Kontiot kohtaavat Jatke Areenalla

Sarjassa yhdeksäntenä oleva Kouvot (3/6) isännöi perjantaina kotonaan Jatke Areenalla illan ainoassa Korisliigaottelussa kolmantena olevaa Karhu Basketia (6/3). Karhu on voittanut viimeisestä 10 keskinäisestä ottelusta peräti 9 ja kuusi viimeistä matsia on päättynyt kauhajokisten voittoon. Toivottavasti kuudes pelaaja saapuu tänään lehtereille kannustamaan omiaan.

Kouvojen alkukausi ei ole ollut pelkkää riemujuhlaa ja ruusun terälehdillä tanssahtelua. Viime otteluissa ulkomaalaisvahvistuksia on ollut kokoonpanossa kahdesta kolmeen päivästä riippuen. Kaikki Korisliigaa seuraavat ymmärtävät mikä merkitys ulkomaalaisvahvistuksilla on tänä päivänä kotoisessa pääsarjassamme. Lisäksi loukkaantumiset ovat koetelleet nuorta joukkuetta; Henri Permanto on ainakin toistaiseksi sivussa, Teemu Knihtinen palasi parketille oltuaan alkukauden sivussa ja sai kovan tällin keskiviikkona Salossa…Ainoastaan kuusi pelaajaa on pelannut kaikki joukkueen yhdeksän ottelua.

Kouvojen paluumuuttaja Tuomas Hirvonen (12.1/2.1/6.2/1.7r) pelaa uransa tehokkainta kautta peliminuutteihin peilaten. Yksi keskiviikon mielenkiintoinen poiminta onkin Tuomas Hirvonen ja Severi Kaukiainen (9.4/2.8/3.7) vastaan Karhun kokenut pelinjohtaja Bojan Sarcevic. Kuva: Tuula Aronen.

Kaikesta haasteesta huolimatta Kouvot on voittanut yhdeksästä ottelustaan kolme: kotiluolassa ovat kaatuneet Ura Basket (+6) ja Korihait (+11). Toistaiseksi kauden makein voitto taisteltiin Lapualla kun Kouvot kaatoi Kobrat (+5). Perjantai-iltana Kouvot saalistaa kotikonnuillaan kauden neljättä täysosumaa.

Tuomas Oja, Kouvot: ”Keskiviikosta jäi todella paljon parannettavaa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Meidän pitää saada kasaan todella rautainen 40 -minuuttinen toteutuksen puolesta perjantaina mikäli haluamme, että sarjapisteet jäävät Kouvolaan.

Hallitsevan tuplamestarin Karhu Basketin kone käynnistyi uuteen kauteen hieman yskähdellen. Viidestä ensimmäisestä ottelusta kaikki kolme vierasottelua päättyivät tappioon. Sen jälkeen kurssi on kääntynyt, mutta huomioitavaa on, että Karhulla on edelleen neljästä vierasottelusta plakkarissaan vasta yksi voitto.

Erityisesti silmiinpistävää on Karhun hyökkäyspelaamisen ero koti- ja vieraskentällä. Kotisalissaan Kauhajoen liikuntahallilla korisukkaa on kulutettu 102 pisteen edestä kun vierasketällä vastaava lukema on 78. Eroa on peräti 24 pistettä. Vastustajan pisteet ovat kuitenkin huomattavan tasaiset, kotona 81 ja vieraissa 80 pistettä. Karhu Basket on voittanut kaikki kauden viisi kotiotteluaan. Kouvolaan joukkue saapuu neljän ottelun voittoputkessa.

Bojan Sarcevic pyörittää tuttuun tapaan Karhun hyökkäystä. 32-vuotias konkari pelaa jo 15. kautta Korisliigassa, otteluja on vyöllä huimat 654. Kuva: Erkki Hautaviita.

Karhun tärkeimmät kotimaiset pelaajat ovat viime kausilta tututnimet; Bojan Sarcevic (10.1/2.2/7.3/1.3r) ja Okko Järvi (12.7/3.4/3.1). Antti Niskanen (2.6/3.1/1.9) tuo penkiltä tärkeitä energiaminuutteja. Kolmikkoa tukee Thomas Vehmanen (1.9/1.3s), Eero Innamaa (2.1/1.5) ja Kalle Peltonen (4.3/0.8).

Karhun ulkomaalaisvahvistuksista ehkäpä tärkeimmäksi on noussut 203-senttinen sisäpelaaja Timothy TJ Holyfield (15.8/8.6/1.9r/1.0t). Kolme ensimmäistä ottelua sujuivat hieman tahmeammin, mutta sen jälkeen jälki on ollut hyvää. Holyfield on joukkueensa ykkönen pisteissä, levypalloissa, riistoissa, torjunnoissa ja teholukemassa (21.9). Laiturit, 191-senttinen Brandon Spearman (14.9/2.8/2.0), 198-senttinen Daniel Utomi (11.9/4.2) ja kaksimetrinen Collin Malcolm (15.6/6.0), täydentävät nelikon. Kolme ensin mainittua pystyvät rankaisemaan vastustajaa myös bonuskaaren takaa (41-52%), mutta Malcolmin (24%) sihti on ollut kateissa.

Janne Koskimies, Karhu: ”Keskiviikon fyysisen Nokia-pelin jälkeen katseet on käännettävä nopeasti viimeiseen otteluun ennen taukoa. Se joukkue kumpi pääsee ottelussa paremmalle energiatasolle, on perjantaina vahvoilla. Meillä ei ole yhtään varaa aliarvioida Kouvoja.

Kouvot – Karhu Basket perjantaina 20.11. klo 18.30 Jatke Areenalla, tervetuloa lehtereille kannustamaan Kouvot kauden kolmanteen kotivoittoon.