Seuraava otteluKouvot — Salon Vilpas/21.11.2018/Jatke Areena

Korihait-peli pakettiin jo ensimmäisellä kympillä

Ottelu ratkesi heti alussa eikä Korihait pystynyt haastamaan missään vaiheessa Kouvoja. Kouvot voitti ottelun selkein lukemin 105-67 (57-26).

Kouvoilla on ollut toimiva konsepti koko kauden ja konsepti oli kunnossa myös Korihaita vastaan. Korihait aloitti pisteiden teon, mutta sen jälkeen Kouvot tuli ryminällä ja teki 21 pistettä putkeen. Kuuden minuutin kohdalla Kouvojen johto oli jo 21-2. Korihaiden pelistä puuttui aggressiivisuus eikä joukkuepuolustus toiminut lainkaan ja heitot menivät ohi. Ensimmäinen jakso meni Kouvoille murskalukemin 31-8.

– Tulimme hienosti peliin. Tapoimme pelin saman tien ensimmäisellä jaksolla emmekä lähteneet lepsuilemaan. Tämän jälkeen oli helppo pelata ja kaikki pääsivät pelamaan hyviä minuutteja, 30 minuuttia pelannut Kouvojen takamies Severi Kaukiainen (10/2/3 syöttöä) kertoi lehdistötilaisuudessa.

-Avausviisikko pelasi ensimmäiset viisi minuuttia niin kuin ammattilaisten pitää. Peliä toteutettiin niin kuin pitääkin, pelaajat olivat epäitsekkäitä ja laittoivat kropan likoon. Muiden pelaajien oli helppo tulla sisään peliin, totesi Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen lehdistötilaisuudessa.

Toisella jaksolla Kouvojen tahti ei hyytynyt. Suurimmillaan johto oli 48-16, kun peliä oli pelattu 16 minuuttia. Korihailla ei ollut mitään mahdollisuuksia korin alla eikä Korihaiden joukkuepuolustus parantunut. Tauolle siirryttiin Kouvojen johtaessa 57-26. Tässä vaiheessa Korihaiden kolmen pisteen heittojen heittoprosentti oli 9 ja kahden pisteen heittojen heittoprosentti 36. Kouvoilla kolmen pisteen heittojen heittoprosentti oli 40 ja kahden pisteen heittojen heittoprosentti 63. Levypallotkin menivät Kouvoille selkeästi 28-11. Korihailla oli menetyksiä kuusi, kun taas Kouvoilla vain yksi.

Kolmas jakso ei tuonut peliin mitään uutta. Kouvot karkasi parhaimmillaan 46 pisteen johtoon tilanteessa 78-32, kun peliä oli pelattu 25 minuuttia. Kolmannen jakson jälkeen peli oli Kouvoille 85-46.

Neljännelle jaksolle lähdettäessä ottelun voittaja oli jo selvillä. Kouvojen nuoret vaihtopelaajat saivat arvokkaita minuutteja ja he pärjäsivätkin erittäin hyvin. Teemu Knihtinen (8/1/1) heitti hyvällä tarkkuudella. Vili Nyman pelasi koko neljännen jakson ja tilastoi lukemat 2/3. Kovimmat suosionosoitukset illan aikana sai ansaitusti Ilmari Toikkanen (2/3/2 torjuntaa), joka teki ensimmäiset liigapisteensä. Toikkanen säväytti yleisöä myös muutamalla hienolla torjunnalla. Ottelu päätyi lopulta lukemin 105-67.

Korihaiden uudet vahvistukset Kenney Funderburk (2/1/3 syöttöä) ja Quinton Chievous (5/5) eivät onnistuneet ottelussa. Sen sijaan Korihaiden Juan Pattillolla 30/8 oli hyvä heittopäivä. Korihailta oli sivussa Sean O’Brien loukkaantumisen vuoksi.

-Asioita, joita olemme viime viikolla tehneet, ei näkynyt hirveästi tässä pelissä. Emme myöskään tavoittaneet samaa fiilistä kuin harjoituksissa. Uusien vahvistusten osalta esitys oli kirjavaa tänään. Tänään ei ollut heidän päivänsä. Pattillosta voidaan olla montaa mieltä, mutta tässä pelissä emme olisi saaneet ilman häntä kasaan edes 30 pistettä. Pattillo pelasi hyökkäyspäässä hyvillä prosenteilla, kertoi Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula lehdistötilasuudessa.

Kouvojen paras pistemies ottelussa oli Ville Kaunisto (21/8). Thomas Gipson III (17/5/4 syöttöä) pääsi totutusti tupla-tuplaan. Kaunisto ja Gipson pelasivat ottelussa noin 20 minuuttia. Tuore isä Jamie Skeen tilastoi lukemat 14/2/3 syöttöä ja James Sinclair 12/1. Tuomas Hirvonen (12/1/7 syöttöä) pelasi poikkeuksellisesti alle 30 minuuttia. Wayne Bernard ( 7/5/10) kunnostautui Kouvojen parhaana syöttäjänä.

Ottelutilastot, valmentajakommentit ja lehdistötilaisuus täällä.

Ottelukuvia täällä

Kouvot matkustaa lauantaina 2.12. Kauhajoelle. Ottelu Kauhajoki-Kouvot alkaa klo 17.00. Ottelun voit katsoa suorana Fanseatin kautta.

Kuvat: Tuula Aronen ja Tuomo Tulokas