Kouvoille kolmas voitto putkeen

Kouvot (13/16) jatkoi viime aikojen vahvoja otteitaan edelleen keskiviikkona kun se löi vieraissa Lahti Basketballin (11/19) selvin pistein 73-100 (42-55). Voitollaan Kouvot nousi sarjataulukon sijalle seitsemän tasapisteisiin kahdeksantena olevan BC Nokian (13/17) kanssa. Kouvot johtaa Lahtea kauden keskinäisissä voitoin 3-0.

Huh huh, johan oli 25 minuutin kestoinen ilotulitus. Kouvot tosiaan nakutti 25 minuuttiin 77 pistettä. Mutta palataan matsin alkulähteille. Kotijoukkue Lahti Basketball tuli väkevästi sisään otteluun johtaen alkuun kuudella pisteellä (6-0). Kouvojen hieman myöhemmin ottama aikalisä muutti kuitenkin kokonaan ottelun suunnan.

Joskus tulee vaan niitä iltoja kun heittoa putoaa, siis oikeasti putoaa. Tämä oli yksi niitä iltoja. Vaikka Kouvot joutui ottamaan vaikeita ja ahdistettuja heittoja bonusviivan takaa, sukka suhisi. Kuusi kolkkia ensimmäiseen kymppiin ja johto jakson päätteeksi yhdeksän pistettä (19-28).

Avery Woodson (24/3, kolmoset 6/8) ja Kevin Johnson (15/11/4/2r) pelasivat vahvan ottelun. Devante Wallace (15/2/4) oli kotijoukkueen parhaimmistoa.

Ensimmäisellä jaksolla Kouvot nykäisi ja toisella (23-27) se varmisteli hyvää taukoasetelmaa. Lahti pelasi illan tasapainoisimman 10 -minuuttisen eikä se päästänyt Kouvoja liian suurelle karkumatkalle vaikka vierasjoukkue heittikin kaukaa kovalla tarkkuudella. Kouvot nakutti puoliaikaan mennessä 9 kolmosta pussin perukoille 56%:n tarkkuudella.

Kolmas jakso (17-32) ratkaisi sarjapisteiden kohtalon. Lahti pysyi puoliajan jälkeen hetken Kouvojen kyydissä, mutta sitten vieraiden hurmos alkoi olla liikaa. Kouvojen koko hyökkäysarsenaali tykitti täydeltä laidalta ja jakson jälkimmäisellä puoliskolla ero kävi suurimmillaan jo 32 pisteessä (52-84). viimeiselle tauolle lähdettiin Kouvojen 28 pisteen johdossa (59-87). Viimeinen jakso (14-13) oli enää puhdasta pelailua eikä voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Kouvot otti jalan kaasulta jo varhaisessa vaiheessa eikä kotijoukkueellakaan tuntunut olevan sen suurempaa intoa. Lopulta eroksi jäi 27 pistettä (73-100, 42-55).

Vierasjoukkue astelee puoliajan jälkeen kentälle varmoin askelin. Kolmas jakso (17-32) ratkaisi ottelun lopullisesti Kouvoille.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Kaikki näyttää hyvältä ja kaikilla on kivaa kun pallo menee sisään. Johdettiin 13 pinnaa puoliajalla ja kyllä se oli seurausta siitä, että heitettiin hyvällä prosentilla sisään ja voitettiin levypallot. Kun heität 55 pistettä puoliajalle niin kaikki näyttää todella hyvälle vaikka meillä oli kuitenkin vaihtelevan laatuisia suorituksia. Se auttoi meitä myös saamaan transition -puolustusta kuntoon kun vastustaja joutui ottamaan palloa sukasta. Sitä kautta 73 pistettä vastustajalle oli ihan ok -suoritus puolustuksellisesti.”

1. Hyökkäys oli tällä kertaa paras puolustus. Kuusi pelaajaa kaksinumeroisille pisteille. Hyökkäyslevypallot selvästi vierasjoukkueelle (7-16). 17 kolmosta sukkana sisään mainiolla 55%:n tarkkuudella. Kuusi pelaajaa onnistui nakuttamaan kolmosen sisään joista jokaisen osumatarkkuus vähintään 50%. 15 heittoa vastustajaa enemmän pelin aikana (58-73). Kolmeen ensimmäiseen jaksoon 87 pistettä (28, 27 ja 32).

2. Puolustus paranee peli peliltä. Tämä trendi on ollut nyt kolmessa viimeisessä pelissä. Toki tässä ottelussa hyvä heittopeli antoi vastustajalle vain harvoin mahdollisuuksia nopeisiin vastahyökkäyksiin. Lahti ei saanut pelissä myöskään yhtään kovin suurta runia, suurin oli seitsemän pistettä (37-45) toisella jaksolla. Kevin Johnsonin tulon jälkeen Kouvojen puolustus on alkanut pitämään ihan eri tavalla kuin aiemmin. Myös Teemu Knihtisen paluu sairastuvalta on auttanut asiaa.

Kolhujakin pelin tiimellyksessä kokenut Severi Kaukiainen (19/1/2/2r, kolmoset 4/8) valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

3. Peli-ilo. Tämä on yksi merkittävä muuttuja viimeisissä otteluissa. Tietysti parantuneet otteet kentällä edesauttavat hymyn palaamista pelaajien kasvoille. Takaa löytyy kuitenkin tosiasia, että pelaajat luottavat jälleen toisiinsa eikä vaikeimpina aikoina havaittua yksityisyritteliäisyyttä juurikaan enää ilmene. Pelaajat nauttivat kentällä eikä leuka mene enää yhtä herkästi rintaan. Tietty rentous ja rauhallisuus huokui jo ottelua edeltävässä lämmittelyssä. Suuntaus on oikea, toivottavasti suunta säilyy.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Lahden Logan McLane (16/5) ja Kouvojen Severi Kaukiainen.

Kouvot: Avery Woodson 24/3/1/1r, Severi Kaukiainen 19/1/2/2r, Kevin Johnson 15/11/4/2r, David Gonzalvez 15/4/3, Derrick Barden 12/9/1/2r/2t, Vili Nyman 10/5/2/1t, Ilmari Toikkanen 3/3/1t, Teemu Knihtinen 2/3/3, Henri Permanto 0/0 ja Mika Nuolivirta 0/0.

Kuvat: Niko Toivonen