Kouvojen hyökkäys oli liikaa Uralle

Kouvot (8/7) palasi Korihait -tappion jälkeen kotiluolaan ja teki samalla paluun voittokantaan. Perjantai-illan korisliiganäytelmässä Ura Basket eGameStars (4/11) ei onnistunut saamaan Kouvojen hyökkäysarsenaalia kuriin, vaan kotijoukkue nakutti jokaisella jaksolla yli 20 pistettä. Kouvot vei kauden ensimmäisen kohtaamisen lopulta pistein 97-82 (50-43).

Kouvojen kapteeni David Gonzalvez löi alkulöylyt heti ensimmäisen jakson alussa, Gonzalvez 7 – Ura 0. Kaarinalaiset ottivat aikalisän ja peli tasoittui. Stephaun Branchin kolmosella ensimmäiselle tauolle lähdettiin tasaisissa tunnelmissa (22-20).

Toinen jakso oli Kouvojen hyökkäyksen osalta illan tehokkain. Kotijoukkue alkoi tehdä pesäeroa vastustamattomasti ja hieman toisen jakson puolivälin jälkeen eroa oli jo 13 pistettä (44-31). Ura tuli kuitenkin jälleen Branchin kolmosella yksinumeroiselle erolle puoliajalle lähdettäessä (50-43).

Silas Melson oli huikealla pelipäällä, 20 pistettä toisella puoliajalla ja pisteitä yhteensä 29. Kakkoset 5/5, kolmoset 5/8 ja vapaaheitot 4/4. Teholukema kentän korkein (28).

Toisen puoliajan alku oli toisinto ottelun alusta. Kouvoille 7 pisteen runi (57-43) ja Uran päävalmentaja Kristian Palotie komensi suojattinsa aikalisälle. Tällä kertaa aikalisä ei tepsinyt, jakson puolivälissä kotijoukkueen johto oli 15 pistettä (65-50). Samalla piste-erolla (74-59) lähdettiin myös viimeiselle tauolle.

Kouvot jatkoi viimeisen jakson alkuun vahvoja otteitaan. Muutaman minuutin tahkoamisen jälkeen ero kävi suurimmillaan jo 20 pisteessä (79-59) ja sarjapisteiden kohtalo alkoi ratketa lopullisesti. Kun jakson puolivälissä ero oli edelleen turvallisen tuntuinen 17 pistettä (86-69) alkoivat molemmat joukkueet vetämään huippupelaajiaan kentältä. Lopulta eroksi muodostui varsin selvä 15 pistettä (97-82, 50-43).

Loistavan ottelun pelannut Kouvojen Severi Kaukiainen: ”Kiva palata voittokantaan. Täytyy sanoa, että oltiin tänään hyökkäyspäässä aika tappavia. Vastustaja sai 17 heittoa enemmän kuin me ilmaan, mutta silti me voitettiin. Tänään tehtiin hyökkäyksessä selkeitä juttuja eikä alettu kikkailla sen enempää. Kaikki tiesivät missä pitää olla ja milloin, silloin syntyy hyviä juttuja.”

Derrick Barden Jr (17/10) oli jälleen kentän näkyvimpiä pelaajia, kolmoset (5/9) osuivat jälleen mukavasti. Bardenin koko kauden kolmosprosentti on mainio 46, sillä irtoaa liigan nelossija.

Kouvojen hyökkäys oli, Severin sanoin, tappavan tehokasta. Kakkoset 71%, kolmoset 46% ja vapaaheitot 100%. Silas Melson (29/4) osui pelitilanneheitot huikealla 77%:n tarkkuudella. Derrick Barden Jr (17/10) nakutti tupla tuplan eikä Duke Sheltonkaan (16/9) jäänyt kuin yhden levypallon vajaaksi. Severi Kaukiainen (16/3/9) heitti tarkasti (5/8), jakoi 9 namupassia ja johti Kouvojen hyökkäystä pirteästi. David Gonzalvez (13/2/5) oli vahva silloin kun sitä tarvittiin. Mika Nuolivirta (4/2/2t) käytti minuuttinsa tehokkaasti.

Ura Basketin parhaimmistoon kuulunut ex-Kouvo Miikka Luosmaa antoi tunnustusta vastustajalle: ”Ensinnäkin onnittelut Kouvoille. Se mitä Kouvolassa on tehty jo vuosia vaikka päävalmentajat ovat välillä vaihtuneet, niin Hursa (Antti Hurri) ja kumppanit tekevät päivittäin täällä tosi hyvää duunia. Täällä pelataan hyvää korista vaikka ehkä paperilla ei ole mikään maailman kovin nippu. Siihen lisäksi tosi hyvät vahvistukset niin kyllä meillä oli tänään heitä vastaan kädet täynnä töitä. Ollaan kamppailtu koko kauden puolustuspelaamisen kanssa, sitä ollaan nyt tällä viikolla yksinkertaistettu ja treenattu, mutta sitä ei olla vielä saatu peliin kuin hetkittäin. Kouvot pystyi aikalailla repimään tänään auki meidän puolustuksen.”

Ura Basketin Miikka Luosmaa (13/7) pelasi hyvän ottelun. Duke Shelton (16/9) sai virhetilinsä täyteen ennen täyttä aikaa, mutta pelasi perushyvän ottelun. Severi Kaukiainen (16/3) pyöritti Kouvojen hyökkäystä tehokkaasti, tuloksena 9 syöttöä.

Ura Basketin Stephaun Branch (28/5/6/3r/1t) oli pelätyn vahva, mutta takamiehen osumatarkkuus (11/20) ei ollut tänään parasta A-ryhmää. Dustin Thomas (18/11/3/2r) oli melko huomaamaton, mutta tehokas. Marius van Andringa (14/0/2/3r) heitti hyvät pisteet, mutta bonusviivan takaa sihti ei ollut tarkimmillaan (3/11). Miikka Luosmaa (13/7/1/1r/1t) pelasi vahvan ottelun maalatulla alueella. Sitten olikin hiljaisempaa, 25-27 minuuttia kellottaneet Tyrell Bellot-Green (6/2/1) ja alkukauden vahvasti pelannut Trey Niemi (2/2) olivat hyökkäyspäässä vaisuja.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Tulosta pitää aina kunnioittaa, voittaminenhan on se juttu minkä takia tätä sarjaa pelataan. Oli parannusta edelliseen peliin, mutta kyllä tässä on vielä paljon hommia tehtävänä. Vastustaja tekee 25 pinnaa nopeista hyökkäyksistä, heillä on 17 pallon hallintaa enemmän kuin meillä. Nämä on molemmat sellaisia lukuja, että ei näillä yleensä voita ottelua. Jos ei pysty iloitsemaan ja nauttia voitosta niin sitten on aika vähän jäljellä tässä ammatissa, että kyllä tämä voitto otetaan ilomielin vastaan. Mutta samalla pitää tiedostaa se, että on otettava useita askeleita, että pystytään mahdollisesti post -seasonilla pelaamaan.”

Joukkueidensa parhaina pelaajina palkittiin Kouvojen Silas Melson ja Uran Stephaun Branch. Makeimman pelaajan Kouvolan Lakut luovutettiin kotijoukkueen David Gonzalvezille ja vieraiden Dustin Thomasille.

Kouvot: Silas Melson 29/4/1/1r, Derrick Barden Jr 17/10/3/3r, Duke Shelton 16/9/1t, Severi Kaukiainen 16/3/9/2r, David Gonzalvez 13/2/5, Mika Nuolivirta 4/2/2t, Tomi Lommi 2/0/1/1r, Teemu Knihtinen 0/4, Henri Permanto 0/2, Vili Nyman 0/0 ja Oscar Storgård 0/0.

Kuvat: Tuomo Tulokas ja Matti O Koskinen