Korihait saapuu perjantaina kotiluolaan

Kouvot (10/14) hakee hieman mollivoittoisen vaiheen keskellä täydennystä pistesarakkeeseen perjantaina kun sen vieraaksi Jatke Areenalle saapuu Uudenkaupungin Korihait (3/22). Kouvot on voittanut viimeisestä kahdeksasta ottelustaan vain yhden joten lisäpisteet olisivat enemmän kuin tarpeen. Helppoa ei ole ollut illan vastustajallakaan, Korihait saapuu Kouvolaan 10 ottelun tappioputkessa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kahdella kahdesti kumpaisenkin voittaessa kotonaan. Kouvot oli vahvempi lokakuussa Jatke Areenalla (108-75) ja Korihait marraskuussa Uusikaupunki Areenalla (88-75). Tämä on samalla ukilaisten viimeisin voitto ylipäätään, joten joukkue tulee Kouvolaan varmasti sarjapisteet mielessään.

Molemmissa joukkueissa on tapahtunut muutoksia syksyn mittaan ja myös sitten viimeisen kohtaamisen. Kouvoilta Duke Shelton on kotiutettu ja miestä tuuraa James Suber (7.0/5.8). Loukkaantunutta Silas Melsonia puolestaan sijaistaa Avery Woodson (16.0/3.0/2.5/1.5r). Woodsonin pelaaminen perjantaina on vielä epävarmaa. Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa huippuvireessä ollut Teemu Knihtinen (16/7/3) on myös sivussa. Myös Melson ja Shelton pelasivat edellisessä kohtaamisessa.

Hyökkäyksessä miesten ja pallon pitää liikkua. Aktiivinen hyökkäys ja hyvät syöttöketjut avaavat hyviä paikkoja.

Suuria muutoksia on kokenut myös haiparvi sitten edellisen keskinäisen. Kauden alusta asti pelannut takamies Casey Benson (12.7/5.5/3.5) on vaihtunut nyt yhden ottelun pelanneeseen lajilegenda 188-senttiseen takamieheen Kevin Wareen (20/7). Ware pelasi kaudella 16-17 Karhussa 10 ottelua tehoilla 6.7/4.4. Ex-Vilpas Reggie Dillard (7.8/3.6) taisi vaihtua 191-senttiseen takamieheen Richaud Packiin (11.0/2.4).

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Korihait pelaa vauhdikasta koripalloa ja meidän tulee olla etenkin puolustuspäässä erinomaisia.

Toimituksen kolme nostoa illan otteluun:

1. Kun Kouvot pelaa hyvällä energialla, on aktiivinen ja noudattaa pelikirjaa, toimii homma yleensä hyvin. Pallon pitää liikkua hyökkäyksessä, samoin pelaajien. Puolustuksessa pitää olla aktiivinen, saada palloon painetta ja päästä syöttölinjoille. Aktiivinen peliote molemmissa päissä ja iloa peliin on yksi avain voittoon.

Puolustuspelaaminen ei ole ollut viime peleissä kummankaan joukkueen vahvuus, päinvastoin. Perjantaina sarjapisteet jäänevät joukkueelle joka saa pakin pitämään kaveria paremmin.

2. Puolustuspään tekeminen on haaste kummallekin joukkueelle. Korihaita vastaan tehdään sarjassa eniten pisteitä (94). Vaikka Kouvoja vastaan on tehty sarjassa viidenneksi vähiten pisteitä (86) on sitä vastaan tehty kuitenkin viimeisessä 7 tappiopelissä keskimäärin 93 pistettä ottelua kohden. Tehdyissä pisteissä Kouvot on sijalla 10 (84) ja uki sijalla 12 (78), joten hyökkäyspään tekeminen ei ole juuri tällä hetkellä kummankaan varsinainen vahvuus. Illan ottelun voittanee se, kumpi saa puolustuksensa toimimaan paremmin.

3. 1vs1 pelaaminen ja siinä pärjääminen. Kouvot kaatui viimeksi Uudessakaupungissa Jalen Henryn (26/8) ja Ernest Zeigler III:n (21/8) vahvaan peliin. Kouvoilta vain Knihtinen ja Derrick Barden Jr (25/4) pystyivät vastaamaan. Uudistunut Korihait pelaa paljon palloa maalatulla alueella ja siellä on pystyttävä vastaamaan fyysisyyteen. Hait heittää joukkueena kolmoset selvästi heikoiten (29.7%) ja se ottaakin kakkosia suhteessa muihin selvästi enemmän. 1vs1 puolustus on kuitenkin avain toimivaan joukkuepuolustukseen, pitää pystyä pärjäämään vastinparilleen.

Kouvot – Korihait perjantaina 17.1. klo 18:30 Jatke Areenalla, tervetuloa mukaan.

Kuvat: Matti O Koskinen