Kouvoille seitsemäs perättäinen vierastappio

tunnus_vaaka_liiga

Eri päivä, eri paikka, eri vastustaja, mutta sama laji…sekä sama laulu, juonen kuvio ja lopputulos. Näillä sanoin kai voisi Kouvojen näkövinkkelistä kuvailla sunnuntaina Töölön Kisahallissa käytyä korisliigaottelua. Seagullsia vastaan käyty ottelu noudatti monelta osin samaa tuttua kaavaa kuin edellinen vierasottelu Salossa, tai moni vierasottelu sitäkin ennen. Kaavan ollessa sama on myös yleensä lopputulos sama, niin sunnuntainakin. Seagulls voitti paikoin tiukan ottelun pistein 80-62 (40-28).

Joukkueet tahkoivat ensimmäiset 5 minuuttia tasapäin (12-10), mutta sen jälkeen Seagulls alkoi mennä menojaan. Ensimmäisen jakson jälkeen eroa oli kotijoukkueen hyväksi jo 10 pistettä (24-14) ja sama tahti jatkui toisen jakson ensimmäiset 5 minuuttia (34-16) kun Kouvot onnistui sen aikana tekemään vain kaksi pistettä. Tuttuun tyyliin Kouvot onnistui taistelemaan puoliajalle eroksi inhimillisen 12 pistettä (40-28). Kouvojen illan parasta antia nähtiin heti puoliajan jälkeen kun vierasjoukkue vei kolmannen jakson nimiinsä viidellä pisteellä (17-22) ja näin viimeiselle jaksolle lähdettiin Seagullsin seitsemän pisteen johdossa (57-50). Kouvot tuli viimeisellä jaksolla kahteen otteeseen neljän pisteen päähän, mutta ei onnistunut kääntämään ottelua yhden pallon hallinnan peliksi. Jakson puolivälissä Seagulls johti viidellä pisteellä (62-57), mutta heti tämän jälkeen tuli Kouvojen ottelun toinen synkkä hetki. Kotijoukkue kirmasi lopulta helpohkoon voittoon kun se vei viimeisen viisiminuuttisen selvästi 18-5 ja näin koko ottelun pistein 80-62 (40-28).

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Vastustaja on pelannut monta peliä jo hyvin ilman tulosta, tänään he onnistuivat. Meiltä puuttuu pari avainpelaajaa ja tässä sarjassa se näkyy. Mielestäni meillä on paremmat pelaajat paperilla, mutta vastustajan toteutus oli parempi. Kaverilla oli tänään huippu heittopäivä ja meillä ei puolestaan onnistunut. Ajauduttiin vastustajan rytmiin ja kotijengi osoitti tänään, että hyökkäys on paras puolustus.”

Ottelun jälkeen Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas totesi suojattiensa pelanneen ylivoimaisesti kauden parhaan kotipelinsä. Ja hyvää kotijoukkueen lento olikin. Hyökkäys toimi mukavasti ja kun kolmoset osuivat vielä kakkosia paremmalla tarkkuudella, voi todeta kaukoheittopelin olleen tarkkaa. Carl Lindbom (6/10), Antto Nikkarinen (5/9) ja Timo Heinonen (2/3) heittivät yhteensä 13 kolmosta pussiin huikealla tarkkuudella. Kun Seagullsin hyökkäys rullasi mukavasti tuottaen tasaisesti pisteitä, siirtyi iloinen ja aktiivinen ote myös puolustukseen. Seagullsin valmennus oli opiskellut Kouvojen puolustuksen periaatteet hyvin ja pelaajat pystyivät erinomaisesti hyödyntämään saatua oppia.

Kouvoilla oli jälleen samat haasteet kuin monessa vierasottelussa ennen tätäkin. Kaveri heittää kolmoset huomattavasti tarkemmin (48%-25%) ja kun palloa saadaan ottaa korisukasta, ei itse päästä juoksemaan nopeita hyökkäyksiä vaan hyökkäys on pääosin 5vs5 organisoitua puolustusta vastaan pelaamista. Kouvot sortui jälleen, varsinkin ratkaisevilla hetkillä, pallon menetyksiin (17) ja kun kotijoukkueelle annetaan siimaa melkein 20 pistettä, on vieraissa kovin vaikeata nousta voittoon vaikka välillä oma yritys ja tekeminen ovatkin mallikasta. Myöskään intensiteetti, huolellisuus ja pelikonseptissa pysyminen eivät olleet riittävällä tasolla kuin ajoittain. Kotiluolan hyvät otteet ja tasaisempi suorittaminen pitäisi kevään aikana saada, vaikka sitten asteittain, siirtymään myös vieraskentälle. Toki kotikentälläkin pelaamisessa on vielä runsaasti parantamisen varaa, mutta siitä huolimatta kotiluolan esitykset ovat huomattavasti tasapainoisempia kuin vieraissa.

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Seagullsin Carl Lindbom ja Kouvojen Thomas Gipson.

Seagulls: Carl Lindbom 23/9/1s/1r/1t, Antto Nikkarinen 19/2/2s/3r, Terrence Watson 13/5/2s/3r/2t, Timo Heinonen 12/6/1s, James Sinclair 10/6/5s/3r, Antti Niskanen 3/5/4s/1r, Lauri Toivonen 0/0/1s, Jarkko Kyllönen 0/0/1t, Nanayaw Awuah Addae 0/0 ja Teemu Sulonen 0/0.

Kouvot: Thomas Gipson 13/8/1s, Austen Rowland 12/6/1s/3r, DJ Richardson 11/2/2s/2r, David Gonzalvez 10/3/1s/1r, Ville Kaunisto 6/10, Alexander Madsen 6/4 ja Tuomas Hirvonen 4/2/2s.

Kouvot pelaa seuraavaksi kuluvan viikon lauantaina jolloin Mansikka-ahon luolaan saapuu vieraaksi Bisons Loimaa.

 

Korisliiga_MV