Kouvoille niukka tappio kotiparketilla

Kouvojen (9/9) maanantai-ilta Jatke Areenan parketilla oli kaksijakoinen. Hyvä ensimmäinen puoliaika, mutta karmea kolmas jakso. Vaikka Kouvot nousi vielä viimeisellä jaksolla taistelemaan ottelun voitosta matkasivat sarjapisteet Katajan (8/8) mukana Joensuuhun pistein 84-88 (45-33).

Kuten todettua, ensimmäinen puoliaika oli Kouvoilta hyvää pelaamista. Kenttätapahtumiin nähden ero olisi voinut olla puoliajalla suurempikin kuin 12 pistettä (45-33). Kouvojen Silas Melson nakutti ensimmäisellä puoliajalla mainiot 22 pistettä.

Kolmas jakso (17-36) oli Kouvoille vaikea. Kataja paransi huomattavasti ja oli aktiivisempi kuin ensimmäisellä puoliajalla. Kouvot onnistui pitämään Katajan takanaan vielä jakson puoliväliin asti (52-49), mutta kun vieraat veivät jälkimmäisen vitosen vielä 10 pisteellä (10-20) lähdettiin viimeiselle tauolle Katajan seitsemän pisteen johdossa (62-69). Kolmannen jakson hahmo oli kympillä yhteensä 20 pistettä nakuttanut Katajan Brandon Walters.

Hyvässä heitossa olleen Silas Melsonin (30p) viides virhe oli Kouvoille paha takaisku. Kouvojen kauden paras pistemies (21p) istui sivussa kun ottelua ratkaistiin.

Kouvot tuli viimeisellä jaksolla vielä peliin mukaan ja kävi pariin otteeseen johdossakin. Silas Melsonin viides virhe ajassa 36:43 oli Kouvoille paha takaisku. Viimeisen kerran Kouvot kävi johdossa (82-81) kun peliaikaa oli kellossa reilut kaksi minuuttia. Tilanteessa 84-86 Kouvot pääsi vielä yrittämään ottelun tasoittamista kakkosella tai voittoa kolmosella, mutta heittoa ei saatu koskaan ilmaan sillä Katajan Earvin Morris riisti pallon ja donkkasi toiseen päähän lopulliset pisteet 84-88 pari sekuntia ennen täyttä aikaa.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Katajalla oli hieno ilmeen muutos ja se näkyi kolmannella jaksolla. Meillä oli ihan alright -toteutusta ja aika ok -puolustamistakin ensimmäisellä puoliajalla. Puhuttiin puoliajalla, että mitä asioita pitää pystyä pitämään samalla tasolla ja mitä pitäisi vielä parantaa. Oltaisi haluttu myös laittaa enemmän palloon painetta. Sitten tultiin kolmannelle jaksolle ja pelattiin varmaan kauden huonoin jakso. Ei mitään pois Katajalta, he puolustivat merkittävästi paremmin kolmannella jaksolla.”

” Jos annat 36 pistettä jossain erässä niin kyllä se tarkoittaa tässä sarjassa häviötä. Se oli lopussa pinnan parin peli ja kolikon heittoa, mutta ne ovat epäoleellisia asioita jos annat edellisessä erässä 36 pistettä vastustajalle.” – Oja jatkaa.

Kouvojen Tomi Lommi (3/2/2/1t) ja Katajan Joni Herrala (10/1/3) pelasivat kelpo ottelun.

Illan ottelussa positiivista oli ensimmäisen puoliajan pelaaminen, neljännen jakson nousu kanveesista sekä Oscar Storgårdsin ennakkoluuloton pelaaminen ja ensimmäiset pääsarjapisteet.

Joukkueidensa parhaiksi pelaajiksi valittiin Kouvojen Silas Melson ja Katajan Brandon Walters. Makeimman pelaajan Kouvolan lakut menivät kotijoukkueen Derrick Bardenille ja vieraiden Joni Herralalle.

Kouvot: Silas Melson 30/1/2/1r, David Gonzalvez 21/3, Duke Shelton 12/13/2/1r/2t, Derrick Barden Jr 10/10/1/1r, Oscar Storgård 8/0, Tomi Lommi 3/2/2/1t, Vili Nyman 0/5/1, Severi Kaukiainen 0/4/9 ja Mika Nuolivirta 0/2.

Kuvat: Niko Toivonen