Kouvoille toinen voitto putkeen

Kouvot (12/16) kasvatti peräkkäisten voittojen määrän kahteen kun joukkue voitti perjantaina kotonaan vieraaksi saapuneen Kataja Basketin (14/15) pistein 81-73 (47-36). Kotijoukkueen David Gonzalvez (24/2/2) nosti ottelun ratkaisuhetkillä kovia henkilökohtaisia koreja. Teemu Knihtinen (4/2/2) teki paluun pelaavaan kokoonpanoon.

Ottelun ensimmäinen viisiminuuttinen (13-13) oli aikamoista ilotulitusta, mutta sen jälkeen tilanne alkoi rauhoittua. Kouvot sai ensin puolustustaan raiteilleen ja sen turvin ensimmäinen jakso kotijoukkueelle viiden pisteen marginaalilla (22-17). Toisella jaksolla (25-19) Kouvot jatkoi hyvää hyökkäystään ja onnistui aktiivisella puolustuksellaan aiheuttamaan Katajalle haasteita. Hyvä puoliaika energiselle kotijoukkueelle ja puoliajalle 11 pisteen kotijohdossa (47-36).

Kolmas jakso (13-15) muodostui ottelun vedenjakajaksi. Kataja oli aiempaa aggressiivisempi sekä puolusti kovempaa ja aiempaa ylempää. Kouvojen hyökkäys alkoi yskiä ja Kataja tuli takaisin peliin. Heti jakson puolivälin jälkeen eroa oli enää vaivainen piste (51-50). Kouvojen aikalisän jälkeen kaikki kuitenkin muuttui. Avery Woodsonin neljä peräkkäistä pistettä (55-50) pakotti Katajan aikalisälle, mutta minuutin palaveri ei enää muuttanut ottelun suuntaa. Jakson päätteeksi Kouvot oli palauttanut eroksi 9 pistettä (60-51). Kouvojen puolustus antoi Katajalle jälkimmäisellä vitosella vain yhden pisteen.

Voiton takuumies, kouvokapteeni David Gonzalvez. Tämäkin kova haasto toi kaksi pistettä lisää kotijoukkueen pistesarakkeeseen.

Viimeinen jakso (21-22) ei tuonut enää muutoksia kärkipaikan suhteen. Aina kun Kataja sai pisteitä aikaan, kuittasi viimeisellä kympillä 14 pistettä nakuttanut kouvokapteeni David Gonzalvez takaisin. Kataja onnistui nousemaan vielä kerran, ottelun viimeisellä minuutilla kuuden pisteen päähän (79-73). Se oli kuitenkin liian vähän liian myöhään, loppunumerot 81-73 (47-36) viimeisteli Woodson vapariviivalta.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Ensimmäisellä puoliajalla oltiin molemmissa päissä ihan alright. Tietysti kaikki näyttää vielä paremmalta kun heitetään heitot sisään. Puoliajalla yritin muistutella, että viimeksi kun pelattiin Katajaa vastaan kotona, oli sama tilanne. Puoliajalla oli pieni johto, mutta kolmannella jaksolla jäätiin ihan telineisiin. No samalla tavalla siinä kuitenkin taas kävi. Pystyttiin kuitenkin kaivamaan uusi 8-10 pisteen johto huonomman jakson jälkeen. Lopussa David painoi kovia heittoja sisään. Sillä sitten pystyttiin hoitamaan voitto kotiin.”

”Kolmannella jaksolla puolustus piti meidät mukana kun vastustajakin teki vain 15 pistettä. En tiedä oltaisiko kaksi kolme viikkoa sitten voitettu 81 pisteellä, mutta ollaan parannettu puolustusta vaikka siinä on edelleen paljon parannettavaa. Pienin askelin eteenpäin.” – Oja päättää.

Toimituksen nostot:

1. Puolustus toimii paikoitellen. Vaikka ensimmäisen jakson alkupuoli oli varsinaista kolmosrallia, onnistui Kouvot pitämään Katajan ensimmäisellä puoliajalla 36 pisteessä. Kolmas jakso oli Kouvoilta hyökkäyspäässä illan vaikein, se oli myös ainut jakso kun kotijoukkue jäi alle 20 pisteen (13p). Puolustus takasi kuitenkin sen, ettei vastustaja päässyt aivan iholle viimeiselle jaksolle lähdettäessä. Katajan oli läpi ottelun vaikeuksia saada laatuheittoja 5vs5 -pelaamisessa. Kataja heittikin vapariviivalta 18 pistettä (18/21) ja monesti nämä pisteet pitivätkin sen mukana ottelussa.

Severi Kaukiainen (13/5/4) pelasi vahvan ottelun. Myös taustalla liihottava Joni Herrala (12/2/6) oli iskussa varsinkin toisella puoliajalla.

2. Parivaljakot, yksilöt joukkueen sisällä. Ottelu piti sisällään useita mielenkiintoisia kaksintaisteluja. Takamiehet Severi Kaukiainen (13/5/4) – Joni Herrala (12/2/6) ja isot laiturit Derrick Barden (19/8) – Jarekious Bradley (23/11) pelasivat tasurin. Sentterit Kevin Johnson (7/5/2/2t) – Brandon Walters (10/7/3) puolustivat toisensa pienille tehoille. Voiton kannalta tarvittava ero muodostui akselista David Gonzalvez – Earvin Morris (14/2/3) jota täydensi Avery Woodsonin panos (13/4/2). Gonzalvez oli liekeissä varsinkin toisen puoliajan ratkaisuhetkillä.

3. Teemu Knihtisen paluu. Laituri palasi pelikentille liki kahden kuukauden tauon jälkeen ja osoitti heti arvonsa joukkueelle. Maltilliset vajaa 9 minuuttia peliaikaa ja tehot 4/2/2. Kentän paras +- -tilasto lukemalla +14. Teemu tuo kovuutta joukkueen peliin erityisesti levypallotilanteisiin.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Kouvojen David Gonzalvez ja Katajan Earvin Morris (14/2/3). Makeimman pelaajan lakut menivät kotijoukkueen Derrick Bardenille ja vieraiden Jarekious Bradleylle (23/11/2).

Kouvot: David Gonzalvez 24/2/2/3r, Derrick Barden 19/8/1r, Severi Kaukiainen 13/5/4, Avery Woodson 13/4/2, Kevin Johnson 7/5/2/2t, Teemu Knihtinen 4/2/2/1r, Vili Nyman 1/0/1, Ilmari Toikkanen 0/2/2 ja Tomi Lommi 0/0.

Kuvat: Tuomo Tulokas