Kotiedun varmistanut Kouvottaret päättää runkosarjan kotonaan

Kouvottaret (16/10) päättää runkosarjan kotonaan Jatke Areenalla lauantaina kun vieraaksi saapuu sarjakärki Hyvinkään Ponteva (20/6). HyPo on jo varmistanut runkosarjavoittonsa ennen viimeistä kierrosta, mutta Kouvottarille ottelun lopputuloksella on edelleen merkitystä. Voitolla Kouvottaret kilvoittelee vielä kolmannesta sijasta EBT:n kanssa, tappio tietää sijoittumista varmuudella neljänneksi.

Pontevan tilanne pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella on selvä. Käy lauantain täydellä, ja samalla viimeisellä, sarjakierroksella otteluissa miten tahansa, tulevat hyvinkääläiset kohtaamaan ensimmäisellä kierroksella kahdeksanneksi sijoittuneen HBA:n.

Kouvottaret tulee lähtemään pudotuspeleihin ensi kertaa historiansa aikana kotiedulla, se on jo selvä. Mutta vastustajaksi on vielä kaksi vaihtoehtoa. Mikäli Kouvottaret voittaa lauantaina Pontevan ja EBT (17/9) samaan aikaan Vimpelin Vedon vieraissa, jää Kouvottaret neljänneksi ja kohtaa puolivälierissä viidenneksi sijoittuvan Lappeenrannan Catzin (15/11). Kouvottarien tappio Pontevalle tietää samaa vastustajaa. Ainoastaan voitto Pontevasta ja EBT:n tappio Vimpelille voi nostaa Kouvottaret kolmanneksi. Tällöin ensimmäisellä kierroksella vastaan tulisi jo varmuudella kuudenneksi sijoittuva Forssan Alku (12/14).

Pudotuspelit alkavat joka tapauksessa ensi viikon tiistaina 19.3. klo 18:30 Jatke Areenalla, vastassa Catz tai Alku. Kouvottaret voitti runkosarjassa Catzin voitoin 2-1, mutta forssalaiset voittivat Kouvottaret puhtaasti 3-0. Tämä tulevasta, seuraavaksi lauantain ottelun ennakointia.

Hyvinkään Ponteva tulee siis voittamaan naisten Korisliigan runkosarjan. Joukkue on voittanut kauden aikana 10 ottelua kotona (10/4) ja 10 ottelua vieraissa (10/2). Kouvolaan joukkue tulee seitsemän vierasottelun voittoputkessa. Viimeisestä 10 ottelustaan hyvinkääläiset ovat voittaneet seitsemän. Joukkue on pelannut sarjassa vähiten tiukkoja otteluja, ainoastaan kaksi (1/1).

Pontevan päävalmentaja Miikka Sopanen: ” Koko kevään kovaa kairannut Kouvottaret emännöin runkosarjan viimeistä ottelua. Päätöskierroksen pelissä meillä ei panosta ole, joten voimme jo valmistautua ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin.”

Kouvottaret sijoittuu runkosarjassa kolmanneksi tai neljänneksi. Joka tapauksessa kyseessä on kolme -vuotisen pääsarjataipaleen paras runkosarjasijoitus. Kouvottaret on voittanut kauden aikana kahdeksan ottelua kotona (8/4) ja kahdeksan vieraissa (8/6). Viimeiseen runkosarjaotteluunsa kouvolalaiset lähtevät kolmen ottelun voittoputkessa. Kouvottaret on 10 viimeisen ottelun mittarilla sarjan kuumin joukkue voitettuaan näistä kahdeksan. Kouvottaret on pelannut kauden aikana neljä tiukkaa ottelua voittaen niistä kolme.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen: ”HyPo on runkosarjan voittaja. Se on pelannut tasaisesti kauden läpi ja selviytynyt vaikeista loukkaantumisista hienosti. Kahdeksan pelaajan rotaatio, joka juoksee kenttää todella hyvin ja pyrkii kovaan intensiteettiin koko kentän puolustuksella. Tähän asiaan on meidän pystyttävä vastaamaan, jotta HyPo:n kaataminen onnistuu. Lisäksi HyPo on fyysinen joukkue, ja siinä meille hyvä mittari. Yksittäisistä pelaajista Taru Tuukkanen ja Randy Brown ovat joukkueelleen todella tärkeitä. Brown pystyy ratkomaan pelejä omalla osaamisellaan. Lisäksi Jessica January on kova heittäjä.”

”Me lähdetään taas oman pelaamisen kautta ja lähdetään toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaa molemmissa kenttäpäädyissä. Kaikki likoon ja on uskottava omaan ja yhdessä tekemiseen. Kaikki vain Jatke Areenalle katsomaan ottelua.” – Hartonen jatkaa.

Hyvinkään Pontevan ulkomaalaiskolmikko on hyvää laatua ja erityisen hyvin se täydentää kotimaista pelaajistoa. 170-senttinen takamies Randy Brown (25.7/6.7/3.7/1.9r, 3p 34%) on joukkueensa pisteykkönen ja hyvin palloa laittaa pussiin niin ikään 170-senttinen takamies Jessica January (18.5/7.0/4.7/2.8r). 178-senttinen laituri Alexis Montgomery (8.4/6.4/2.6) täydentää kolmikon.

Kouvolaan Ponteva saapuu ilman loukkaantumisista kärsineitä Henna Salomaata (9.0/3.6/2.9) ja Saara Wahlgrenia (7.2/2.8/1.9). Mukana kokoonpanossa ovat kuitenkin 192-senttinen kokenut sentteri Taru Tuukkanen (19.8/10.4/4.1/1.1t, teh 26.2), 182-senttinen iso laituri Titta-Riina Lepistö (8.9/4.9/2.1) ja 169-senttinen takamies Anni Jämsä (6.1/2.9/4.1). Vaihdosta tulevat lisäksi Nea Kuisma (3.1/1.4), Helmi Syrjämäki (0.5/0.0), Iina Keski-Saari (2.7/2.8) ja Meri Damoiseaux (1.6/1.1).

Kouvottaret – Hyvinkään Ponteva lauantaina 16.3. klo 17:00 Jatke Areenalla. Tervetuloa mukaan kannustamaan Kouvottaret voittoon ja tsemppaamaan joukkue kohti pudotuspelejä.

Kuvat: Niko Toivonen