Kouvoille tappio Kupittaalla

Kouvot (10/16) jouti lähtemään Kupittaalta tyhjin käsin kun kotijoukkue Ura Basket eGameStars (10/16) oli vahvempi pistein 99-89 (45-42). Tasainen ottelu kääntyi lopullisesti kotijoukkueelle muutaman viimeisen minuutin aikana. Voitollaan Ura Basket nousi sijalla 9 tasapisteisiin kahdeksantena olevan Kouvojen kanssa.

Jos häviät kaikki jaksot, häviät takuuvarmasti koko ottelun. Vaikka jaksot olivat tasaisia, voitti Ura Basket kaikki neljä. Eroa jaksoilla muodostui 1-4 pistettä jaksoa kohden. Kouvot hallitsi ottelun alkua, mutta sen jälkeen Ura vei peliä yhteensä 30 minuuttia.

Kouvot roikkui mukana vaikka ero oli välillä hieman suurempi ja välillä pienempi. Ohi eivät vieraat enää missään vaiheessa kuitenkaan päässeet. Kouvot taisteli itsensä mukaan voittotaisteluun vielä 2 minuuttia ennen loppusummeria Tomi Lommin (9/2) upotettua tasoittavan kolmosen (87-87).

Tähän kiri kuitenkin jäi. Uran Marius van Andringan (21p) kolmosella ja takaovi -kakkosella ero kasvoi viiteen pisteeseen (92-87) kun peliaikaa oli jäljellä reilu minuutti. Ensimmäisen ottelunsa kouvo-paidassa pelannut Kevin Johnson Jr (12/8) toi kakkosellaan Kouvot vielä yhden korin tilanteeseen (92-89), mutta van Andringan heti perään heittämä kolmonen (95-89) ratkaisi ottelun lopullisesti. Loppuun Ura namutteli vielä pari koria ja lopulta eroksi jäi 10 pistettä (99-89, 45-42).

Toimituksen kolme nostoa:

1. Puolustus. Ura pääsi aivan liian helpolla ajamaan korille hävityn 1vs1 -puolustuksen jälkeen. Ylipäätään 1vs1 -pakki oli huonoa. Myös takaovi soi turhan usein. Ura teki lähes puolet pisteistään paintilta (48) ja kaiken kukkuraksi hurjalla tarkkuudella (75%). Myös puolustukseen paluu jätti toivomisen varaa, Ura päätti nopeat hyökkäyksensä tehokkaasti.

2. Hyökkäys. Kun pallo liikkuu ja pelaajat liikkuvat, homma yleensä toimii. Turhan usein hyökkäys on kuitenkin melko staattista. Tuntuu ainakin siltä, että Kouvot joutuu tekemään välillä hurjan määrän töitä korin eteen kun taas vastustajalle se on usein helpompaa. Hyvää hyökkäyksessä oli kuitenkin levypallot (19) ja niistä tehdyt pisteet (27). Kouvot on ollut monessa viime matsissa mukana voittotaistelussa ihan viime hetkille, mutta lopussa hyökkäys sakkaa.

3. Kotimaiset, tuloksas ja terveystilanne. Kotimainen kolmikko pelasi tänään pirteästi: Nyman (7/10) – Lommi (9/2) – Kaukiainen (10/1/8). Puolustuksessa oli tosin vaikeuksia kuten koko joukkueella. Kevin Johnson pelasi varsin mukiin menevästi. Joukkueen paras +- -tilasto (+3) luvannee hyvää kunhan mies saa enemmän harjoituksia alle. Tähänkään otteluun Kouvot ei päässyt lähtemään ”parhaalla mahdollisella” kokoonpanolla sillä Avery Woodson sairastui ja joutui jäämään petipotilaaksi. Josko ensi maanantain kotiotteluun saadaan koko rytmiryhmä kasaan?

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueen Tre´Shaun Fletcher ja vieraiden Derrick Barden Jr.

Kouvot: Derrick Barden 28/10/4/4r, David Gonzalvez 16/1/7, Kevin Johnson 12/8/1/2t, Severi Kaukiainen 10/1/8/1r, Tomi Lommi 9/2, Vili Nyman 7/10, James Suber 7/5 ja Henri Permanto 0/0.

Kuvat: Niko Toivonen