Kouvoille taloudellisesti hyvä tulos

Kouvojen toukokuun lopussa päättyneen tilikauden tulos on hieman alle 50 tuhatta euroa voitollinen. Tulos on yksi seuran historian parhaista, ja tyydyttää myös puheenjohtaja Sami Pousia, jonka johdolla muutama vuosi sitten pahimmillaan olleesta taloudellisesta ahdingosta on saatu tukeva ote.
– Tulos on hyvä, mutta rehellisyyden nimissä odotimme vielä hieman parempaa. Toki tulosta painoivat esimerkiksi tietoinen satsaus divisioonajoukkueeseemme Korikouvoihin, poikkeuksellisesti 13 kuukauden mittaiseksi jatkettu tilikausi sekä pyrkimyksemme hankkiutua eroon vanhasta taloudellisesta painolastista, Pousi summaa ja lisää, että seuran tekemä viiden vuoden suunnitelma veloista pääsemiseksi vauhdittui tuntuvasti mestaruuskevään myötä, mutta sarkaa on vielä jäljellä.
– Haluamme tulevallakin kaudella keskittää rajallisen organisaatiomme voimavarat, samoin kuin taloudelliset resurssimme seuran kivijalan edelleen vahvistamiseen. Tästä syystä olemme tehneet päätöksen olla käyttämättä meille tarjottu mahdollisuus europeleihin, sanoo Pousi korostaen kansainvälisten otteluiden kuitenkin tulevaisuudessa ehdottomasti kiinnostavan.
– Valitettavasti kotiluolamme Mansikka-ahon urheiluhalli on verraten kaukana eurosarjojen halleille asettamista vaatimuksista, eritoten katsomokapasiteettinsa vuoksi, vaikka alkukierroksille poikkeusluvan voisikin saada. Eikä pudotuspelien kotinäyttämönä loistavasti toiminut Lumon Areenakaan tule kysymykseen, sillä jäähallin muuntaminen koripalloareenaksi kesken KooKoon kiivaan Liigakauden ei ole realistista.

Kouvot ry:n sääntömääräisessä vaalikokouksessa seuran johtokuntaan on valittu uutena jäsenenä Teppo Muuronen. Muut johtokunnan jäsenet jatkavat myös kaudella 2016-2017.