Kontiot kohtaavat keskiviikkona Pohjanmaalla

tunnus_vaaka_liiga

Kouvot (8/0) palaa vajaan parin viikon tauon jälkeen tositoimiin keskiviikkona kun joukkue matkustaa halki Suomen aina pohjanmaalle Kauhajoen Karhun (4/4) vieraaksi. Sarjakärki Kouvot on voittanut kaikki kauden kahdeksan otteluaan kun Karhun voittomäärä on samaisesta ottelumäärästä tasan puolet. Karhu on tällä hetkellä sarjataulukon sijalla seitsemän tasapisteissä sijalla kuusi olevan BC Nokian kanssa.

Kouvot on aloittanut kauden mainiosti sillä se on voittanut kaikki neljä kotiotteluaan sekä neljä vierasotteluaan. Kaksi ensimmäistä vierasvoittoa tuli 20 pisteen takamatkalta, mutta kaksi viimeistä toi sarjapisteet Kouvolaan hieman helpomman kaavan kautta. Kouvot voitti kaksi viikkoa sitten Tampereella Pyrinnön 30 pisteellä (62-92) ja pari päivää tämän jälkeen Kotkassa KTP-Basketin 22 pisteellä (67-89). Kouvot on tällä kaudella nakuttanut vierasotteluissakin keskimäärin lähes 93 pistettä.

 

 

Karhun kauden aloitus on ollut kaksijakoinen. Se on voittanut kotonaan Kauhajoella kaikki neljä otteluaan, mutta vastapainoksi kaikki neljä vierasottelua on päättynyt Karhun tappioksi. Tosin näistäkin tappioista peräti kolme on tullut alle viiden pisteen erolla. Lähimmäksi vierasvoittoa Kauhajoella on päässyt Helsingin Seagulls joka hävisi ottelunsa lokakuun alussa kolmella pisteellä (86-83). Karhun kotiluola on aina ollut hankala paikka vierasjoukkueelle. Sen on kokenut tällä kaudella myös hallitseva mestari Joensuun Kataja joka sai poistua Kauhajoen liikuntahallilta 31 pisteen (100-69) tappio niskassaan. Karhu on heittänyt kotisalissaan keskimäärin 91 pistettä ottelua kohden joten keskiviikkona saattaa olla luvassa runsaspisteinen ottelu.

Kouvot ja Karhu ovat niin pisteissä kuin eri paikkojen heittotarkkuuksissakin mitattuna tilastoissa hyvin lähellä toisiaan. Molemmat ovat näissä kategorioissa myös liigan ehdotonta eliittiä. Karhusta kaksinumeroiset pistekeskiarvot omaa kuusi pelaajaa ja Kouvoilla vastaava lukema on viisi, joten molempien joukkueiden pisteet jakautuvat myös tasaisesti eikä yhden tai kahden pelaajan off-ilta välttämättä tarkoita tappiota joukkueelle. Joukkueet myös pitävät hyvin huolta pallosta sillä Kouvot (10.8) on menettänyt tähän asti pallon vähiten ja Karhu (12) neljänneksi vähiten. Oikeastaan suurin tilastollinen ero joukkueiden välille tulee levypalloissa. Kouvot (42.6) napsii keskimäärin kuusi levypalloa Karhua (36.9) enemmän.

 

Karhun tämän kauden kokoonpanossa pelaa peräti kolme pelaajaa jotka ovat aiemmin urallaan edustaneet Kouvoja: yli 3000 pistettä pääsarjatasolla heittänyt Antti Kanervo (12.5/1.9/2.6s), Samuli Vanttaja (6.4/3.8) ja toistaiseksi alkukauden loukkaantumisen takia sivussa ollut Aleksi Akpaso. Keskiviikon otteluun Akpaso mitä ilmeisimmin tekee paluun pelaavaan kokoonpanoon. Joukkueen peliä johtaa Bojan Sarcevic (12.1/4.0/5.1s/1.6r) ja kolmosia on alkukaudesta mukavasti upottanut puolustusekspertti Juho Lehtoranta (7.5/3.0). Kaikki kauden kahdeksan ensimmäistä ottelua Kauhajoella pelanneen Sebastian Bookerin (1.9/1.3) sopimus taasen purettiin viime viikon lopulla. Ainakin pisteiden valossa Karhun ulkomaalaisnelikko on tasainen sillä kaikki ovat heittäneet keskiarvokseen 11.8-14.0 pisteen haarukkaan. Heittävän takamiehen tai laiturin tontilla viihtyvä 197-senttinen Cade Davis (12.5/4.8/1.8s) tuskaili alkukaudesta heittonsa kanssa, mutta viimeisessä ottelussa tulleet 25 pistettä syntyivät jo mukavalla tarkkuudella (kakkoset 5/7 ja kolmoset 5/8). Urheilullinen 198-senttinen laituri James Weatherspoon (14.0/5.5) on joukkueensa ykkönen pisteissä ja 208-senttinen sisäpelaaja Timothy Troutman (11.8/6.1) levypalloissa. Nelikon täydentää kaudella 2013-2014 Lapuan Kobrissa pelannut väkivahva 203-senttinen laituri Lawrence Kinnard (12.4/4.0).

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: Treenitauko meni huilatessa ja parannellessa vammoja. Shiloh kävi jenkeissä tutustumassa juuri syntyneeseen tyttäreensä. Vuonna 1994 ja myöhemmin syntyneet treenasivat ja pelasivat Korikouvojen (M1DB) kanssa edellisen viikon. Pelirytmi on taas kateissa ja suuntana on kauden vaikein vierashalli. Karhun peli pyörii Sarcevicin ympärillä. Häntä tukevat heittovoimaiset laiturit ja urheilulliset sentterit. Vaikka lähtökohdat eivät ole parhaimmat, niin on aina mukava matkustaa Kauhajoelle. Helppoja pisteitä ei ole luvassa, mutta sympaattinen organisaatio ja vastustajaa arvostavat fanit luovat positiivisen ilmapiirin tapahtumalle.”

Kouvot päässee pohjanmaalle lähes täydellä kokoonpanollaan. Tämän hetken tiedon mukaan sivussa on ainoastaan lievästi loukkaantunut Arttu Saarijärvi (4.3/1.3). Karhun lailla myös Kouvojen pisteet ovat jakautuneet tasaisesti. Joukkueensa pisteykkösen David Gonzalvezin (19.1/3.1/3.1s/1.6r) lisäksi kaksinumeroisille pisteille ovat heittäneet DJ Richardson (17.6/5.1/2.0r), Kyle Shiloh (15.0/5.5/3.3s/1.4r), kapteeni Ville Kaunisto (13.9/10.1) ja TNT-pakkaus Thomas Gipson (13.6/8.5). Lähes kaksinumeroisilla ovat myös Alexander Madsen (9.6/4.5/1.6t) ja aisaparinsa Tuomas Hirvonen (9.1/1.5/3.4s/1.3r). Lopuista tehoista on vastannut Miikka Luosmaa (0.3/0.8).

Karhu – Kouvot keskiviikkona 18.11. klo 18:30 Kauhajoen liikuntahallilla ja Fanseatilla.

Kuvat: Jukka Rasimus ja Sampsa Huttunen

Korisliiga_MV