Kouvoille tusina voittoa täyteen

Lauantain korisliigakierroksen ottelu Kouvot – Kobrat osoitti jälleen sen tosiasian, että tämän kauden sarjassa ei ole olemassa etukäteen helppoja pelejä. Joukkue kuin joukkue voi voittaa kenet tahansa, kotona tai vieraissa. Kouvot onnistui voittamaan Kobrat kotonaan Mansikka-aholla tiukan väännön jälkeen pistein 90-79 (46-37). Samaan aikaan toisaalla yhdeksän ottelun voittoputkessa seilannut sarjakärki Joensuun Kataja koki murskatappion Tampereella (94-69) ja sarjajumbo KTP-Basket voitti kotonaan hyvässä liidossa olleen Salon Vilppaan (87-76). Käsillä on todella mielenkiintoinen korisliigakausi kun sarjan puolivälin krouvi on käsillä.

Kobrien Lamont Jones oli vieraiden pisteykkönen vaikka välillä Kouvojen tiukka puolustus ahdisti miehen vaikeisiin ratkaisuihin.
Kobrien Lamont Jones oli vieraiden pisteykkönen vaikka välillä Kouvojen tiukka puolustus ahdisti miehen vaikeisiin ratkaisuihin.

Mansikka-aholla ensimmäinen viisiminuuttinen oli todellista pistetehtailun riemujuhlaa (17-15), mutta kuten odottaa sopi, tahti tulisi hidastumaan ottelun edetessä. Tästä osoituksena ensimmäiselle tauolle lähdettiin vierasjoukkueen pisteen johdossa (23-24). Toinen jakso oli Kouvoilta ehkäpä illan parasta, varsinkin puolustuspäässä. Jakson puoliväliin mennessä kotijoukkue oli kirinyt viiden pisteen johtoon (35-30) ja puoliajalla eroa oli jo yhdeksän pistettä (46-37). Hieman huolellisemmalla viimeistelyllä korin alta ja layupeista olisi johto voinut olla jo lähemmäs 20 pistettä. Kobrat tuli erinomaisesti pitkältä tauolta ja viiden minuutin pelaamisen jälkeen ero oli kutistunut kahteen pisteeseen (53-51). Kolmas jakso oli kuitenkin hyvin kaksijakoinen sillä Kouvot vei selvästi jakson jälkimmäisen puoliskon ja näin ratkaisevalle viimeiselle neljännekselle lähdettiin kotijoukkueen 11 pisteen johdossa (71-60). Kobrat oli jälleen jakson ensimmäisellä puolikkaalla vahva ja tuli 9-0 runillaan takaisin kahden pisteen päähän Kouvoista (78-76). Kotijoukkue ei kuitenkaan tästä häkeltynyt vaan kasvatti johtonsa uudelleen hieman turvallisemman tuntuiseksi seuraavan vajaan kolmen minuutin aikana (86-77). Kun Kobrien Lamont Jones (20/3) sai virhetilinsä täyteen pari minuuttia ennen ottelun päättymistä eikä muista vierasjoukkueen pelaajista ollut enää sankariviitan ottajaksi, voitti Kouvot lopulta ottelun pistein 90-79 (46-37).

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Kun joukkueilla on neljä amerikkalaista pelaajaa, niin tässä sarjassa ei ole yhtään helppoa peliä. On pelattava hyvin, jos aikoo voittaa pelejä. Valmistauduimme tähän peliin niin, että 50 % harjoituksista ajoimme Austenia (Rowland) sisään. Ensimmäisellä puoliajalla taisi mennä kuusi helppoa heittoa läheltä ohi. Neljännen jakson alussa meni neljä helppoa ohi. Kun emme saaneet helpoistakaan paikoista sisään, niin vastustaja pääsi juoksemaan nopeita ja tilanne oli nopeasti meille vain +2. Emme tehneet mitään ihmeellisen väärää hyökkäyspäässä. Peli aukesi, kun saatiin sisään pari vaikeata koria. Mielestäni peli ratkesi lopussa DJ:n (Richardson) kovaan riistoon puolustuspäässä ja riiston jälkeiseen koriin.​”

Härkämäinen Thomas Gipson oli kotijoukkueen pisteykkönen heittäen kakkoset sisään 75%:n tarkkuudella.
Härkämäinen Thomas Gipson oli kotijoukkueen pisteykkönen heittäen kakkoset sisään 75%:n tarkkuudella.

Kotijoukkueen Thomas Gipson (20/6) pelasi kirjaimellisesti vahvasti läpi koko ottelun. Väkivahva jässikkä oli Kobrille korin läheisyydessä vaikeasti pideltävä ja Gipson nakuttikin kahden pisteen heittonsa erinomaisella 75%:n (9/12) tarkkuudella sisään. Austen Rowland (18/1) jatkoi edelleen kolmannessa ottelussaan kouvo-paidassa hyviä otteitaan ja David Gonzalvez (16/3) alkaa palailla takaisin kohti pintaa syvänmeren sukellukseltaan. Ville Kaunisto (13/8) ja DJ Richardson (13/4) pelasivat ns. perushyvän pelin. Tuomas Hirvonen (8/4,19min) pelasi tasapainoisen ottelun kun ei joutunut enää puurtamaan hurjia minuutteja ja Alexander Madsen (2/5) oli hyvä puolustuspäässä.

Kobrien päävalmentaja Derrick Crayton: ”Tulimme tähän peliin sillä asenteella, että meidän on pelattava paremmin kuin edellisessä pelissä. Meillä oli tarkoitus pelata kovemmin ja enemmän joukkueena. Pääsimme peliin mukaan, kun saimme stoppeja. Kouvot sai kutienkin kovia heittoja sisään ja se käänsi pelin heille. Emme halua olla viimeisiä ja tavoitteena on päästä pudotuspeleihin. Meillä on vielä runsaasti aikaa pudotuspeleihin.”

Kobrien takamieskaksikko Lamont Jones (20/3) – Darien Brothers (13/3) olivat tehopäällä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla (Jones 13p ja Brothers 10p), mutta viisi menetystä mieheen laskee hieman illan säihkettä. Iso kaksikko Dom Morris (16/8) – Damen Bell-Holter (14/6) olivat vauhdissa puolestaan toisella puoliajalla jonka aikana Morris pussitti 11 ja Bell-Holter kaikki 14 pistettään. Pyry Rainamaa (9/4) pelasi energisen hyvän ottelun. Lopuista lapualaisten pisteistä vastasivat Panu Peltokangas (3/2), Tuomas Viertola (2/1) ja Aubrey Conerly (2/1).

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Kouvojen Austen Rowland ja Kobrien Lamont Jones.

Kouvot: Thomas Gipson 20/6/3s/1r, Austen Rowland 18/1/2s/1r, David Gonzalvez 16/3/2s, Ville Kaunisto 13/8/3s/2r/1t, DJ Richardson 13/4/4s/2r, Tuomas Hirvonen 8/4/2s/1r, Alexander Madsen 2/5/1s/1r/1t ja Arttu Saarijärvi 0/0.

Kobrat: Lamont Jones 20/3/4s/1r, Dom Morris 16/8/2s, Damen Bell-Holter 14/6/1s, Darien Brothers 13/3/1s/1t, Pyry Rainamaa 9/4/4s/3r, Panu Peltokangas 3/2/2r/1t, Tuomas Viertola 2/1/1r ja Aubrey Conerly 2/1.

Yleisömäärä:1123

Kuvat: Matti Koskinen

Kouvot pelaa seuraavaksi keskiviikkona 6.1. jolloin joukkue matkustaa Saloon Vilpas Vikingsin vieraaksi.