Kouvojen kausi päättyi Loimaalla

Kouvojen edustusjoukkueen Korisliigakausi koki päätöksen keskiviikkona Loimaalla kun kotijoukkue Bisons oli kolmannen kerran vahvempi ja vei voitollaan puolivälieräsarjan voiton lukemin 3-0. Kouvot pelasi viimeisessä ottelussa ehdottomasti sarjan parhaan pelinsä ja se johtikin ottelua vielä kolmannen jakson jälkeen. Viimeisellä kympillä Bisons kiri kuitenkin rinnalle ja ohi voittaen ottelun lopulta pistein 83-74 (41-43).

Koko ensimmäinen puoliaika keskiviikon ottelusta pelattiin johtopaikan vaihtuessa useampaan kertaan. Peli oli tasaista ja molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa. Kouvot vei ensimmäisen jakson kahdella pisteellä (23-25) ja toinen jakso pelattiin tasan (18-18). Näin puoliajalla oltiin Kouvojen kahden pisteen johdossa (41-43).

Kolmannella jaksolla Kouvot karkasi parhaimmillaan jo yhdeksän pisteen johtoon (47-56) hieman jakson puolivälin jälkeen. Biisonit kiri eron kuitenkin viimeiselle tauolle kuuteen pisteeseen (58-64). Kouvot vei kolmannen jakson nimiinsä täten neljällä pisteellä (17-21).

Viimeisellä jaksolla Kouvojen taivas kuitenkin synkkeni. Martin Zenon (13/3) kolmosella Bisons siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon (66-64) sitten ensimmäisen puoliajan, mutta Kouvojen Ilari Seppälä (7/5) nakkasi kolmosellaan kouvolalaiset vielä kerran ottelun piikkipaikalle (66-67). Se olikin sitten kauden viimeinen johtoasema se. Neljä minuuttia myöhemmin jälleen Mr Zenon kolmosella Bisons karkasi jo kahdeksan pisteen johtoon (77-69) eikä Kouvoilla ollut tähän enää paukkuja vastata tähän nykäisyyn. Kouvot kävi ajassa 38:48 vielä toki viiden pisteen (79-74) päässä näyttäytymässä Matt Gibsonin (15/3) kakkosella ja kolmosella, mutta Bisons ei ollut enää yllätettävissä. Loppupisteet 83-74 (41-43) sinetöi Bisonsin Anthony Hilliard näyttävällä donkilla kolme sekuntia ennen Kouvojen kauden päättänyttä loppusummeria.

DSC_6500
Kouvojen Andre Williamson (27/10/1r/3t) oli joukkueensa ykkösnyrkki kauden päättäneessä ottelussa.

 

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: ”Kun mennään pudotuspeleihin, niin tavoite on vain mestaruus. Runkosarjassa pyritään hakemaan hyviä asemia ja pyritään tulemaan terveenä ja valmistautuneena playoffseihin. Meillä ei ollut sillä osastolla mitään valitettavaa joten meille ei jää mitään tekosyitä. Biisonit oli juuri tämän verran parempi. Vanha klisee tietysti, mutta heidän rutiini oli viimeisellä kolmella minuutilla lukuun ottamatta Kouvolan peliä paljon parempi. Aikalailla tolppa sisään tolppa ulos-sarja joka päättyi 3-0, niin onhan se tietysti pettymys.”

Kouvot onnistui kaikissa kolmessa ottelussa antamaan kelpo vastuksen, mutta voittoon asti eivät kouvolalaisten eväät riittäneet yhdessäkään sarjan ottelussa. Kaikki ottelut olivat tasaisia, mutta ensimmäisen ja kolmannen ottelun Biisonit ratkaisi kolmella viimeisellä minuutilla ja keskimmäisen hieman aikaisemmassa vaiheessa. Toki Kouvot tuli ainoassa kotiottelussaan vielä kolmen pisteen päähän, mutta ei onnistunut kolmesta yrityksestä huolimatta saada jatkoajalle oikeuttavaa kolmosta säkkiin.

Mikä ratkaisi ottelusarjan Biisoneille? Joukkue on kokenut ja marinoitu kauden aikana kovissa VTB-liigan ympyröissä. Pelikovuuteen ja kovaan tempoon Kouvot onnistui vastaamaan kunnolla vain sarjan viimeisessä ottelussa jossa myös Kouvojen puolustus oli riittävän korkealla tasolla. Biisonit teki myös selvästi vähemmän virheitä, ja varsinkin helppoja virheitä, kuin Kouvot ja näin loimaalaiset pääsivät juoksemaan avointa kenttää ja nopeita hyökkäyksiä liikaa Kouvojen virheistä.

Kouvot oli kaikissa kolmessa ottelussa voittotaistelussa mukana vielä otteluiden viimeisellä jaksolla, mutta vastustajan kokemus tuli esille varsinkin otteluiden viimeisten minuuttien aikana jolloin Bisons ei tehnyt virheitä vaan rynni päämäärätietoisesti voittoon. Kouvot sai koottua rivinsä vielä keskiviikon ottelussa viimeiseen kovaan iskuun ja antoi kentällä kaikkensa. Puolustus toimi erittäin hyvin ja otteissa oli tarvittavaa kovuutta. Ottelun ratkaisuhetkillä hyökkäys ei kuitenkaan toiminut enää riittävästi joukkueen ehdoilla vaan pallon ja miesten liike loppui. Tämän jälkeen jouduttiin puskemaan 1vs1 ja se harvemmin johtaa hyvään lopputulokseen. Tästäkin huolimatta jokaisessa kolmessa ottelussa Kouvot teki riittävästi pisteitä joilla hyvänä päivänä olisi ottelun voinut voittaa. Vastassa oli vain armottoman kova joukkue joka rankaisi kaikista pienistäkin virheistä.

DSC_6406
Tuukka Kotti (21/9/2r/4t) oli Bisonsin kovin luu viimeisessä ottelussa Loimaalla.

 

Kauden viimeisen otteluraportin viimeiset sanat luovutetaan itseoikeutetusti joukkueen päävalmentaja Jyri Lehtoselle: ”Kouvolassa ja Kouvoissa on aika kiva tällä hetkellä toimia koriksen parissa. Meillä on äärettömän hyvä fanipohja, melkein 1 100 katsojaa yleisökeskiarvona tällä kaudella. Viime kaudellakin yhdeksän ottelun tappioputkessa kävi noin 750 katsojaa ottelua kohden. Meillä on myös hieno tilanne koko seuran sisällä sillä yksikään ihminen, ei puheenjohtaja ei valmentaja eikä yksikään pelaaja tai johtokunnan jäsen ole suurempi kuin seura vaan kaikki tekevät hommia ainoastaan seuran eteen. Olemme myös maksaneet todella paljon vanhoja velkoja viimeisten vuosien aikana ja me päästään kohta siihen tilanteeseen, että voidaan satsata joukkueeseenkin. Meiltä lähti kaksi vuotta sitten ns yksi saapumiserä ja nyt varmaan tapahtuu sama juttu. Meidän -93 ikäryhmä eli Daniel Dolenc, Ilari Seppälä, Tobias Reinholt, Juuso Kauppinen ja Jere Luoma, pääsevät todennäköisesti vähän isorahaisempiin joukkueisiin ja meille on tulossa taas -95 ja -96 ikäluokkaa sisään joiden kanssa Ville Kaunisto jatkaa isähahmona. Mennään talouden ehdoilla ja joka kausi pyritään tietysti voittamaan mestaruus jollain keinoilla. Jos me voidaan tällaisella nuorella joukkueella voittaa Suomen mestaruus, niin siinä on se ongelma, että sitten ne nuoret pelaajat viedään kyllä käsistä.”

Joukkueidensa parhaimpina pelaajina palkittiin Bisonsin Tuukka Kotti ja Kouvojen Andre Williamson. Kaksikko olikin viimeisessä ottelussa oman joukkueensa ehdoton johtotähti.

Bisons: Tuukka Kotti 21/9/2r/4t, Anthony Hilliard 17/4/2s, Ian Hummer 13/6/5s/1t, Martin Zeno 13/3/2s/1r/1t, Antto Nikkarinen 8/3/6s/2t, Pierre Jallow 6/5 ja Roope Ahonen 5/0/2s.

Kouvot: Andre Williamson 27/10/1r/3t, Matt Gibson 15/3/3s, D.J. Richardson 12/4/3s/1t, Tuomas Hirvonen 7/5/3s/1r, Ilari Seppälä 7/5/1r, Daniel Dolenc 3/2/1t, Alexander Madsen 2/2 ja Ville Kaunisto 1/6/2s/1t

DSC_6802
Kouvojen kauden 2014-2015 joukkue oli parketilla viimeistä kertaa koossa Loimaalla keskiviikkona. Kiitos kaikille kaudesta 2014-2015.

 

Kouvojen edustusjoukkue haluaa kiittää kaikkia tahoja ja henkilöitä jotka ovat joukkuetta pitkän kauden aikana auttaneet, tukeneet, kannustaneet tai muutoin olleet joukkueen käytettävissä, apuna tahi hengessä mukana. Teitä on todella suuri joukko. Lämmin kiitos teille kaikille. Vaikka kausi päättyi vain vajaa vuorokausi sitten, on ensi kauden suunnittelu ja valmistelu jo täydessä käynnissä. Tervetuloa jälleen lehtereille ensi syksynä kun harjoitusottelut ja aikanaan Korisliigakausi 2015-2016 pyörähtää käyntiin.

Teksti: Niko Toivonen

Kuvat: Jukka Rasimus/Kuvakori