Kouvoilta upea paluu voittokantaan

Kouvot (11/16) palasi viiden tappion jälkeen voittojen tielle maanantaina kun se voitti kotonaan Jatke Areenalla Lapuan Kobrat (8/20) tasapainoisen esityksen päätteeksi pistein 92-70 (46-32). Kouvot johti ottelua alusta loppuun. Kouvot johtaa tämän parin välisiä kauden otteluja voitoin 2-1.

Kouvot näytti heti ensimmäisellä jaksolla, että se on valmis peliin. Puolustus oli parempaa kuin aikoihin ja hyökkäyksessä liikkui niin pallo kuin pelaajat. Ensimmäisen kympin jälkeen kotijohto oli jo 14 pistettä (25-11). Ensi kertaa kotiyleisönsä edessä pelannut Kevin Johnson Jr (13/22/5) nappasi jo ensimmäisellä jaksolla 10 levypalloa. Toinen jakso oli tasaisempaa pelaamista ja Kouvoilla laski hieman tempo varsinkin puolustuspäässä. Jakso pelattiin tasan (21-21) ja puoliajalle lähdettiin samaisella 14 pisteen erolla (46-32).

Severi Kaukiainen (13/3/2) johti Kouvojen hyökkäystä mallikkaasti ja Kevin Johnson Jr (13/22/5) hallitsi maalattua aluetta. Kobrien Jussi Turja (8/1/1) pelasi kelpo ottelun.

Kouvot tuli jälleen puoliajalta kuten ottelun alkuunkin eli todella hyvin. Kolmannen jakson puolivälissä ero oli kasvanut 22 pisteeseen (56-34). Tämän jälkeen kenttätapahtumissa ei enää sattunut mitään sen suurempaa mikä olisi vaikuttanut ottelun lopputulokseen. Kouvot piti koko ajan eron vähintään kaksinumeroisena eikä Kobrat löytänyt laatikosta enää lisävaihdetta. Kouvot piti loppuun asti jalkaa sopivasti kaasulla ja loppusummerin pärähtäessä eroksi jäi 22 pistettä (92-70, 46-32).

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Tämä oli vain yksi peli, mutta kyllä siinä oli pieniä askeleita oikeaan suuntaan. Paljon on hommia kuitenkin vielä tehtävänä. Nyt on ainakin videomateriaalia ok -suorituksista ja niistä joita pitää vielä parantaa. Ihan tyytyväinen vastustajan 70 pisteeseen ja siellä oli kuitenkin muutamia ihan koviakin heittoja sisään. Yritetään edelleen parantaa peli peliltä.”

Vili Nyman (12/5) jatkoi vahvoja otteitaan. Laituri kellotti parketilla lähes puoli tuntia (29:08).

”Ollaan kaksi viimeistä peliä menty vielä vanhalla hyökkäyspään paketilla, pystytään varmaan tuomaan Kevin Johnsonille juttuja mitkä avaavat hänelle korintekotilanteita. Etenkin 5 syöttöä häneltä lämmittää mieltä. Vili Nyman on nyt pelannut viimeiset 3-4 peliä niin kuin mielestäni hänen pitää pelatakin, menee kovaa tilanteisiin ja pelaa täysillä.” – Oja päättää.

1. Kouvojen puolustus. Tässä ottelussa Kouvojen parjattu puolustus toimi mainiosti. Joukkuepuolustus ja 1vs1 -puolustus olivat kumpikin pari kolme askelta edellä viime peleistä. Kouvot sai ottelussa ilmaan 75 heittoa, Kobrat sai vain 57 heittoa. Lisäksi täysin vapaita heittopaikkoja ei ollut paljon jaossa.

2. Kouvojen joukkuehyökkäys. Kotijoukkueen hyökkäys toimi valtaosan ottelusta hienosti. Hyökättiin joukkueena, pallo ja miehet liikkuivat. Hieman paremmalla heittotarkkuudella ero olisi voinut olla isompikin. Kouvot hallitsi myös maalattua aluetta tekemällä sieltä 22 pistettä vastustajaa enemmän (42-20). Myös pisteet jakautuivat tasaisesti usean pelaajan tuotua panoksensa hyökkäykseen. Peräti kuusi pelaajaa heitti kaksinumeroisille pisteille. Kobrista kaksinumeroisille pääsi vain kaksi pelaajaa.

Kapteeni David Gonzalvez (21/3/4) johti joukkueensa ilotulitusta, kolmoset sisään 62.5%:n tarkkuudella (5/8).

3. Kevin Johnson Jr. Kouvoilla on nyt sentteri joka tekee sentterin töitä. Maalattu alue oli tänään molemmissa kenttäpäädyissä tämän miehen hallussa. 22 levypalloa joista peräti 9 hyökkäyspäässä. Myös syötöt joukkuekavereiden leikkauksiin osuivat nappiin. Kobrien isot pelaajat Reggie Keely (5/7), Brandon Boggs (5/2) ja Lauri Toivonen (5/1) viimeistelivät vain 5 pistettä mieheen.

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Kouvojen Kevin Johnson Jr ja Kobrien Antto Nikkarinen (13/5/5). Kouvolan lakun makeimmat pelaajat olivat kotijoukkueen Derrick Barden Jr ja vieraiden Fiifi Aidoo (9/1/3/1t).

Kouvot: David Gonzalvez 21/3/4, Avery Woodson 19/3/4/1r, Kevin Johnson 13/22/5/1r/1t, Severi Kaukiainen 13/3/2/1r, Vili Nyman 12/5, Derrick Barden 12/4/3r, Ilmari Toikkanen 2/2/1t, Tomi Lommi 0/1/1 ja Henri Permanto 0/0.

Kuvat: Tuomo Tulokas