Kouvoille tappio Joensuussa

Kouvot (9/10) matkusti sunnuntaina Joensuuhun kohdatakseen Katajan (9/9) toistamiseen viikon sisään. Ikävä kyllä, ottelun lopputulema oli sama kuin Kouvolassa pelatussa ottelussa. Kataja oli erittäin vahva puoliaikojen alussa ja se yhdessä huippupelin pelanneen Jarred Ogungbemi-Jacksonin (34/3/8) huippuillan takasivat kotijoukkueelle voiton pistein 95-86 (42-37).

Ottelun alku ei Kouvoille paljoa luvannut, viisi minuuttia pelattu yhdeksän pistettä takana (13-4). Ensimmäisen jakson jälkeen eroa oli jo 13 pistettä (24-11).

Toisella jaksolla Kouvot esitteli illan parastaan. Jakson puoliväliin mennessä tilanne oli saatu tasoitettua (29-29), mutta sitten ote taas hieman herpaantui ja Kataja karautti karkuun. Jakson lopussa Kouvot onnistui hieman kuromaan ero umpeen ja puoliajalle lähdettiin viiden pisteen takaa (42-37).

Ja taas, puoliajan alku, voi rähmä. Kataja oli jälleen valmis pelaamaan, samaa ei voinut sanoa vieraista. Kataja karkasi nopeasti taas kaksinumeroiseen johtoon, puoliajalla eroa oli jälleen 14 pistettä (60-46). Hetkeä myöhemmin ero kävi suurimmillaan 18 pisteessä (69-51). Jakson lopussa Kouvot sai taas pientä kirivaihdetta silmään ja viimeiselle tauolle lähdettiin 11 pisteen kotijohdossa.

Kouvot ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla. Kouvot tuli vielä pari kertaa kuuden pisteen päähän (80-74, 82-76) kun peliaikaa oli jäljellä vielä reilusti. Hyvää vaihetta seurasi kuitenkin jälleen huono. Kataja repäisi eron uudelleen kaksinumeroiseksi (90-78) eikä Kouvot tästä tilanteesta enää kunnon kiriä saanut aikaiseksi. Lopulta eroksi muodostui 9 pistettä (95-86, 42-37).

Kuten todettua, puoliaikojen alut olivat Kouvoille tänään myrkkyä. Vastustaja pääsi molemmilla kerroilla karkuun ja eron ottaminen kiinni oli, ja on aina, pirun kuluttavaa puuhaa. Tänään vieraiden pelissä oli liikaa huonoja hetkiä, hyviäkin oli, mutta niitä olisi saanut olla lisää. Loppuun todettakoon, että nopeita hyökkäyksiä ei aina tarvitse yrittää päättää näyttävästi. Monesti kaksi pistettä ovat tärkeämmät kuin epäonnistunut huippusuorituksen yritys. Taistelun puutteesta ei Kouvoja voinut kyllä tänäänkään syyttää. Yritys oli kova ja hienojakin hetkiä koettiin.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Katajan Jarred Ogungbemi-Jackson ja Kouvojen Derrick Barden Jr.

Kouvot: Silas Melson 19/5/4/3r, Derrick Barden Jr 18/8/7/2r, Duke Shelton 15/7/3/1r, David Gonzalvez 13/3/4, Severi Kaukiainen 8/3/3/1r, Tomi Lommi 6/2/1/1r, Oscar Storgård 3/0, Vili Nyman 2/1 ja Mika Nuolivirta 2/1.

Kuvat: Niko Toivonen