Kouvoille tappio kauden kolmannessa Derbyssä

Kouvojen (13/17) ja KTP-Basketin (18/13) kauden kolmas kohtaaminen keräsi Jatke Areenalle mukavasti yli 1 100 katsojaa. Vierailija KTP oli vahvempi toisella puoliajalla vieden sarjapisteet mukanaan 10 pisteen erolla lukemin 85-95 (48-46). Kauden Derbyt ovat nyt kotkalaisille 2-1.

Kauden kolmannen Derbyn ensimmäinen jakso (28-29) oli todellista ilotulitusta. Kouvot jatkoi siitä mihin Lahdessa jäi ja KTP osallistui karkeloihin. Tämän jälkeen oli selvää, että kumpi saa puolustuksen toimimaan aikaisemmin, on vahvoilla voittajaksi.

Toisella puoliajalla tahti hieman laantui ja Kouvot saikin puolustustaan hieman järjestykseen. Kouvot johti ottelua jakson loppupuolella 8-0 runin päätteeksi seitsemällä pisteellä (48-41) ja näytti siltä, että puoliaikaan mennessä ero voisi vielä kasvaa entisestään. Toisin kuitenkin kävi, Kouvoille muutamia virheitä ja KTP tuli iholle lähdettäessä 20 minuutin tauolle (48-46).

Avery Woodson (19/4/2) oli jälleen kotijoukkueen pisteykkönen. Kolmoset osuivat 50%:n tarkkuudella (5/10).

Kolmas jakso (14-22) oli kotkalaisilta hyvää tekemistä. Puolustus toimi ja hyökkäys tuotti mukavasti tehoja. 8-0 runin myötä KTP karkasi jo 10 pisteen (56-66) johtoon kunnes Kouvot otti aikalisän. Viimeiselle tauolle lähdettiin kuuden pisteen vierasjohdossa (62-68).

Kouvoilla oli viimeisellä jaksolla saumat tulla otteluun vielä mukaan, mutta pienet virheet maksoivat liikaa. Vapaa donkki rautoihin ja kaveri juoksee toiseen päähän helpot kaksi pistettä. Donkki sisään ja tilanne olisi ollut -3, nyt se oli -7. Samaa seurasi, täysin helppo nosto korin alta ohi, menetyksiä ja pallon näpeissä polttelua. KTP kiitti ja kuittasi eron suurimmillaan 18 pisteeseen (69-87) jakson puolivälin jälkeen. Kouvot sai vielä muutaman kovan korin aikaiseksi, mutta ero oli kasvanut liian suureksi. Eroksi jäi lopulta vieraille turvallinen 10 pistettä (85-95, 48-46).

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Ensimmäinen jakso oli aikamoista ilotulitusta eikä kummallakaan puolustus oikein toiminut. Meillä oli juuri ennen puoliaikaa pieni johto ja etsikkoaika, että oltaisi saatu nostettua ero jopa yli kymmenen pisteen. Menetettiin päätyrajasta ja kolkki puolustusvirheestä niin ei sitten saatu hyödynnettyä sitä. KTP:llä oli samanlainen pätkä toisella puolikkaalla ja he sen hyödynsivät. Siinä tuli vähän reilu 10 pinnaa eroa. Me ei olla ihan vielä niin hyviä, että me pystytään tämän tason joukkuetta vastaan tiputtamaan pistemäärää sinne mihin edellisissä matseissa on onnistuttu. Kun KTP teki koreja mikä oli sovittu, että niiden kanssa me eletään, niin ne vaikuttivat kuitenkin henkisesti. Vielä kun meidän hyökkäys takkusi samalla niin siitä sitä eroa tuli.”

Vili Nyman (11/2/4) jatkoi vahvoja otteitaan.

”Hartaasti uskon, että otamme pieniä askeleita eteenpäin vaikka ei vielä olla sillä tasolla, että pystymme TOP 4 joukkuetta kaatamaan. Toivon, että olemme mahdollisimman nopeasti sillä tasolla.” – Oja päättää.

Toimituksen nostot:

1. Pienet virheet ratkaisivat. Kouvoilla oli ensimmäisen puoliajan lopulla mahdollisuudet karata pienelle karkumatkalle, mutta pienet virheet maksoivat yrityksen onnistumisen. Vaikka KTP karkasi kolmannella jaksolla 10 pisteen johtoon oli Kouvoilla mahdollisuudet tulla mukaan peliin. Jälleen pienet virheet maksoivat paljon. KTP pelasi huomattavasti tarkemmin varsinkin niissä kohdissa joissa ottelua ratkaistiin.

2. Vili Nyman (11/2/4) ja Severi Kaukiainen (10/3/3). Tämä kaksikko on ollut viimeisissä otteluissa todella hyvässä vireessä. Sama jatkui tässäkin ottelussa. Huomioitavaa on lisäksi se, että Nymanin hyvät tehot syntyivät 19 minuutin peliajalla.

Vastustajalla oli paikoin vaikeuksia pysyä Severi Kaukiaisen (10/3/3) kyydissä.

3. Vapaaheitot. Kouvot on päässyt koko kauden aikana melko harvakseltaan vapariviivalle, mutta tässä ottelussa se oli vieläkin hankalampaa. Yhteensä kuusi vapaaheittoa joista 1 sisään. KTP heitti 17 vapaaheittoa joista 15 sisään.

Joukkueista palkittiin Kouvojen Derrick Barden ja Avery Woodson sekä KTP:n Byron Wesley ja Kevin Langford.

Kouvot: Avery Woodson 19/4/2/1r, Derrick Barden 18/2/6/2r, Kevin Johnson 13/12/3, Vili Nyman 11/2/4, Severi Kaukiainen 10/3/3, David Gonzalvez 10/2/3, Teemu Knihtinen 2/2/2, Mika Nuolivirta 2/1, Ilmari Toikkanen 0/0 ja Henri Permanto 0/0.

Kuvat: Matti O Koskinen