Kouvojen kotiavaus perjantaina Jatke Areenalla

Kouvot (0/1) aloitti kautensa keskiviikkona Tampereella jossa se kärsi tappion Pyrinnölle pistein 99-80. Ura Basket starttasi samaan aikaan uuteen kauteen kotonaan kun se hävisi BC Nokialle pistein 67-73. Perjantaina molemmat joukkueet hakevat kauden avausvoittoaan kun ne kohtaavat Kouvolan Jatke Areenalla.

Vaikka Kouvot koki preseasonilla tappion kaikissa kolmessa ottelussa, sujuivat valmistavat matsit kuitenkin kaikin puolin mukavasti. Samaa ei voi sanoa Pyynikin vierailusta. Kouvot oli ensimmäisen viisiminuuttisen jälkeen vastaanottavana osapuolena aina kolmannen jakson loppuun (70-47). Viimeisellä jaksolla Kouvot kiristi hieman ruuvia päästen 13 pisteen päähän kotijoukkueesta, mutta voittokamppailuun ei ollut enää mitään asiaa.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja: ”Pyrinnön toteutus molemmissa päissä ja meidän passiivisuus, se ratkaisi pelin. Me nostimme pallon pään päälle ja katselimme, kun piti heittää.

Kotiavaukseen Ojalla on lyhyt, mutta selkeä viesti joukkueelle: ”Lähdetään parantamaan etenkin puolustuspelaamista.

Tuomas Hirvonen palaa yhden LaBa -kauden jälkeen takaisin tutulle parketille kouvopaidassa #4. Kuva: Niko Toivonen.

Vaikka Kouvojen pelaaminen ei ollut Pyrintöä vastaan mallillaan oikein kummassakaan päässä, oli puolustuspelaaminen selkeästi hyökkäystä heikompaa. Tekemisestä puuttui aggressiivisuus, pallon paine ja liian usein juuri vastustajan parhaat heittäjät olivat vapaana kaaren takana. Torstaina on kuitenkin katseltu videoita, löydetty avausottelun murheen kryynit ja hiottu kuvioita parketilla.

Ura Basket oli omassa avausottelussaan hätää kärsimässä BC Nokian käsittelyssä, mutta onnistui kampeamaan mukaan otteluun. Vaikka vieraat johtivat pahimmillaan jo 21 pistettä, nousi Ura voittotaisteluun mukaan toisella puoliajalla. Hyvä nousu ei kuitenkaan riittänyt aivan voittoon saakka. Uran tehokkaimmat olivat Kevaughn Allen (18/5/2) ja Kevin Bracy-Davis (17/9). Paluun kotimaan parketeille tehnyt maajoukkuepelaaja Matti Nuutinen viimeisteli tehot 5/8/6/2r.

Kouvot – Ura Basket perjantaina 16.10. klo 18.30 alkaen Jatke Areenalla, tervetuloa mukaan uuteen kauteen.