Kouvoille kauden ensimmäinen kotitappio

tunnus_vaaka_liiga

Viihdyttävä, tasainen, vauhdikas, yleisöystävällinen ja kovatasoinen. Näillä termein on kovin helppo kuvailla sunnuntain ainoata korisliigaottelua jossa Kouvot ja Kataja kohtasivat toisensa Kouvolan Mansikka-aholla ja YLE:n suorassa televisio-ottelussa. Ottelun voittaja ratkaistiin vasta viimeisellä minuutilla ja tällä kertaa Kataja ansaitsi revanssihengessä voiton pistein 91-94 (41-45).

Kouvot esitti illan parastaan heti ensimmäisellä jaksolla (27-24). Hyökkäys rullasi mukavasti ja kaukoheitto (4/8) osui kohtuullisesti. Toinen jakso oli puolestaan selvästi Katajan heiniä (14-21). Kouvot heitti jaksolla vain yhden kolmosen ja senkin ohi. Kataja pussitti puoliaikaan mennessä kahdeksan kolmosta joista kolme toisen jakson aikana. Kouvoille tuli ensimmäisellä puoliajalla myös 10 pallon menetystä joka on lähes yhtä paljon kuin alkukaudesta on tullut keskimäärin 40 minuutin aikana. Tästä huolimatta Katajan johto puoliajalla oli vain neljä pistettä (41-45).

Kolmannella jaksolla Kataja pääsi repäisemään parhaimmillaan 8-0 runin myötä 12 pisteen kaulan (46-58), mutta Kouvot onnistui kuromaan eron kuuteen pisteeseen (63-69) viimeiselle tauolle lähdettäessä. Viimeinen jakso oli sitä kuuluisaa kissa ja hiiri-leikkiä kun joukkueet tekivät pisteitä vuorotellen johtopaikan vaihtuessa useaan otteeseen. Yhteensä johtopaikka vaihtui koko ottelussa 16 kertaa ja yhdeksän kertaa oltiin tasatilanteessa. Kataja oli kuitenkin ottelun loppuhetkillä tarkempi ja huolellisempi korjaten näin voiton ja kaksi sarjapistettä Joensuuhun. Kouvot pääsi vielä kaksi sekuntia ennen ottelun loppua yrittämään tasoitusta, mutta kunnon heittoa ei enää ilmaan lähtenyt. Näin tasainen taisto päättyi lopulta kolmen pisteen erolla vierasjoukkueen hyväksi (91-94, 41-45).

kouvot2015_gonzalvez_8576_kki

Katajan päävalmentaja Jukka Toijala: ”Tämä oli aika kova vääntö. Saatiin joissakin paikoissa Kouvoja pois rytmistä ja me kontrolloitiin peliä muutamia jaksoja lukuun ottamatta ihan ok. Varmasti meidän korisliigakauden kovin vääntö tänä vuonna ja muutenkin hyvä peli. Kaksi hyvää joukkuetta ja erittäin paljon hyviä pelaajia molemmilla joukkueilla. Meillä tulee varmaan olemaan kaikki neljä matsia tällä kaudella hyviä otteluja. Olen iloinen voitosta ja tästä saa joukkue varmasti paljon itseluottamusta.”

Kouvot tuskaili osin samojen haasteiden kanssa kuin edellisessä ottelussa Kauhajoella. Kaukoheitto (8/23, 35%) ei uponnut kaksisesti ja varsinkin ottelun ratkaisuhetkillä pallo ei osunut kaukaa keskelle korirengasta. Kolmen viimeisen jakson kolmoset upposivat vain 26%:n tarkkuudella (4/15). Myös pallon menetyksiä (16) tuli näin tasaiseen otteluun aivan liikaa. Kouvot pelasi toki kokonaisuutena ihan ok ottelun, mutta Rannikon johtamaa Katajaa vastaan ok suoritus ei useinkaan riitä voittoon. Kouvoille tuli pieniä virheitä puolustuksessa ja hyökkäyspäässä moni layuppi ei konkretisoitunut syystä tai toisesta kahdeksi pisteeksi.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla 10 pallon menetystä mikä on aivan liikaa. Me halutaan pelata nopeasti, mutta meille tuli 3 tai 4 poikki kentän syöttöä mitkä jäi Katajalle ja ne muuttui suoraan pisteiksi toiseen päähän. Meillä oli myös ensimmäisen puoliajan viimeinen posessioni kun aikaa oli jäljellä seitsemän sekuntia. Tehtiin siinäkin vielä menetys ja maksettiin siitä kolme pistettä lisää. Lisäksi on kiva laskea, että kuinka monta layuppia me heitettiin tänään ohi, niitä tuli aika monta. Kataja repäisi kolmannen jakson alussa, mutta tultiin uudestaan mukaan peliin kuten meillä tällä kaudella on ollut tapana. Mentiin sitten lopussa kori korista ja meillä oli +2 tilanteessa kolme aivan vapaata kolkkia perättäin millä oltaisi päästy viiden pisteen johtoon. Meidän ongelmaksi tuli loppujen lopuksi useat kommunikointivirheet puolustuksessa joista tuli takaovesta kaksi pistettä, vapaa onnistunut kolkki ja kolmannesta tuli vielä vapaa kolkki mihin jouduttiin pyöräyttämään meidän vitospaikan pelaaja rotaatioon ja hävittiin se levypalloasema. Meille tuli pelin lopussa yhteensä kuusi tai seitsemän sellaista jossain määrin kommunikointivirhettä ja Katajan tasoista joukkuetta vastaan se tarkoittaa heti vapaata kolmen pisteen heittoa tai layuppia. Tänään me ei pystytty vähentämään virheiden määrää ottelun tärkeimpinä hetkinä.

kataja2015_rannikko_teemu_8251_kki

Katajan ykkönen oli huikean ottelun pelannut Teemu Rannikko (20/3/10s). Varsinkin silloin kun ottelua ratkaistiin, oli Rannikko mies paikallaan. Kolme laituria onnistuivat myös hyvin ja kaikki heittivät joko yli tai hieman alle 20 pisteen: Lamayn Wilson 22p, Thomas Scrubb 19p ja Trevis Simpson 18p. Kouvojen tehokkain oli sama kaksikko kuin viimeksi Kauhajoella: David Gonzalvez (27/5) – Thomas Gipson (16/12). Hyvin pelasivat myös DJ Richardson (16/3), Ville Kaunisto (15/10) ja Kyle Shiloh (11/5). Richardsonin kaukoheitto on tosin ollut kadoksissa nyt kahdessa viimeisessä ottelussa sillä niissä on 16 kolmeen pisteen heitosta osunut maaliin vain kaksi.

Coach Lehtonen jatkaa: ”Tämä oli minun mielestä aivan loistava peli meille ja me tarvittiin juuri tähän tällaista peliä. Onneksi tämmöinen kaveri kuin Rannikko tulee vastaan ainoastaan neljä kertaa runkosarjassa ja me ollaan jo kaksi kertaa kohdattu. Monia muita vastaan on ollut vähän helpompaa. Totta kai harmittaa, että hävitään, mutta ei tämä tapa nyt ollut kovin huono tapa hävitä. Me saatetaan kärsiä vielä muutama peli siitä meidän viimeisestä pitkästä pelitauosta kun ei pystytty harjoittelemaan kunnolla, mutta tämä peli oli kuitenkin monella tavalla askel eteenpäin Kauhajoelta. Kun saadaan tauon jälkeen Madsen ja Hirvonen vähän paremmin mukaan pelaamiseen niin ei meillä ole mitään hätää.”

Yleisöä oli jälleen kerran paikan päällä loistavasti ja tunnelma oli monin paikoin erinomainen. Suuri kiitos mahtavalle kotikatsomolle. Te olitte jälleen tänään voittajia.

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Kouvojen David Gonzalvez ja Katajan Teemu Rannikko.

Kouvot: David Gonzalvez 27/5/1t, Thomas Gipson 16/12/1s/2r, DJ Richardson 16/3/3s, Ville Kaunisto 15/10/1s, Kyle Shiloh 11/5/3s/3r, Alexander Madsen 3/5/2s/1r/1t ja Tuomas Hirvonen 3/1/1s.

Kataja: Lamayn Wilson 22/6/1s/3r, Teemu Rannikko 20/3/10s/3r, Thomas Scrubb 19/11/2s/1r, Trevis Simpson 18/6/1s, Petri Virtanen 7/1/1s/1r, Tommi Huolila 4/6/1t, Carson Desrosiers 2/3/1s/1r/3t, Jesse Niemi 2/0/1r ja Marius van Andringa 0/1.

Yleisömäärä: 1290

Kouvot pelaa seuraavaksi ensi viikon keskiviikkona 25.11. jolloin vieraissa kohdataan kuuden ottelun voittoputkessa liitelevä Helsinki Seagulls.

Kuvat: Kai Kilappa

Korisliiga_MV