Kouvojen huikea loppukiri ei riittänyt avausvoittoon

Asetelmat eivät juurikaan muuttuneet lauantain ottelusta vaan Bisons oli jälleen Kouvoille erinomaisen vaikea vastustaja erityisesti otteluiden ensimmäisellä ja kolmannella jaksolla. Edellispäivän tapaan Bisons johti ottelua koko 40-minuuttisen ajan ja Kouvot roikkui mukana välillä lähempänä ja välillä kauempana. Bisons oli jo karata selvään voittoon, mutta Kouvojen loppukiri oli vielä yllättää loimaalaiset. Lopulta toisen kohtaamisen voitto kirjattiin Bisonsille kolmen pisteen erolla lukemin 80-83 (35-41). Bisons johtaa sarjaa otteluvoitoin 2-0.

Bisons tuli otteluun jälleen hyvin sisään. Se vei ensimmäisen viisiminuuttisen 5-10 ja ensimmäisen jakson jälkeen loimaalaisten johto oli jo yhdeksän pistettä (16-25). Kouvot sai kuitenkin toisella jaksolla (19-16) tiivistettyä puolustustaan ja se oli jättää Loimaalaiset jaksolla vaivaiseen 13 pisteeseen, mutta pahaan paikkaan sattunut pallon menetys antoi vielä Biisoneille sauman ja Martin Zeno (16/4) nakkasi buzzer beater kolmosen pohjaan. Puoliajalle lähdettiin Bisonsin kuuden pisteen johdossa (35-41).

DSC_6321
Tuomas Hirvonen (7/6/4s) oli jälleen vauhdikkaalla pelipäällä.

 

Kolmas jakso (12-22) oli ensimmäisen ottelun tapaan Bisonsin vahvaa näytöstä. Puolivälissä jaksoa ero oli 12 pistettä (40-52) ja viimeiselle jaksolle lähdettäessä ero oli kasvanut jo 16 pisteeseen (47-63). Suurimmillaan ero käväisi kolmannella jaksolla jo 19 pisteessä (44-63). Viimeisen jakson puolivälissä eroa oli edelleen 15 pistettä (59-74) loimaalaisten hyväksi ja ottelu näytti melkoisen selvältä.

Ajassa 37:06 tilanne oli vielä selvän oloinen 62-79, mutta sitten alkoi 13 pistettä ottelun viimeisellä jaksolla nakuttaneen DJ Richardsonin (25/1) show. Kouvojen viisikko Hirvonen-Seppälä-Richardson-Madsen-Dolenc puolusti kuin viimeistä päivää ja alkuun Alexander Madsen (2/2) upotti kakkosen ja heti perään Ilari Seppälä (10/2) toisti saman tempun (66-79). Bisons joutui turvautumaan aikalisään.

DSC_6731
Ottelun näyttävin yksilösuoritus. DJ Richardsonin kirivaiheen ilmava donkki ei jättänyt ketään kylmäksi.

 

Aikalisän jälkeen Richardson nakkasi pari kolmosta ja hienon pelin pelannut Daniel Dolenc (10/9) kakkosen Biisoneiden Antto Nikkarisen kahta onnistunutta vapaaheittoa vastaan (74-81). Seuraavan reilun kymmenen sekunnin aikana Richardson ujutti ensin layupin sisään ja perään näyttävän donkin kun samaan aikaan Bisonsin Zeno epäonnistui kahdessa vapaaheitossa ja Roope Ahonen puolestaan onnistui kahdessa vaparissa (78-83). Jännitysnäytelmäksi kääntynyt ottelu jatkui Zenon kahdella epäonnistuneella vaparilla ja Dolencin tahtokakkosella (80-83). Kouvot oli lähellä ottelun tasoittamista kun Ville Kaunisto (0/15) riisti pallon 11 sekuntia ennen ottelun päätössummeria. Kouvot onnistui saamaan vielä kolme kolmosta ilmaan maestro Kauniston noukkiessa levypallot, mutta yhtäkään kolmesta yrityksestä ei onnistuttu nakkaamaan keskelle keksintöä. Näin voitto Biisoneille lopulta jännittävien loppuvaiheiden jälkeen pistein 80-83 (35-41).

DSC_6764
Yksi viimeisten sekuntien kolmesta yrityksestä.

 

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Biisonit tuli jälleen hyvin peliin sisään. Me pääsimme hyvin ajamaan 3 sekunnin rajalle, mutta lähdimme  liikaa hakemaan omaa ratkaisua vaikka liftipelaaja olisi ollut vapaana. Sitä kautta ottelun alussa ja kolmannen jakson puolivälissä olisimme voineet saada rytmistä heitettyjä kolmosia. Biisonit rikkoi meidän rytmin ja se näkyy meidän heittoprosenteissa. Kun peliä oli 3,5 minuuttia jäljellä, niin yritimme saada viimeisen energialatauksen kentälle. Annoimme DJ:lle vähän vapauksia. DJ hoiti hyökkäyksen ja muut hoitivat puolustuksen. Daniel Dolenc otti levyrit ja hän pelasi hienoja minuutteja. Olimme aikamoisessa sillassa ja pakotimme Biisonit pelaamaan loppuun asti. Meidän vaihtopelaajat antoivat meille tänään paljon energiaa ja se näkyy toivottavasti keskiviikkona.”

Mistä syystä voitto on jäänyt uupumaan kahdessa ensimmäisessä ottelussa? Tähän ei varmasti ole vain yhtä tyhjentävää vastausta, mutta minulle tulee mieleen muutama seikka. Ensinnäkin Bisonsin pelikovuus on ollut ainakin toistaiseksi sen yhden vaihteen Kouvoja parempaa. VTB-liigan kovat ottelut ovat varmasti kovettaneet loimaalaisia ja se tulee esille nyt näissä peleissä. Toisekseen Bisons on ollut huolellisempi omassa pelissään. Toisaalta Kouvot ei ole päässyt vielä samaan intensiteettiin ja tahtotilaan kuin vastustajansa. Kouvot on tehnyt liikaa pieniä virheitä joista Bisonsin tasoinen joukkue rankaisee välittömästi ja säälittä. Myöskään Kouvojen kaukoheittopeli ei ole ollut uomissaan vielä kummassakaan kohtaamisessa. Toisessa osaottelussa Kouvot sai jo hyvin haastettua kaverin korin alla sillä molemmat tekaisivat yhteensä 42 pistettä kolmen sekunnin alueelta aikalailla samalla tarkkuudella.

DSC_6695
Daniel Dolenc (10/9) oli lähellä tupla tuplaa ja oli yksi kirivaiheen takuumiehiä.

 

Suuri kiitos hienosta ottelutapahtumasta kuuluu myös molempien joukkueiden upeille kannattajille. Tunnelma oli suorastaan loistava ja Kouvojen loppukirin aikana lähes infernaalinen. Joukkueet pelaavat suurella tunteella ja tekevät parhaansa parketilla ja kun vielä kannattajat ovat joukkueiden kanssa vähintään samalla tasolla, on lopputulos mitä mainioin. Näinhän se kuuluu Korisliigan pudotuspeleissä toki ollakin.

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Kouvojen DJ Richardson ja Bisonsin Roope Ahonen.

Kouvot: DJ Richarson 25/1/1r, Andre Williamson 13/9, Jason Conley 13/6/3s/3r, Daniel Dolenc 10/9, Ilari Seppälä 10/2/1s, Tuomas Hirvonen 7/6/4s, Alexander Madsen 2/2/1s ja Ville Kaunisto 0/15/1s/1r.

Bisons: Anthony Hilliard 19/6/1s, Ian Hummer 16/5/2s, Martin Zeno 16/4/4s/1r/1t, Roope Ahonen 14/3/2s, Tuukka Kotti 10/12/3r/2t, Pierre Jallow 6/3/2r/1t ja Antto Nikkarinen 2/1/3s/2r.

Yleisömäärä: 1088

Puolivälieräsarja jatkuu seuraavaksi ylihuomenna keskiviikkona jolloin Kouvot matkustaa Loimaalle sarjan kolmanteen otteluun. Voitto Loimaalta ja sarja jatkuu lauantaina Mansikka-aholla. Eiköhän siitä skenaariosta lähdetä.

DSC_6802
Taistelu jatkuu keskiviikkona Loimaalla.

 

Otteluohjelma:

22.4. keskiviikko klo 18:30 Bisons – Kouvot, Loimaa

25.4. lauantai klo 17:00 Kouvot – Bisons, Kouvola (tarvittaessa)

26.4. sunnuntai klo 17:00 Bisons – Kouvot, Loimaa (tarvittaessa)

 

Tästä pääset ottelun tilastoihin

Tästä pääset ottelun lehdistötilaisuuteen

Tästä pääset ottelun highlights-videoon

 

Teksti: Niko Toivonen

Kuvat: Jukka Rasimus/Kuvakori