Kouvoille neljäs peräkkäinen voitto – Puolivälierissä vastaan tulee Helsinki Seagulls

Kuva: TUOMO TULOKAS

Alkuasetelmat runkosarjan päätösotteluun olivat herkulliset. Pyrinnöllä oli mahdollisuus jopa kotietuun ja Kouvot pelasi sijoista viisi tai kuusi. Ottelu päättyi lopulta Kouvojen voittoon lukemin 84-77 (42-25). Voitto oli Kouvojen neljäs peräkkäinen. Kouvojen sijoitus runkosarjassa on viides ja Pyrinnön seitsemäs.

Ensimmäinen puoliaika oli hyvä. Toiselle puoliajalle Pyrintö tuli vähän eri tavalla. Oli hyvä, että Pyrintö nosti intensiteettiään, koska se antaa meille hyvää materiaalia, kommentoi Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen.

Ottelu alkoi Pyrinnön johtaessa 1-7, mutta Kouvot kuitenkin hallitsi kahta ensimmäistä jaksoa. Kouvojen puolustus toimi ja korin läheisyydessä Kouvot oli vahvempi Thomas Gipsonin ja Jamie Skeenin johdolla.  Pyrintö sai paljon hyviä heittopaikkoja, mutta heitot menivät ohi.  Tauolle lähdettiin Kouvojen johtaessa selvästi 42-25.

Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen oli tyytymätön siihen, että pelaajat eivät laittaneet itseään likoon riittävästi ensimmäisellä puoliajalla. Toiviainen kertoi korottaneensa ääntään joukkueelle pukukopissa. Vaikka heti kolmannen jakson alussa Kouvot karkasi jo 20 pisteen johtoon, tuli Pyrintö kuitenkin täysin uudella ilmeellä mukaan peliin ja toi vaihtopenkiltä energiaa. Muun muassa Pyrinnön vaihtomiehet Lassi Kilpinen ja Kristian Rasinaho osoittivat suurta taistelutahtoa.  Pyrintö tukki korin alustan ja pääsi myös Kouvojen ihon alle. Kouvot johti kolmannen jakson lopussa enää 3 pisteellä (56-53).

Neljännen jakson alussa Kouvot teki 8-0 runin ja tilanne oli 64-53.  Kun peliä oli pelattu 36 minuuttia Pyrintö nousi  kuitenkin 4 pisteen päähän 69-64. Tämän lähemmäksi Pyrintö ei enää päässyt eikä lopulta pystynyt pelaamaan voitosta.

Neljännellä jaksolla Kouvojen pelintekijä Tuomas Hirvonen loukkaantui eikä palannut kentälle. Teemu Knihtinen oli kokonaan sivussa ottelusta.

Thomas Gipson III (25/12) dominoi vahvasti korin alla. Ville Kaunisto (11/14 ) tilastoi tuttuun tapaan tupla-tuplan. Tuomas Hirvonen (11/10 syöttöä) pääsi tupla-tuplaan ennen loukkaantumistaan. Ottelun hahmo oli kuitenkin Wayne Bernard (24/5). Bernard teki viimeisellä jaksolla 9 pistettä ja oli takuumiehenä varmistamassa Kouvojen voittoa.

Pyrinnön Devonne Giles (25/12) tuli erittäin hyvin esiin toisella puoliajalla.

Kouvojen välierävastustaja on Helsinki Seagulls, jota Kouvot ei ole onnistunut voittamaan kertaakaan tällä kaudella.

–  Kaikkien vaikeuksien jälkeen runkosarjan viides sija on hyvä ja jäimme voiton päähän kotiedusta. Nyt lähdemme pelaamaan puhtaalta pöydältä mestaruudesta. Puolivälierävastustaja Seagulls on hyvä joukkue ja heillä on kolme selkeää suomalaista profiilipelaajaa.  Kaikki aikaisemmat Seagulls-pelit ovat osuneet meille huonoon aikaan ja niihin peleihin emme ole valmistautuneet mitenkään erikoisesti. Uskon, että pystymme ottamaan paljon Kanervon ja Marshallin rytmiheittoja pois sekä pakottamaan muita pelaajia heittämään. Olemme vahvempia korin alla sekä levypalloissa. Odotan erittäin mielenkiintoista ottelusarjaa, kommentoi Jyri Lehtonen pudotuspelejä ja tulevaa puolivälierävastustajaa.

Yleisömäärä: 1098

Ottelutilastot

Lehdistötilaisuus

Ottelukuvia

Puolivälierien otteluohjelma (kolmella voitolla jatkoon):

Ma 9.4. Helsinki Seagulls – Kouvot klo 18.30 Töölön kisahalli

Ke 11.4. Kouvot – Helsinki Seagulls klo 18.30 Jatke Areena

Pe 13.4. Helsinki Seagulls – Kouvot klo 18.30 Töölön kisahalli

(Su 15.4. Kouvot – Helsinki Seagulls klo 17.00 Jatke Areena)

(Ti 17.4 Helsinki Seagulls – Kouvot klo 18.30 Töölön kisahalli)

Liput Kouvojen kotiotteluihin myy ticketmaster.fi. Tiedotamme heti, kun lipunmyynti alkaa.