Kouvoille lisää pelaajasopimuksia

Viime kaudelta tutut pelimiehet Teemu Kristeri ja Aapeli Syrjämäki jatkavat Kouvoissa myös tulevalla kaudella. Kristerin sopimus on 2 -vuotinen. Syrjämäen kohdalla 1 -vuotinen, kun käyttöön otettiin alkuperäisessä sopimuksessa ollut optiovuosi. Molemmat pelaajat kuuluvat tulevalla kaudella Kouvojen ja Korikouvojen rinkiin.

Teemu Kristeri, 18, on pelannut viimeiset kolme kautta Korikouvojen paidassa. Viime kausi oli 195-senttisen laiturin tehokkain tilastoiden osoittaessa 7.6 pistettä, 2.9 levypalloa ja 1.4 syöttöä. Kauden 25 ottelussa peliaikaa kertyi mukavasti keskimäärin 26 minuuttia ottelua kohden.

Teemu Kristeri: ”Jatkan Kouvolassa hyvällä mielellä . Täällä on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä pelaajana, jonka takia kasvattajaseuraan jääminen tuntui luonnolliselta. Tavoitteena on jatkaa kehittymistä pelaajana ja voittaa mahdollisimman paljon pelejä. Terveiset vielä faneille, toivottavasti näemme teidät hallilla mahdollisimman pian.”

Korikouvojen päävalmentaja Kari Kurronen Teemusta: ”Teemu on loistava harjoittelija, jonka parantunut fysiikka on auttanut merkittävästi puolustuspelissä. Suurimmat kehityskohteet ovat tällä hetkellä hyökkäyspelissä.”

Aapeli Syrjämäki, 22, siirtyi viime kaudeksi HBA:sta Kouvoihin. Ensimmäinen kausi Kouvolassa oli peräti 214 -senttiselle sisäpelaajalle heti työntäyteinen sillä Syrjämäki urakoi kaikkiaan 34 ottelua, 14 Kouvojen ja 20 Korikouvojen kokoonpanossa. Korisliigaa Hyvinkään Pontevan kasvatti pelasi 4.1 pisteen ja 2.3 levypallon keskiarvoilla keskimäärin 10 minuutin peliajalla. Miesten 1 divisioona A:ssa (M1DA) tilastot olivat 11.5 pistettä, 6.7 levypalloa ja 1.1 torjuntaa ottelua kohden.

Aapeli Syrjämäki: ”Hyvillä fiiliksillä lähden tulevaan kauteen Kouvojen kanssa. Kouvolassa on hyvät puitteet ja mahdollisuudet kehittyä pelaajana. Tavoitteena on ottaa kesän aikana painoa lisää ja tulla fyysisemmäksi jotta voin kunnolla painia korin läheisyydessä.”

Coach Kurronen Aapelista: ”Aapeli on kooltaan ja taidoiltaan poikkeuksellinen pelaaja, jonka ensimmäinen kausi Kouvolassa oli lupauksia antava. Suurimmat kehityskohteet ovat fysiikan parantamisessa. Harjoituksellisesti tavoite on säilyä koko kausi terveenä.”

Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2021-2022: Oscar Storgård, Joel Mäntynen, Henri Permanto, Ilmari Toikkanen, Teemu Kristeri ja Aapeli Syrjämäki.