia, mutta tuoko joukkueen piristynyt pelaaminen ja paluu voittokantaan yleisön takaisin katsomoon?

Kouvot – KTP-Basket perjantaina 7.2. klo 18:30 Kouvolan Jatke Areenalla, tervetuloa mukaan luomaan Derbyn tunnelmaa.

Kuvat: Tuomo Tulokas